Νέα
  • ΓΔ: 1412.07 -0.08%
  • Τζίρος: 24,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ.Α.: Ανοδος 1,48% κόντρα στις ευρωπαϊκές αγορές

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Το ελληνικό χρηματιστήριο κινήθηκε εκτός της ευρωπαϊκής τάσης σήμερα και κατάφερε να φτάσει κοντά στις 1.220 μονάδες, όπως έβλεπαν , στο θετικό σενάριο, οι περισσότεροι αναλυτές ότι μπορούσε να φτάσει.

Η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών σε συνδυασμό με την άνοδο των μη χρηματοοικονομικών blue chips δημιούργησαν ένα καθαρά αγοραστικό κλίμα από την έναρξη της συνεδρίασης, με εγχώριους και ξένους θεσμικούς να αγνοούν την πτωτική τάση στα ξένα χρηματιστήρια και να τοποθετούνται σε ελληνικές μετοχές.

Από τα μισά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στα επίπεδα των 1.215 μονάδων όπου και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Tην ώθηση στο Χ.Α έδωσαν κυρίως οι τράπεζες και ακολουθήθηκαν από μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως η Jumbo, η ΓΕΚΤΕΡΑΝ, η Μotor Oil και ο ΟΤΕ. Οι εβδομαδιαίες απώλειες ήταν (-3,24%) και ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πλέον στα επίπεδα Μαίου

Ανοδος 1,48% στις 1.27,75 μονάδες

Στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1217,75 μονάδες με άνοδο 1,48% και αξία συναλλαγών στα 83 εκατ. Ευρώ.

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 64 κινήθηκαν ανοδικά και οι 33 πτωτικά. Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 1,91%, ο δείκτης FTSE Mid Cap είχε άνοδο 0,55%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Εμπορίου (5,63%), Υγείας (4,16%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (3,72%), Τραπεζών (3,3%). Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (-2,41%), Τεχνολογίας (-1,65%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι Πειραιώς, Eurobank, ΕΤΕ, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ.

Σταθεροποιητικά οι αμερικανικές αγορές, πτωτικά οι ευρωπαΐκές

Στις ξένες αγορές, οι αμερικανικοί δείκτες ξεκίνησαν με ήπιες τάσεις και στις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones υποχωρούσε οριακά (-0,16%) , ο S&P 500 αυξάνονταν οριακά (0,08%) και ο Nasdaq είχε άνοδο (0,38%).

Στα ευρωπαικά χρηματιστήρια , η πτωτική τάση ήταν εμφανέστατη (τουλάχιστον μέχρι εκείνη την ώρα). Ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά (-0,31%), ο γαλλικός CAC (-0,78%), ο ιταλικός MIB υποχωρούσε (-0,57%) και ο Eurostoxx 50 (-0,44%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ