Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Προβληματίζει η έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος διεθνώς αλλά και στο ελληνικό χρηματιστήριο

Πτωτικά ξεκίνησαν  οι αμερικανικές αγορές μετά την νέα αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων  στην Αμερική ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές , πιστές στο πτωτικό μοτίβο, ξεκίνησαν ανοδικά την πρώτη συνεδρίαση του μήνα και γύρισαν πτωτικές μετά το μισό της συνεδρίασης.

Ενδεικτικά λίγο μετά  τις  17.00 ώρα Ελλάδος, οι αμερικανικοί δείκτες είχαν μεικτές τάσεις με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά (-0,2%), τον S&P 500 να είναι αμετάβλητος και τον Nasdaq να αυξάνεται κατά 0,54%. Αντίθετα ,  οι  ευρωπαικοί δείκτες είχαν μεγάλη υποχώρηση η οποία επηρέασε και το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γερμανικός DAX (-1,04%), ο γαλλικός CAC (-1,13%), o ιταλικός MIB (-1,27%) και ο Eurostoxx 50 (-1,08%).

Αυξημένη μεταβλητότητα στην αρχή και μετά ελεύθερη πτώση κάτω από τις 1.200 μονάδες με χαμηλές συναλλαγές

Στο χαμηλό ημέρας στις 1.191,77 μονάδες  διαμορφώθηκε στο τέλος της συνεδρίασης ο Γεν. Δείκτης μετά από μία, μάλλον , απογοητευτική συνεδρίαση και λόγω μεταβολών και λόγω συναλλαγών.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, καταγράφηκε έντονη μεταβλητότητα στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης,  πριν υποχωρήσει στην συνέχεια  ο Γενικός Δείκτης κάτω από τις 1.200 μονάδες. 

Η μεταβλητότητα αφορούσε τόσο τα τραπεζικά blue chips όσο και τα μη χρηματοοικονομικά από τα οποία ελάχιστα κατάφεραν να ‘επιπλέσουν’ στην χθεσινή πτώση.  Ανησυχητική ήταν η πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας όπως μας επισήμαναν και οι χρηματιστές.

Στο τέλος της συνεδρίασης , ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στο χαμηλό ημέρας στις 1191,77 μονάδες με υποχώρηση -1,45%. 

Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 53 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 34 έκλεισαν ανοδικά και οι 65  πτωτικά. 

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες άνοδο είχε ο κλάδος της Υγείας (0,44%)  και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Βιομηχανικών (-3,36%) που βρίσκονταν από την προηγούμενη εβδομάδα σε καθοδικό κανάλι και επιδεινώθηκε η κατάσταση από την έκθεση της S&P , οι πρώτες ύλες (-2,67%) που συνέχισαν και αυτές την ελεύθερη πτώση τους, οι τράπεζες ( -2,13%), οι χρηματοοικονομικές (-2,09%), τρόφιμα-ποτά (-2%).  Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε ETE, Jumbo, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Alpha Bank.

H πορεία των διεθνών αγορών και κυρίως οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών θα καθορίσουν την τάση στα χρηματιστήρια στο δ' τρίμηνο. Για το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται μία κίνηση μεταξύ 1.180-1.220 μονάδων μέχρι και την αξιολόγηση από την S&P.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ