Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Οι υψηλές «πτήσεις» της AEGEAN, η F-1 της ΑΛΟΥΜΥΛ και ο «βράχος» ΟΤΕ

Ελληνικό χρηματιστήριο:  Ανησύχησε ο τζιρος και όχι η πτώση του Γενικού Δείκτη

Δεν ξεκίνησε καλά το ελληνικό (και όχι μόνο) χρηματιστήριο τον Οκτώβριο. Ο Γενικός Δείκτης μετά από ένα δειλό ξεκίνημα προς τις 1.211 μονάδες επέστρεψε χαμηλότερα και μετά τα μισά της συνεδρίασης βρέθηκε κάτω από τις 1.200 μονάδες για να κλείσει στα χαμηλά ημέρας. 

 Όμως δεν ήταν αυτό το ανησυχητικό.  Αυτό που ουσιαστικά θορύβησε τους ανθρώπους της αγοράς είναι ότι η αξία συναλλαγών βρίσκονταν μέχρι το μεσημέρι σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να φτάσει στο τέλος της συνεδρίασης μετα βίας στα 59 εκατ ευρώ.  Είχαμε συνηθίσει με τις 100άρες τόσο καιρό.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η μεγάλη έξοδος από τις τράπεζες, το ράλι της DIMAND και το μεταβατικό 2023 για την ΕΥΔΑΠ

Τράπεζες :  Συνεχίζεται η αποκόμιση κερδών ή βλέπουν δυσκολίες ενόψει δ’ τριμήνου;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι ‘και τα δύο’.  Οι τράπεζες έχουν αυξηθεί πάνω από 40% μεσοσταθμικά οπότε εάν κάποιος θέλει να πάρει τα κέρδη του θα κυττάξει να ρευστοποιήσει κάποιες θέσεις. Όμως και το δ’ τρίμηνο μπορεί να κρύβει κινδύνους με δημιουργία νέων NPL’s  στην περίπτωση που συνεχιστεί η μείωση της κατανάλωσης.

Ευρωπαϊκές αγορές:  Οι δείκτες προεξοφλούν ύφεση ή στασιμοπληθωρισμό

Έντονη και αρκετά βίαια η διόρθωση χθες στις ευρωπαικές αγορές.  Οι περισσότεροι δείκτες είχαν απώλειες πάνω από 1% που ουσιαστικά προεξοφλούν ότι το δ’ τρίμηνο θα έχουμε σημάδια ύφεσης σε πολλές οικονομίες.  Και μόνο που η δανέζικη οικονομία μπήκε σε (ελαφριά) ύφεση είναι ένας κακός οιωνός.

ΟΤΕ:  Ανθεκτικότητα στις δύσκολες συνεδριάσεις

Τον έχουν κατηγορήσει ότι (η μετοχή) δεν ανεβαίνει αλλά ο ΟΤΕ είναι εδώ για τα δύσκολα.  Σε όλες τις διορθωτικές συνεδριάσεις το τελευταίο διάστημα έχει δείξει στιβαρότητα και ανθεκτικότητα.  Έτσι και σήμερα που υποχώρησε λίγο προς το τέλος της συνεδρίασης. Επίσης να επισημάνουμε ότι απορροφήθηκε εύκολα η προσφορά τίτλων, γεγονός που δείχνει ότι το market making στη μετοχή κάνει δουλίτσα.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το success story της Optima bank, οι κερδοφορίες ρεκόρ των εισηγμένων και ο μήνας των χρηματιστηριακών κρίσεων που φεύγει

Αegean :  Αυξάνει τους προορισμούς της  και έχει αύξηση 30% στους επιβάτες της στο 9μηνο 2023

Η AEGEAN το 9μηνο Ιανουαρίου‑Σεπτεμβρίου 2023 μετέφερε συνολικά περισσότερους από 11,9 εκατ. επιβάτες (με 7,1 εκατ. εξ αυτών στο δίκτυο εξωτερικού), καταγράφοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 9μηνο του 2022. Σημαντική ήταν και η δυναμική της εταιρείας στο 3ο (τρίτο) τρίμηνο του χρόνου, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022 (έχοντας ήδη καταγράψει ισχυρές επιδόσεις), όπου μεταφέρθηκαν 5,3 εκατ. επιβάτες με εξαιρετικά ισορροπημένη αύξηση, τόσο στην επιβατική κίνηση εσωτερικού κατά 17% όσο και στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 18%.

Συνολικά στο 9μηνο η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας καταγράφεται ενισχυμένη κατά 38%, ενώ για την ίδια περίοδο η αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ξεπερνά το 45% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο

Νoval Property :  Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα ανέβει στην Κύρια Αγορά  του Χ.Α

Η «Noval Property» προχωρά μεθοδικά την προβλεπόμενη διαδικασία με στόχο την ολοκλήρωση  της εισόδου της μετοχής στην Κύρια Αγορά το συντομότερο δυνατόν.

Παράλληλα παρατάθηκε η προθεσμία για την εισαγωγή των μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι την 15.10.2024.

MEVACO :   Έχει συμμετάσχει στην κατασκευή των Belharra

Συμμετέχει στην κατασκευή των φρεγατών Belharra, η οποία πρόκειται να καθελκυστεί στα Ναυπηγεία της Naval Group στο Lorient της Γαλλίας στις 04 Οκτωβρίου του 2023. Στην τελετή καθέλκυσης ,θα παραστούν κατόπιν ειδικής προσκλήσεως, στελέχη της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία έχει αναλάβει μεγάλο αριθμό παραγγελιών για εξειδικευμένο εξοπλισμό επί του σκάφους βάσει των σχεδίων / προδιαγραφών που χορήγησε η Naval Group για το σύνολο του προγράμματος που αφορά τις Ελληνικές ναυπηγήσεις. Η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει μέρος των συμβάσεων αυτών με απόλυτη επιτυχία και αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έθεσε ο πελάτης και κυρίως των ποιοτικών και άλλων απαιτήσεων. Η συμμετοχή της στο πρόγραμμα είναι σημαντική, με προοπτική περαιτέρω διεύρυνσης στο άμεσο μέλλον.

Interlife :  Υψηλή κερδοφορία στο α’ εξαμηνο για την μοναδική πλέον ασφαλιστική του Χ.Α. Διατήρηση υψηλών δεικτών φερεγγυότητας

Tα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν σε 13,54 εκατ. € έναντι Ζημιών 10,93 εκ. € το Α’ εξάμηνο του 2022.

Τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα έφτασαν τα 46,99 εκατ.€ (+15,32%) έναντι 40,74 εκατ.€ της της αντίστοιχης περυσινής περιόδου ενώ τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα έφτασαν τα 42,31 εκατ.€ (+11,71 %) έναντι 37,87 εκατ.€.

Το Ενεργητικό ανήλθε σε 283,86 εκατ.€ έναντι 269,62 εκατ.€ της 31/12/2022 (+5,28 %). Τα Αποθέματα έφθασαν τα 141,86 εκατ.€ έναντι 135,78 εκατ.€ το 2022 (+4,48 %).

Οι Επενδύσεις ανήλθαν σε 269,8 εκατ.€ έναντι 253,82 εκατ.€ στις 31/12/2022 (+6,29%). Οι βασικές τοποθετήσεις του Επενδυτικού Χαρτοφυλακίου της Εταιρείας στις 30/06/2023 αφορούσαν: 10% σε Ακίνητα, 55% σε Ομόλογα και Έντοκα Γραμμάτια Ελληνικού Δημοσίου, 22% σε Αμοιβαία Κεφάλαια, 5% σε Εισηγμένες Μετοχές και 8% σε Μετρητά Διαθέσιμα.

Ιδιαίτερα υψηλές χαρακτηρίζονται οι επιδόσεις στους Δείκτες Φερεγγυότητας της Εταιρείας. Με βάση το εποπτικό πλαίσιο Solvency II, ο Δείκτης Απαιτούμενου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας (SCR) ανέρχεται στο 201,44 % ενώ ο Δείκτης Ελαχίστου Κεφαλαίου Φερεγγυότητας (MCR) ανέρχεται στο 707,87%.

Euroxx Χρηματιστηριακή :  Δεν πουλιόμαστε

Η EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διαψεύδει κατηγορηματικά χθεσινό δημοσίευμα οικονομικού site περί δήθεν αλλαγής της ιδιοκτησίας της Εταιρείας και απόκτησης του ελέγχου της από τραπεζικό ίδρυμα. Η Εταιρεία τονίζει ότι ουδείς τέτοιος σχεδιασμός υφίσταται.

ΑΛΟΥΜΥΛ : Η επίδειξη της Formula 1 στο Κιλκις και ο διεθνής προσανατολισμός της εταιρείας

Επειδή πολλά και δυσάρεστα γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα για την ΑΛΟΥΜΥΛ  και τα ανοίγματά της, ας προσθέσουμε και μία ευχάριστη πινελιά.  Ο όμιλος έφερε αυτοκίνητο της Formula 1 (Red Bull racing) σε αγώνα επίδειξης σε ειδικό χώρο στο εργοστάσιό της στο Κιλκίς.  Αφ’ ενός ευχαρίστησε εργαζομένους και κατοίκους της περιοχής και αφ’ ετέρου πέρασε και μήνυμα για την δυναμική της.

Παραμένει  η κορυφαία ελληνική εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, το 2022 η εταιρεία κατέγραψε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της, υπερδιπλασιάζοντας μέσα σε 8 χρόνια τον κύκλο εργασιών της. Η αναζήτηση νέων δρόμων στην καινοτομία, ο προϊοντικός πλουραλισμός, η συμμετοχή της εταιρείας σε εμβληματικά έργα σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η υιοθέτηση περαιτέρω πρακτικών βιωσιμότητας, δίνουν τον τόνο για τη συνέχεια.

Profile :  Μαζί με την Unisystem για την ψηφιοποίηση εργασιών του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Την Τετάρτη θα παρουσιαστεί σε Ημερίδα σε ξενοδοχείο των Αθηνών,  το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα και η διαδικτυακή πύλη που αναπτύχθηκε, για το Μετοχικό Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ), τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Στρατού (ΕΛΟΑΣ) και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΤΑΥΜΤΣ) και η ψηφιοποίηση του έγχαρτου αρχείου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ