Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Δυναμικό ξεκίνημα, πάνω από τις 820 μονάδες

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου
Πηγή:Eurokinissi

Ανοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαικές αγορές δημιουργώντας προυποθέσεις ανόδου και στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Ο βασικός λόγος ανόδου είναι η εξάπλωση του εμβολιασμού και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι μεγάλες εισηγμένες στην Ευρώπη. Μεικτές τάσεις και πλαγιοκαθοδικές κινήσεις είχαμε στο χθεσινοβραδινό κλείσιμο στην Αμερική. Το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζοντας την χθεσινή άνοδο ξεκίνησε θετικά, με τον Γενικό Δείκτη στο άνοιγμα της συνεδρίασης να φτάνει στις 820 μονάδες με άνοδο 0,47%.

Τραπεζική ανάκαμψη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, βιώσαμε χθες την τραπεζική ανάκαμψη με μεγάλη άνοδο στις μετοχές και σωρεία ανακοινώσεων. Ο τραπεζικός κλάδος, το λέμε εβδομάδες τώρα, κυοφορεί εξελίξεις τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και σε επίπεδο μετόχων οι οποίες θα γίνουν εμφανέστερες στο επόμενο διάστημα.

Οι 4 τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν έντονα ανοδικά, με πρώτη την Eurobank για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον ξένου στρατηγικού επενδυτή, ισχυρή την Alpha Bank, σταθερή την ΕΤΕ και μεγάλο τραπεζικό στοίχημα η Πειραιώς που οδεύει σε αύξηση  μετοχικού κεφαλαίου. Ο Γενικός Δείκτης υπερέβη χθες με άνεση τις 800 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 817,03 μονάδες με άνοδο 1,8%.

Καθοριστική είναι η πορεία των μετοχών του ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, που επανήλθαν δριμύτερες, η Motor Oil, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λόγω νέων συμβάσεωνενώ έκπληξη της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η μεγάλη άνοδος της Jumbo. Σε ανοδικό momentum η AEGEAN ενώ προετοιμάζεται και η αύξηση κεφαλαίου της.  Οι μετοχές των Lamda Development και AΔΜΗΕ συμπληρώνουν την «ομάδα κρούσης» της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς αυτή την περίοδο.

Το ζητούμενο της σημερινής συνεδρίασης είναι να υπερβεί ο Γενικός Δείκτης τις 822 μονάδες (υψηλό διμήνου) και να διατηρηθεί το θετικό momentum στον τραπεζικό κλάδο. Επίσης οι συναλλαγές πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ θεωρούνται ιδιαίτερα ικανοποιητικές αυτή τη συγκυρία. Κόντρα στην ανοδική τάση η μετοχή της Coca Cola HBC όπως συνήθως συμβαίνει ( είθισται να ανεβαίνει όταν η τάση είναι πτωτική).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ