Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η αντίσταση του Χ.Α, οι δωρεάν μετοχές της Πειραιώς και το double price της AEGEAN

Ευρωπαϊκές αγορές : Βυθίστηκαν χθες λόγω των εξελίξεων στο Ισραήλ

Οι ευρωπαικές οικονομίες είναι άμεσα εκτεθειμένες στον πολεμικό κίνδυνο. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά ισραηλινά assets βρίσκονται στην Ευρώπη (Ευρωζώνη, Βρετανία, Σκανδιναυία) και οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στη Μέση Ανατολή έχει άμεση επίπτωση και στις ευρωπαικές αγορές.  Ο κυριότερος λόγος της χθεσινής πτωσης είναι ότι , οι τωρινές εξελίξεις φαίνεται ότι οδηγούν σε ύφεση ισχυρά κράτη μέλη της Ευρωζώνης.  Ενδεικτικά χθες ο γερμανικός DAX υποχώρησε (-1,64%), ο γαλλικός CAC (-1,52%), o ιταλικός MIB (-1,4%) και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 (-1,57%). Όλοι τους κοντά στα χαμηλά ημέρας. Και έπονται εξελίξεις...

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το αναθεωρημένο ΑΕΠ, τα κέρδη του JUMBO και το παραπλανητικό σαληγκάρι

Δημοσκόπηση του Reuters για τα επιτόκια: Θα μείνουν σταθερά για μεγάλο χρονικό διάστημα

Οι 85 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέφεραν ότι  με το επίπεδο στο επιτόκιο καταθέσεων στο 4% και στο επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 4,5%, έτσι όπως διαμορφώθηκε στην συνεδρίαση του περασμένου Σεπτεμβρίου,  δεν θα μεταβληθεί για τουλάχιστον οχτώ μήνες.

Eλληνικό χρηματιστήριο : Aντιστάθηκε και στην ευρωπαϊκή πτώση

Το ελληνικό χρηματιστήριο, παρά την μεταβλητότητα του, αντιστάθηκε στην ευρωπαική πτώση και ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε (μικρή)  εβδομαδιαία άνοδο. Παραμένει ένα από τα καλύτερα ευρωπαικά χρηματιστήρια και φαίνεται ότι θα ολοκληρώσει τον Οκτώβριο με μία από τις καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη. Είτε ανέβει , είτε υποχωρήσει. Όπως γράφαμε και πρόσφατα , οι 1180 μονάδες Γ.Δ  είναι κομβικό επίπεδο συσσώρευσης και ανόδου.

Τέρνα Ενεργειακή : Συναλλαγές 30 εκατ. Ευρώ περίπου από είσοδο σε διεθνή δείκτη ESG

H 'πράσινη ενέργεια' απέδωσε για την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή και η μετοχή εντάχθηκε στον δείκτη ESG. Και η μετοχή ανέβαινε το τελευταίο διάστημα (loading) και οι συναλλαγές της χθες άγγιξαν τα 30 εκατ. Ευρώ.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η «απορρόφηση» της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, η στήριξη του Ολλανδού στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το comeback του Τιτάνα

ΟΠΑΠ :  Ανέθεσε στην Morgan Stanley το πρόγραμμα της επαναγοράς ιδίων μετοχών

Στη Morgan Stanley ανέθεσε η ΟΠΑΠ την εκτέλεση του εγκεκριμένου προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών.  Η Morgan Stanley Europe SE θα λαμβάνει εφεξής τις αποφάσεις, κατά τρόπο ανεξάρτητο από την Εταιρεία, για τη διενέργεια πράξεων επί των μετοχών της ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του Προγράμματος. Θα φροντίζουν ισχυρά χέρια τη μετοχή.

Aegean : Έχει διπλασιαστεί η τιμή της από την αρχή του χρόνου

Η μετοχή του FTSE Large Cap με την υψηλότερη απόδοση από την αρχή του χρόνου που ξεπερνά το 91%. Εν ολίγοις έχει , σχεδόν, διπλασιαστεί. Συμπεριφορά 'ελατηρίου για τη μετοχή της AEGEAN μετά την πίεση του 2020-2021.  Με δεδομένο ότι οι μετοχές των άλλων αεροπορικών εταιρειών στην Ευρώπη έχουν πιεστεί ιδιαίτερα, δεν θα είναι παράλογο να δούμε επιχειρηματικές κινήσεις από τον όμιλο Βασιλάκη.

REDS: Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η ολοκλήρωση της πώλησης του Smart Park

Η ολοκλήρωση της πώλησης τελεί υπό την έγκριση της ΕΓΣ των μετόχων της REDS, η οποία έχει συγκληθεί για την 31.10.2023.  Η ολοκλήρωση της Πώλησης αναμένεται έως τις 15.12.2023.

Alpha Bank :  Βελτιώνει ακόμη περισσότερο τον ισολογισμό της μετά την συναλλαγή CELL (1,5 δισ. Ευρώ)

Η Alpha ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της Συναλλαγής Cell δηλαδή την πώληση ενός Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής Τραπεζικής, συνολικού οφειλόμενου υπολοίπου ύψους Ευρώ 1,5 δισ. (με ημερομηνία αναφοράς την 30.09.2022), προς την εταιρεία Hoist Finance AB (publ).

Η Συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την Τράπεζα και θα συμβάλλει στην περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού της μειώνοντας τον Δείκτη ΜΕΑ κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες

Tράπεζα Πειραιώς : Θα μοιράσει δωρεάν μετοχές στα ανώτερα και διευθυντικά στελέχη

Ο μέγιστος αριθμός μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που θα διανεμηθούν δωρεάν για περίοδο είκοσι τεσσάρων (24) μηνών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, που

αντιστοιχεί στο 1,6% του μετοχικού κεφαλαίου την ημέρα της απόφασης της ΤΓΣ. Στο πλαίσιο αυτό και δυνάμει του εγκεκριμένου από την ΤΓΣ Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν.4548/2018 αποκτήθηκαν από την Εταιρεία 5.283.004 ίδιες μετοχές.  Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι τα ανώτερα διοικητικά και διευθυντικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των εκτελεστικών μελών ΔΣ, και άλλοι υπάλληλοιτης Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών

Διάθεση Εντόκων σε φυσικά πρόσωπα : Μεγάλη εξόρμηση από τράπεζες και χρηματιστηριακές

Σε δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων του Δημοσίου σε Φυσικά Πρόσωπα (με διάθεση κεφαλαίων μέχρι 15.000 ευρώ και υψηλά επιτόκια  θα προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο, λανσάροντας έτσι τα 'Λαικά Ομόλογα'.  Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων. Η έκδοση θα γίνει με δημοπρασία.

Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

Η περίοδος εγγραφών θα είναι από Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 έως και Πέμπτη 26 Οκτωβρίου  2023.

Πετρέλαιο : Πιθανότητες 20% για να αυξηθεί η τιμή του έως τα 140 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με αναλύτρια

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να προκαλέσει άνοδο της τιμής του πετρελαίου στα 140 δολάρια το βαρέλι και να φέρει τον κόσμο στο χείλος της ύφεσης, σύμφωνα με την Ana Boata, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης στην Allianz Trade.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, η αναλύτρια έδωσε πιθανότητα 20% σε ένα τέτοιο σενάριο, με τις εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς -που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ομάδα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ- να μετατρέπονται σε μια ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή, εξέλιξη που θα περιορίσει δραματικά τις προμήθειες αργού πετρελαίου.

Μπορούμε να περιμένουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα ανέβουν από 90 δολάρια το βαρέλι σε 140 δολάρια σε μια κορύφωση, και μπορεί να κυμανθούν στα 120 δολάρια κατά μέσο όρο το επόμενο έτος». Ετοιμάστε τα ποδήλατά σας λέω εγώ...

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ