Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η διάψευση της Ακτωρ, το ρεκόρ του ΤΙΤΑΝ και οι απώλειες της Trade Estates

Γενικός Δείκτης: Κράτησε τις 1.200 μονάδες. Από Δευτέρα προς τις 1.180 ή προς τις 1.220;

Μπορεί να πιέστηκε λόγω πωλήσεων ξένων χαρτοφυλακίων κυρίως, αλλά ο Γενικός Δείκτης άντεξε και έκλεισε με μικρές εβδομαδιαίες απώλειες (-1,39%).  H επόμενη εβδομάδα θα δείξει εάν οδηγηθεί ο Γ.Δ προς τις 1.180 μονάδες (όπως θυμάστε έχει συσσωρεύσει για πάνω από ένα δίμηνο εκεί) ή θα επιστρέψει προς τις 1.220 μονάδες. Όσο μικρές είναι οι διαφορές, τόσο στην πράξη είναι δύσκολες οι μεταβολές.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το «σκοτεινό φεγγάρι» της ΤτΕ, τo dilution της Ιντραλοτ και η πώληση της ΑΚΤΩΡ

Αμερικανικά χρηματιστήρια – FED: Μας τα χάλασε ο Τζερομ Πάουελ

Ο πληθωρισμός έχει 'τσιμπήσει' παγκοσμίως και τώρα επανέρχονται οι κουβέντες περί νέων αυξήσεων επιτοκίων.  Βασικά οι κεντρικές τράπεζες θέλουν να συγκρατήσουν τις καταναλωτικές δαπάνες για να μην ξεφύγει ξανά ο πληθωρισμός.

Έτσι λειτούργησε και ο κ. Πάουελ χθες. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες στις ΗΠΑ,  το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό: Στο 81% των εταιριών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα ο ρυθμός αύξησης των κερδών εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 3,7% έναντι αρχικής εκτίμησης για επιβράδυνση 0,3% παρά την σημαντική υστέρηση του ενεργειακού κλάδου σπάζοντας ένα σερί τριών διαδοχικών αρνητικών τριμήνων.  

Tιτάν: Τα καλύτερα αποτελέσματα 9μηνου των τελευταίων 15 ετών

Ο όμιλος Τιτάν βιώνει την καλύτερη χρονιά των τελευταίων 15 ετών, δηλαδή από το 2009. Στο διάστημα της 15ετίας , εκτός από την ελληνική κρίση, βίωσε την κρίση στις ΗΠΑ αλλά και κρίσεις σε άλλες ξένες αγορές. Πλέον όμως τα βλέπει από απόσταση αυτά , αφού το 2023 είναι μία από τις καλύτερες χρονιές της.

Η δεύτερη παλαιότερη εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο (από το 1913) παρουσίασε, αύξηση πωλήσεων κατά 14%, διαμορφώθηκαν σε 1,892 δισ. στο εννεάμηνο χάρη στους υψηλότερους όγκους πωλήσεων σε όλες τις αγορές και στα αυξημένα επίπεδα τιμών.

Οι αυξημένοι όγκοι, τα θετικά επίπεδα τιμών, η λειτουργική αποδοτικότητα, το βελτιωμένο ενεργειακό μίγμα και η συγκράτηση του κόστους ενέργειας, συνέβαλαν αθροιστικά στην αποκατάσταση του περιθωρίου κέρδους.

EBITDA

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 72% και διαμορφώθηκαν σε 397 εκατ. το εννεάμηνο, καθώς αποκαταστάθηκαν τα περιθώρια κέρδους. Όλες οι αγορές κατέγραψαν διψήφια αύξηση της κερδοφορίας χάρη στους αυξημένους όγκους πωλήσεων, στη δυναμική των τιμών και στη βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα, σαν αποτέλεσμα των ψηφιακών συστημάτων παραγωγής, του βελτιωμένου ενεργειακού μείγματος και της συγκράτησης του κόστους ενέργειας.

Υπερδιπλασιασμός καθαρών κερδών

  • • Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε €198 εκ. το εννεάμηνο του 2023 και τα κέρδη ανά μετοχή (9μήνου) διαμορφώθηκαν στα €2,64.
  • Ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς EBITDA διαμορφώθηκε σε 1,5x. Ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου σε «BB» με θετική προοπτική, ενώ δόθηκε αξιολόγηση «BB+» από τον οίκο Fitch.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η εκτόξευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η πτώση της ΟΤΕ και η τελική ευθεία για το placement της ΕΤΕ

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έχει αναπτύξει ανοδικό momentum και κάλυψε το dilution της α.μ.κ.

Πολύ καλά πάει η μετοχή της Intralot, και όσοι μέτοχοι συμμετείχαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι αφού η πορεία της μετοχής κλείνει το dilution που είχε δημιουργήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η επόμενη στάση του ομίλου θα είναι στο NYSE ή στο City , αφού είναι δεδομένη η βούληση του προέδρου για dual listing.

Ελλάκτωρ: Διαψεύδει πώληση της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - Που θα εστιάσει ο όμιλος

Η «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» διάψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε φήμη περί δήθεν πρόθεσης πώλησης της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ αποτελεί την μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με εκτιμώμενες συνολικές ταμειακές ροές, άνω του 1 δισ. ευρώ, από τις υφιστάμενες Παραχωρήσεις κατά τη συμβατική τους διάρκεια.

Ταυτόχρονα, έχει προεπιλεγεί ή βρίσκεται σε διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου, αυτόνομα ή κοινοπρακτικά, σε έργα ΣΔΙΤ προϋπολογισμού άνω των 3,8 δισ. ευρώ και σε έργα Παραχωρήσεων προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ.Οπως ανακοινώθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 2023, στο πλαίσιο της πρόσφατης ολοκλήρωσης της πώλησης της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ο Όμιλος ενίσχυσε σημαντικά τη ρευστότητά του με ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα που υπερβαίνουν τα 570 εκ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση. Ο Όμιλος θα προχωρήσει, απρόσκοπτα, στην υλοποίηση του επενδυτικού του σχεδίου σε

δραστηριότητες με μακροπρόθεσμες και προβλέψιμες αποδόσεις, τις Παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ / τη Διαχείριση Απορριμμάτων και την Ανάπτυξη – Διαχείριση ακινήτων.

Πλαστικά Θράκης : Επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 10 εκατ. Ευρώ

Ο όμιλος “Πλαστικά Θράκης” ανακοίνωσε την  έναρξη και υλοποίηση εκτενούς έκτακτου επενδυτικού προγράμματος ύψους 10 εκατ., στον κλάδο της Συσκευασίας, το οποίο θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Πλαστικά Θράκης Pack Α.Β.Ε.Ε.

Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα είναι προσανατολισμένο στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με έμφαση στην περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της συγκεκριμένης θυγατρικής του Ομίλου, αλλά και ευρύτερα του κλάδου της Συσκευασίας, και με τελικό σκοπό αφενός μεν την αποτελεσματικότερη, αμεσότερη και πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών της ελληνικής αγοράς, με ένα πληρέστερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, και αφετέρου την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών και την συνακόλουθη ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ομίλου.

Τrade Estate : Πρεμιέρα με απώλειες και όγκο στις συναλλαγές

Με υποχώρηση 4% έκλεισε η μετοχή της Trade Estates κατά την πρώτη της συνεδρίαση. Μάλιστα οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αλλά στο τέλος περιορίστηκαν στο -4% στα 1,84 ευρώ. Η μετοχή ξεκίνησε στα 1,92 ευρώ.  Ανέθεσε και το market making στην Παντελάκης ΑΕΠΕΥ.

REDS: Μεταγραφή οικονομικού διευθυντή μέσα από τον όμιλο

Ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας ανέλαβε την 9η Νοεμβρίου 2023 τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Εταιρείας.  Ο κ. Κόλλιας διαθέτει εκτενή εμπειρία και τεχνογνωσία στον κλάδο των κατασκευών στον οποίο έχει δραστηριοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της πολυετούς επαγγελματικής του πορείας, ενώ τα τελευταία 2 1/2 χρόνια διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ΑΚΤΩΡ.  Ουσιαστικά παρέμεινε στον όμιλο και η προηγούμενη εταιρεία του πέρασε σε άλλα χέρια.

EpsilonNet : Δημοσίευσε την έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης για το 2022 ενόψει μελλοντικής ένταξης στους δείκτες ESG

Ο Όμιλος Εταιριών EPSILON NET, δημοσίευσε την  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το έτος 2022 που περιλαμβάνει τον απολογισμό των δραστηριοτήτων στο ευρύτερο πλαίσιο του ESG και το σύνολο των δράσεων των εταιριών του Ομίλου EPSILON NET, σχετικά με το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση. Μία χρήσιμη κίνηση καθότι θέλει να μπει και στους χρηματιστηριακούς δείκτες ESG.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ