Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

X.A: Δεν κράτησε την αρχική άνοδο ο Γενικός Δείκτης - Συσσωρεύει χαμηλότερα των 1250  μονάδων

Σε φάση πλαγιολίσθησης βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές και μαζί τους το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο δεν κατάφερε να κρατήσει το ανοδικό momentum που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Φαίνεται ότι σταδιακά μπαίνουμε στο τέλος της χρονιάς και πρέπει να καταγραφούν λογιστικά και οι υπεραξίες που είχαν διαμορφωθεί.

Ο Γενικός Δείκτης σταθεροποιήθηκε σήμερα λίγο χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής, χάνοντας την αρχική του άνοδο. Οι αμερικανικές αγορές κινούνται οριακά ανοδικά μετά την έναρξη των συνεδριάσεών τους. Ο Dow Jones αυξάνονταν 0,09%, ο S&P 500 είχε άνοδο 0,14% και ο Nasdaq κατά 0,49%.  \Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε , λίγο πριν τις 17.00 ώρα Ελλάδος, κατά (-0,23%), ο γαλλικός CAC αυξάνονταν 0,11%, ο ιταλικός MIB ήταν σταθεροποιητικός (-0,06%) και ο Eurostoxx 50 υποχωρούσε κατά (-0,14%).

Άνοδο από κεκτημένη ταχύτητα και μετά συσσώρευση για τον Γενικό Δείκτη στο Χ.Α.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ξεκίνησε ανοδικά από κεκτημένη ταχύτητα της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε στις 1.260 μονάδες αλλά μετά εντάθηκαν οι πωλήσεις με αποτέλεσμα να χάσει τα επίπεδα των 1.250 μονάδων και να κλείσει  στις 1248,63 μονάδες με υποχώρηση 9-0,14%).  Η αξία συναλλαγών , ήταν σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 138 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 53 έκλεισαν ανοδικά όπως  και οι πτωτικές (53). 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά (-0,11%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) αυξήθηκε  κατά 0,35%.  Στους επιμέρους κλάδους, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (2,28%), Βιομηχανικών (1,86%), Τηλεπικοινωνιών (1,48%) και Εμπορίου (0,99%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (-0,99%), Τεχνολογικών (-0,99%), Τροφίμων-Ποτών (-0,73%). Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά (-0,39%).    Η μετοχή της ΕΤΕ συνέχισε την ανοδική της κίνηση  στα επίπεδα των 6,20 ευρώ.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες συναλλαγές ήταν της ΕΤΕ (με 43 εκατ. Ευρώ ήταν περίπου το 30% των συνολικών συναλλαγών), του ΟΤΕ, του Μυτιληναίου, της Τράπεζας Πειραιώς, του ΟΠΑΠ, της Alpha Bank και της Eurobank.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ