Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Breakfast with PM Mitsotakis στο roadshow της Morgan Stanley, οι εξηγήσεις για τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ και η πτήση της Lamda

Ανοδικά (και μάλιστα με ευρύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον) κινήθηκαν χθες οι αμερικανικές αγορές. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος είναι η υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων λόγω FED και ο δεύτερος η νέα μείωση των τιμών πετρελαίου λόγω OPEC+.  Ο Dow Jones πάει προς την 'στρατόσφαιρα' των 36.000 μονάδων.  Λειτούργησε βέβαια θετικά και η ολιγοήμερη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Μέση Ανατολή που μείωσε τον γεωπολιτικό κίνδυνο.

Roadshow στο Λονδίνο : Breakfast με τον πρωθυπουργό την Δευτέρα

Έφυγαν ήδη από την Αθήνα οι περισσότεροι εισηγμένοι για το road show (Morgan Stanley) του Λονδίνου που ξεκινά στις 27 Νοεμβρίου. Μάλιστα η εναρκτήρια ομιλία, θα είναι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας.

Breakfast with PM λοιπόν για τους συνέδρους που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500.

Κατά την πρώτη ημέρα, εκτός από την εισαγωγική ομιλία του Πρωθυπουργού θα υπάρξει πάνελ πάνω σε θέματα ενέργειας με τους κ.κ Μυτιληναίο, Τζανετάκη (Motor Oil), Μαύρο (ΔΕΗ Ανανεώσιμες) και Εξάρχου ((Ιντρακατ). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κ. Πατέλη και μετά τα one to one meetings. Κατά την δεύτερη ημέρα, θα έχουμε το πάνελ των 4 τραπεζιτών και μετά πάνελ επενδυτικής τραπεζικής.

Γενικός Δείκτης: Σε απόσταση αναπνοής από τις 1.260 μονάδες

Λίγα λεπτά ακόμη διάρκεια να είχε η συνεδρίαση θα ξεπερνούσε τις 1.260 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι δεν υπήρξε κλάδος με αρνητική μεταβολή. Είναι η 3η φορά μέσα στον Νοέμβριο που προσεγγίζει τις 1.260 μονάδες ο Γ.Δ και ευελπιστούμε να υπάρξει η υπέρβαση μέσα στην εβδομάδα. 

Motor Oil : Το γιγάντιο επενδυτικό πρόγραμμα 4 δισ. Ευρώ  έφερε μεγάλη άνοδο (4,9%) και στη μετοχή. Μέσα από το μεγαλύτερο πρόγραμμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη συνολικού ύψους 4 δισεκατομμυρίων με ορίζοντα το 2030 επιχειρεί η Motor Oil την πράσινη μετάβαση, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου. 

Το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για συστηματικές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και σε νέες βιώσιμες τεχνολογίες που θα μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα επιτρέψουν στον Όμιλο την παροχή καινοτόμων λύσεων ενέργειας και κινητικότητας στους πελάτες του.

Οι τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα ενεργειακής μετάβασης θέτουν τις βάσεις για ένα ποικιλόμορφο, πολυενεργειακό χαρτοφυλάκιο:

  1. Κινητικότητα & Retail
  2. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  3. Εναλλακτικά καύσιμα & κυκλική οικονομία
  4. Διύλιση Εφοδιασμός & Εμπορία

ΕΤΕ: Απορρόφησε την προσφορά της πρώτης ημέρας εισαγωγής των νέων μετοχών

Πολλες συναλλαγές και όπως ήταν αναμενόμενο η μετοχή θα είχε κάποιο dilution απο την είσοδο των νέων μετοχών. Όμως η τεχνική εικόνα ήταν άψογη και η ζήτηση μεγάλη με αποτέλεσμα η υποχώρηση να είναι μικρή. Πάντως, περιμένουμε κάποιες εξηγήσεις για την συμπεριφορά της μετοχής την Τρίτη. Γιατί τόσοι υψηλοί όγκοι συναλλαγών από κάποιους που ΔΕΝ είχαν πιστωθεί ακόμη τις μετοχές. Ποιοί έκαναν 'ανοικτές' συναλλαγές. Αλλά νομίζουμε ότι ίσως το ερευνήσει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΟΠΑΠ:  Οι εξηγήσεις του κ. Κάρας για τα αδύναμα αποτελέσματα γ' τριμήνου και οι κινήσεις του ομίλου

Μιλώντας στους αναλυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠAΠ, Jan Karas, σχολίασε ότι τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου επηρεάστηκαν από την έλλειψη μεγάλων τζακ ποτ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τις επιπτώσεις των μεγάλων φυσικών καταστροφών σε διάφορες περιοχές της χώρας και την ασυνήθιστα υψηλή μεταβλητότητα στον αθλητικό στοιχηματισμό και την έλλειψη μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΟΠΑΠ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα EBITDA για το σύνολο του 2023 θα διαμορφωθούν στα 720-740 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κύριος Karas στάθηκε στη συνεπή υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward, σημειώνοντας ότι οι στρατηγικές πρωτοβουλίες της εταιρείας αποδίδουν καρπούς, καθώς εστιάζουν στην αναβάθμιση των προτάσεων του ΟΠAΠ προς τους πελάτες τόσο στο retail, όσο και στο online κανάλι.

CENERGY : Συνέδεσε ενεργειακά την Δανία με την Σουηδία

Η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων, υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την Energinet, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ενίσχυση των ενεργειακών δικτύων. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμές και εργασίες τερματισμού ενός καλωδιακού συστήματος διασύνδεσης 400kV.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για την προμήθεια του καλωδιακού συστήματος, την επίβλεψη της εγκατάστασής του και των σχετικών δοκιμών, καθώς και τις εργασίες σύνδεσης και τερματισμού της διασύνδεσης 400 kV μεταξύ Δανίας και Σουηδίας. Η Hellenic Cables θα σχεδιάσει, κατασκευάσει και παραδώσει 30χλμ. υποβρυχίων και 12χλμ. υπόγειων μονοπολικών καλωδίων 400 kV, ενισχύοντας τη διασυνοριακή ενεργειακή σύνδεση.

Lamda Development: Πολλά κέρδη από τα malls, έσοδα από τις προπωλήσεις στο Ellinikon

Ισχυρή άνοδο κατά 121% κατέγραψε το ενοποιημένο λειτουργικό αποτέλεσμα EBITDA του Ομίλου Lamda Development κατά το εννεάμηνο του 2023, με τα εμπορικά κέντρα (προ αποτιμήσεων) και τις μαρίνες να εμφανίζουν ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, το ενοποιημένο λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) του Ομίλου για το εννεάμηνο 2023 ανήλθε σε κέρδη 76,9 εκατ. έναντι των κερδών 34,8 εκατ. το εννεάμηνο 2022. Τα εν λόγω αποτελέσματα περιλαμβάνουν τη θετική επίπτωση συνολικού ποσού 42 εκατ. (έναντι θετικής επίπτωσης 32 εκατ. το Εννεάμηνο 2022), βάσει εκτίμησης από ανεξάρτητους εκτιμητές της αξίας των Επενδυτικών Ακινήτων του Ομίλου την 30.06.2023 (Εμπορικών Κέντρων και λοιπών ακινήτων καθώς και των Επενδυτικών Ακινήτων που περιλαμβάνονται στο έργο του Ελληνικού).

Τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA), προ αποτιμήσεων του επενδυτικού χαρτοφυλακίου και λοιπών αναπροσαρμογών του Ομίλου για το Εννεάμηνο 2023 παρουσίασαν κέρδη 35,3 εκατ. έναντι κερδών 2,9 εκατ. το Εννεάμηνο 2022.

Τεχνική Ολυμπιακή: Ανέλαβε την οικοδόμηση ακινήτου-φιλέτου της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη

Η Ένωση Προσώπων «T.O INTERNATIONAL HOLDING LTD - TARISHORE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», στην οποία η εταιρεία «T.O INTERNATIONAL HOLDING LTD» (100% θυγατρική της Εταιρείας με έδρα την Κύπρο) συμμετέχει με ποσοστό 50%, ανακηρύχθηκε από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος οριστική ανάδοχος του έργου της ανεγέρσεως οικοδομής με το σύστημα της αντιπαροχής σε εκκλησιαστικό ακίνητο εμβαδού 970,16 τ.μ., κείμενου επί της οδού Αργοναυτών και της οδού Σαπφούς, εντός του Ο.Τ. 81 στην περιοχή Βουλιαγμένης Αττικής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Διακήρυξη με αρ. 887/2023 της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.). Το έργο προβλέπει την ανέγερση 4 κατοικιών. Το ποσοστό αντιπαροχής που θα λάβει η Ένωση Προσώπων «T.O INTERNATIONAL HOLDING LTD - TARISHORE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» ανέρχεται σε 40,60%.

Ιnterlife: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα του 2023 έναντι του 2022 σύμφωνα με την παρουσίαση στην Ε.Θ.Ε

Πολύ μεγαλύτερο ήταν το ενδιαφέρον των θεσμικών για την Interlife  κατά την χθεσινή παρουσίασή της στο Χρηματιστήριο σε σχέση με την περυσινή (πρώτη της) παρουσίαση. Ίσως ρόλο έπαιξε ότι η εταιρεία είχε αρκετά βελτιωμένα μεγέθη που οφείλονται στην ανάκαμψη των επενδύσεων της. Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στο 9μηνο σε 47 εκατ. Ευρώ με αυξήση 15,32%, το ασφαλιστικό αποτέλεσμα στα 3,9 εκατ στο α' εξάμηνο. Τα κέρδη μετά από φόρους στα 10,9 εκατ. Ευρώ που αναλογούν σε 0,59 ευρώ / μετοχή.

Tέρνα Ενεργειακή: Χαμηλώνει την τιμή στόχο η Eurobank Equities αλλά δίνει σύσταση «αγοράς»

H αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να δούμε μείωση τιμής στόχου σε ελληνική μετοχή. Από τις αρχές του 2022, η επενδυτική υπόθεση της Terna Energy κυριαρχείται από ενδεχόμενο ενδιαφέρον εξαγοράς, ένα θέμα που κατά καιρούς έχει επισκιάσει τα θεμελιώδη, σχολιάζει η Eurobank Equities σε έκθεσή της, με την οποία κατεβάζει την τιμή-στόχο στα 18 ευρώ (από 20,7 ευρώ) αλλά δίνει σύσταση «αγορά» από «διακράτηση».  Χρηματιστηριακές ισορροπίες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ