Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: H «μεγάλη συνάντηση των 4» στο Λονδίνο και το τρένο της ΕΚΤΕΡ

Ξένες αγορές : 'Koκκίνησαν' Αμερική και Ευρώπη ενόψει τέλος του χρόνου

Το χθεσινό πτωτικό γύρισμα των αμερικανικών αγορών έφερε περισσότερους πωλητές και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, δείχνοντας την μεγάλη εξάρτηση της Ευρώπης από την Αμερική , και στα χρηματιστηριακά. Επι της ουσίας μην αναζητάτε σημαντικούς λόγους για το πτωτικό γύρισμα. Les jeux sont faites που λένε και οι γκρουπιέρηδες. Λιγότερες από 30 συνεδριάσεις έμειναν για το τέλος του χρόνου και ήδη πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων ετοιμάζονται για τις χειμερινές τους διακοπές και τα μπόνους τους. Ουσιαστικά δίνουν ραντεβού για τον Ιανούαριο 2024. 

Γενικός Δείκτης : Τα καλά άφησε για το τέλος

Τα καλά (αγοραστές) άφησε για το τέλος ο Γενικός Δείκτης κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Αφού συσσώρευσε πέριξ των 1.258 μονάδων στο τέλος της συνεδρίαση εμφανίστηκαν αγοραστές και σε τράπεζες και σε μη χρηματοοικονομικά blue chips με αποτέλεσμα ο Γ.Δ να κλείσει κοντά στα υψηλά ημέρας, στις 1.265 μονάδες. Ας τα κάνει αυτά τα κολπάκια, θα φτάσουμε και στις 1.300 μονάδες μέχρι το α' μισό του Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι Αμερικανοί της ΕΤΕ, η απογείωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η «γλυκιά» ΚΡΙ - ΚΡΙ

“London Calling” της Morgan Stanley

Όχι το γνωστό τραγούδι των Clash. Το road show της ΕΧΑΕ με την Morgan Stanley  Όπου πάνε εκεί για να ενημερώσουν τους ξένους αναλυτές για τα πεπραγμένα και τα μελλοντικά σχέδιά τους. Όσο για τον prime minister, εντάξει υπεραμύνθηκε και της οικονομικής πολιτικής του ως όφειλε να κάνει αλλά και την πορεία των ελληνικών εισηγμένων.  Tο τι ειπώθηκε ακριβώς μην ρωτάτε εμάς. Ρωτήστε τους πολιτικούς συντάκτες , που ακολούθησαν τον Prime Minister στο Λονδίνο.

ΕΧΑΕ- Έλλειμμα επικοινωνίας με τους εγχώριους οικονομικούς και  επιχειρηματικούς συντάκτες και χρηματιστές

Η διοίκηση της ΕΧΑΕ βάλλεται από το σύνολο του επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού ρεπορταζ γιατί δεν δημιούργησε μέσω επιχειρηματικών και οικονομικών συντακτών ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Ελλάδα.  Τα είχαμε επισημάνει στον κ. Κοντόπουλο στις πρόσφατες συναντήσεις για το περυσινό road show και τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων αλλά φαίνεται ότι του αρέσει ο αποκλεισμός και σνομπάρει  δημοσιογράφους και έλληνες αναλυτές και χρηματιστές (και αυτοί είναι αποκλεισμένοι).

Διαβάστε επίσης: Kαγκελάριος: Το «πέταγμα» της ΑEGEAN, το «13αρι» του ΟΤΕ και η επενδυτική της Fitch

Τράπεζες: Σήμερα η 'μεγάλη συνάντηση των 4'  στο Λονδίνο

Σε πάνελ στο road show στο Λονδίνο θα συναντηθούν και οι 4 διευθύνοντες σύμβουλοι (CEOs) των ελληνικών τραπεζών.  Αν και γνωρίζουμε περίπου τι θα ειπωθεί από την πλευρά τους για την μεγάλη πρόοδο των ελληνικών τραπεζών, εντούτοις περιμένουμε να δουμε τις απαντήσεις τους σε ερωτήσεις των ξένων αναλυτών. Η 'επόμενη ημέρα' του ελληνικού τραπεζικού κλάδου θα έχει ενδιαφέρουσες ειδήσεις  σχετικά με τεχνολογία, εξαγορές και συγχωνεύσεις, επεκτάσεις στο εξωτερικό και ...  μερίσματα.

Deutsche Bank : Προεξοφλήθηκαν τα χειρότερα, έρχονται καλύτερες ημέρες για τις αγορές

Η εμπειρία του πληθωρισμού της δεκαετίας του 1970 και η προηγούμενη συνάρτηση αντίδρασης της Fed, δεν υποδηλώνουν μειώσεις επιτοκίων εκτός και αν πραγματοποιηθεί ύφεση, αναφέρει σε έκθεσή της η DB. Παράλληλα, η κερδοφορία των εταιρειών αυξάνεται σταθερά, αν και οι αντιλήψεις της αγοράς παραμένουν υποτονικές. Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) του S&P 500 υποχώρησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2022, άγγιξαν τα χαμηλά στο δ' τρίμηνο του προηγούμενου έτους και στη συνέχεια αναπτύχθηκαν έντονα το 2023 για να φτάσουν σε νέο ιστορικό υψηλό έως το τρίτο τρίμηνο.

EΛΛΑΚΤΩΡ:  Παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των στόχων του ομίλου

Συνεπείς με τους επενδυτές της, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανάρτησε την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των στόχων του ομίλου που πραγματοποιήθηκε στο road show της Morgan Stanley. Oμολογούμε ότι μας άρεσε η παρουσίαση και ειδικά τα γραφικά και τα infografics. Ο όμιλος θα επικεντρωθεί σε 3 βασικούς άξονες. Κατασκευές, παραχωρήσεις, περιβάλλον-απορρίμματα. Πάντως εάν κρίνουμε από την αντίδραση της μετοχής, μάλλον άρεσε η παρουσίαση.

Αlpha Bank : Γιατί την θεωρεί καλή για αγορά η HSBC

Η HSBC προτείνει στα χαρτοφυλάκια των αναδυόμενων αγορών τη μετοχή της Alpha Bankμαζί με άλλες 23 μετοχές, δίνοντας αξιολόγηση «αγοράς» και τιμή-στόχο τα 2,20 ευρώ.  Αναφερόμενος στην απόκτηση από τη UniCredit ποσοστού 9,6% στην Αlpha Bank, θεωρεί ότι  κίνηση αυτή είναι σημαντικός καταλύτης για τη μετοχή της τράπεζας, εφόσον ο ιταλικός όμιλος αυξήσει την έκθεσή του σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με την HSBC, ο εγχώριος τραπεζικός δείκτης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί την τελευταία τριετία, εν μέσω σημαντικών βελτιώσεων στην ποιότητα του ενεργητικού και των υψηλότερων επιτοκίων, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικά υποστηρικτικό σενάριο.

Aν και υπήρξε re-rating της μετοχής της Αlpha Bank, αυτή ήταν χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλες συστημικές τράπεζες. Αυτό οφείλεται στα ηπιότερα καθαρά έσοδα από τόκους έναντι άλλων, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποαποδίδει έναντι του δείκτη κατά περίπου 50% σε βάθος τριετίας. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με δείκτη τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV) στις 0,5 φορές για το 2024, υποδηλώνοντας έκπτωση 16% σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες τράπεζες.

ΟPTIMA Bank: Μεγάλη άνοδο και με αυξημένους όγκους

Πολύ δυνατή συνεδρίαση για την μετοχή της OPTIMA Bank. Τα αποτελέσματα 9μηνου πείθουν τους δύσκολους επενδυτές ότι η τράπεζα πάει σε σωστή κατεύθυνση. Ταυτόχρονα έχει φιλόδοξα σχέδια με τον επενδυτικό της βραχίονα. Όσοι έβλεπαν την μετοχή στα 7 ευρώ και δεν αγόραζαν μάλλον θα έχουν μετανιώσει τώρα που έφτασε στα 7,86 ευρώ, δηλαδή περίπου 12% πάνω από τα χαμηλά της και 5% πάνω από την τιμή εισαγωγή της πριν από 1,5 μήνα.

JUMBO : Σε περίεργη συγκυρία η διόρθωση της μετοχής

Η μετοχή έκοψε ένα μεγάλο μέρισμα αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την μεγάλη πτώση της (κατά 8% περίπου) σε διάστημα 3 συνεδριάσεων.  Πόσο μάλλον όταν έχει το καλύτερο διάστημα του χρόνου μπροστά της όταν και αναμένεται να εκτινάξει τις πωλήσεις της.  Εκτός εάν κάποιοι περιμένουν, 'έορταστική'  χριστουγεννιάτικη συμπεριφορά .

ΕΚΤΕΡ: “Το τρένο της μεγάλης φυγής”.  Διπλασιάστηκε η μετοχή σε διάστημα 4 μηνών

Άνοδο της τάξης του 105% κατέγραψε η μετοχή της ΕΚΤΕΡ από τα μέσα Ιουλίου 2023 μέχρι σήμερα. Χωρίς θόρυβο και με αυξημένους όγκους συναλλαγών. Η εκτίναξη της μετοχής οφείλεται και στην βελτίωση των μεγεθών της όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και σε άλλες εξελίξεις που προφανέστατα θα μαθευτούν στο άμεσο μέλλον. 

ΕΛΧΑ: Άνοδο με όγκο λόγω... συγκρίσεων με τις 'συγγενείς' εταιρείες

Η μετοχή της ΕΛΧΑ εντάσσεται στον τεράστιο όμιλο της Viohalco. Ήταν ίσως η μόνη εταιρεία από τις εταιρείες του ομίλου η οποία δεν είχε καταγράψει μεγάλη άνοδο και σε σύγκριση με τις άλλες εταιρείες (του ομίλου) υστερούσε σε κεφαλαιοποίηση. Τα αποτελέσματα 9μηνου δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αλλά άφησαν προοπτικές για μελλοντική άνοδο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ