Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Morgan Stanley: Οι 2 κορυφαίες ευρωπαϊκές μετοχές φυσικού αερίου και πετρελαίου

Morgan Stanley / Πηγή: AP Images
Morgan Stanley / Πηγή: AP Images

Τις αγαπημένες της ευρωπαϊκές μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου αποκάλυψε η Morgan Stanley σε πρόσφατο σημείωμα προς τους πελάτες της.

Ο οίκος πρόσθεσε πέντε ονόματα του κλάδου στη λίστα κάλυψής του, αποδίδοντας στις Shell, Eni και Equinor αξιολογήσεις Equal-Weight. Ωστόσο, η TotalEnergies και η BP είναι οι μετοχές για τις οποίες ο οίκος είναι αισιόδοξος, με την TTEF να αποτελεί την κορυφαία επιλογή του.

Η τιμή-στόχος της BP αυξήθηκε από τις 610 στις 620 λίρες/μετοχή, με τους αναλυτές να δηλώνουν ότι υπάρχει «πολύς χώρος για περαιτέρω αναβάθμιση της διανομής».

Επιπλέον, πιστεύουν ότι η εταιρεία έχει μια πιο ευέλικτη μακροπρόθεσμη στρατηγική σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. «Η διοίκηση της BP έχει ιστορικό ευελιξίας στην προσαρμογή της στρατηγικής της», προθέτουν οι αναλυτές της.

Διαβάστε επίσης: Απλώνει τα δίχτυα της η BP: Μπαίνει στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας

TotalEnergies

Η Morgan Stanley έθεσε για την TotalEnergies τιμή-στόχο 74,70 ευρώ. Η επενδυτική τράπεζα ανέφερε ότι η TotalEnergies ήταν η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία που διατήρησε το μέρισμά της το 2020 και αναμένει ότι «η εταιρεία θα είναι σε θέση να διατηρήσει συνεχή αύξηση του DPS και τη δεκαετία του 2030».

«Η εταιρεία έχει μια σαφή και συνεπή στρατηγική ενεργειακής μετάβασης και πιστεύουμε ότι η η αύξηση της ενεργειακής παραγωγής μέχρι το 2030 φαίνεται εφικτή», έγραψαν οι αναλυτές. «Το αμυντικό προφίλ της μετοχής θα μπορούσε να επιτρέψει μια ελκυστική επενδυτική πρόταση σε περιόδους μεταβλητότητας της αγοράς», πρόσθεσαν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ