Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ.Α: Ξεπέρασε και τις 1.270 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Χαμόγελα μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Γερμανία

Ανοδική κίνηση στις χρηματιστηριακές αγορές λόγω αισιόδοξων ειδήσεων για οικονομίες και πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Γερμανία

Θετικά νέα , μετά από αρκετό διάστημα, και μάλιστα στο τέλος του χρόνου δημιουργούν χρηματιστηριακό ράλι στις αγορές Αμερικής και Ευρώπης. Στις ΗΠΑ , φαίνεται ότι το ΑΕΠ θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη μετά τους φόβους που είχαν δημιουργηθεί στις αγορές ενώ μειώνεται και ο πληθωρισμός. Στην Ευρώπη, η Γερμανία έχει μπει σε φάση αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού γεγονός που δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για μη αυξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ και ενδεχομένως μειώσεων επιτοκίων από το 2024 εάν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Οι αμερικανικοί δείκτες έχουν ξεκινήσει ανοδικά. Ο Dow Jones αυξάνεται κάτα 0,28%, ο S&P 500 κατά 0,67% και ο Nasdaq κατά 0,92%. Οι ευρωπαικοί δείκτες από το πρωί βρίσκονται σε ανοδικό κανάλι. Ο γερμανικός DAX έχει σημαντική άνοδο 1,06%, ο γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 0,2% , ο ιταλικός MIB κατά 0,85% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,48%.

Ξεπέρασε και τις 1.270 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών  

Η επενδυτική αισιοδοξία έχει μεταδοθεί και στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται ανοδικά από την αρχή της συνεδρίασης (1.266 μονάδες) αλλά σε εξαιρετικά μικρό εύρος μόλις 5 μονάδων.  Αν στις θετικές ξένες ειδήσεις προστεθεί και η καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας στο 10μηνο 2023 καθώς και οι διθυραμβικές εκθέσεις για οικονομία και τράπεζες με πρόσφατη την έκθεση του ΟΟΣΑ, δημιουργείται ένα ανοδικό momentum για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης στο τέλος της συνεδρίασης διαμορφώθηκε στις 1271,2 μονάδες με άνοδο 0,51%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 106,7 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 70 έκλεισαν ανοδικά και οι 38 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά 0,39%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιποίησης FTSE Mid Cap αυξήθηκε κατά 0,4%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των  Υγείας 4,22%, Τηλεπικοινωνιών 1,15%, Κατασκευών 0,79%, Πετρελαίου 0,75%, Πρώτων Υλών 0,43%, Τραπεζών 0,28% και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Εμπορίου (-0,36%) και Βιομηχανία (-0,21%).  Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν σε ΕΤΕ, Jumbo, Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Εurobank.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ