Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

XA: Στις 1.283 μονάδες ξεκινά ο ΓΔ την πρώτη εβδομάδα με επενδυτική βαθμίδα

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Μεικτές τάσεις με οριακές υποχωρήσεις και διάθεση αποκόμισης κερδών από το προηγούμενο ράλι, διακρίνονται κατά τη διάρκεια των σημερινών συνεδριάσεων στην Ευρωζώνη. Ο γερμανικός DAX παρά τα αρνητικά μακρο σχετικά με τις εξαγωγές κινείται σταθεροποιητικά (άνοδος 0,04%), ο γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 0,15%, ο ιταλικός MIB υποχωρεί (-0,14%) από τα υψηλά 20ετίας που πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα ενώ μικρή υποχώρηση καταγράφει και ο Eurostoxx 50 (-0,11%).

H επόμενη ημέρα της επενδυτικής βαθμίδας

Η αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου και από την Fitch ουσιαστικά δίνει την επενδυτική βαθμίδα και την επιλεξιμότητα στα ελληνικά ομόλογα και έμμεσα αναβαθμίζεται και η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Η Fitch ήταν ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της αξιολόγησης και πλέον περιμένουμε (περισσότερο από το νέο έτος) να δούμε μεγαλύτερες και -κυρίως-σταθερότερες εισροές κεφαλαίων από μεγάλους ξένους θεσμικούς επενδυτές. Ωστόσο, όπως παραδέχονται οι περισσότεροι, η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας είχε προεξοφληθεί στο πρόσφατο ράλι ανάκαμψης από τις 1.104 μονάδες μέχρι τις 1.280 μονάδες. Οι εισροές κεφαλαίων θα φανούν περισσότερο από την έναρξη της νέας χρονιάς και υπό την προυπόθεση ότι οι ξένες αγορές θα είναι θετικές.

Συντηρητική άνοδο στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης

Σήμερα το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων αλλά και στους όγκους συναλλαγών που θα κάνουν αφού είναι τα πρώτα που επηρεάζονται από την επενδυτική βαθμίδα. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έχει αυξηθεί στις 1.283 μονάδες (0,29%). Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι θετικό με 38 ανοδικές μετοχές και 20 πτωτικές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,24% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,84%. Στους κλάδους με την μεγαλύτερη άνοδο ξεχωρίζουν η Υγεία 2,15%, η τεχνολογία 1,08% , οι πρώτες ύλες 0,77%, το εμπόριο 0,68%, τα ταξίδια-αναψυχή (0,64%) και οι τράπεζες (0,37%). Οι πετρελαικές υποχωρούσαν κατά (-0,22%) και οι τηλεπικοινωνίες (-0,07%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ