Νέα
  • ΓΔ: 1413.67 -0.39%
  • Τζίρος: 58,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Morgan Stanley: Βλέπει δύσκολο Δεκέμβριο για την Wall Street και άνοδο τον Ιανουάριο

Morgan Stanley / Πηγή: AP Images
Morgan Stanley / Πηγή: AP Images

Ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος για τις αμερικανικές μετοχές, μετά το ράλι του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley, Μάικλ Γουίλσον.

Ο στρατηγικός αναλυτής - ο οποίος παρέμεινε σε γενικές γραμμές απαισιόδοξος φέτος, ακόμη και όταν ο S&P 500 σκαρφάλωνε σχεδόν 20% - ανέφερε σε σημείωμά του ότι ο Δεκέμβριος θα μπορούσε να φέρει «βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα τόσο στα επιτόκια όσο και στις μετοχές», προτού οι καλύτερες εποχικές τάσεις και το λεγόμενο «φαινόμενο του Ιανουαρίου» στηρίξουν τις μετοχές τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 αυξήθηκε κατά περίπου 9% τον περασμένο μήνα - ένα από τα καλύτερα ράλι του Νοεμβρίου εδώ και έναν αιώνα - χάρη στην αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αυξήσεις επιτοκίων. Η άνοδος αυτή οδήγησε τον δείκτη σε «υπεραγορασμένο» έδαφος, ένα τεχνικό επίπεδο που γενικά θεωρείται προάγγελος για sell-off.

Παρόλα αυτά, η λεγόμενη δυναμική MACD του S&P 500 - η οποία δείχνει τη σχέση μεταξύ δύο κινητών μέσων όρων της τιμής ενός τίτλου - παραμένει θετική, καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας και η πτώση του πληθωρισμού ενθαρρύνουν τα στοιχήματα ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον Μάρτιο. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, εξέφρασε την Παρασκευή της αντίθεσή του στις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ο Γουίλσον δήλωσε ότι ενώ οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει αρκετές φορές μια στροφή στην πολιτική της Fed κατά το προηγούμενο έτος, αυτή τη φορά έδειξαν «τη μεγαλύτερη υποστήριξη», καθώς αναμένουν ότι θα εξελιχθεί εν μέσω ενός υγιούς ακόμη μακροοικονομικού πλαισίοθ.  Αυτό το σενάριο θα ήταν το πιο θετικό για τις μετοχές, έγραψε ο αναλυτής.

Αισιοδοξία για το 2024

Αισιοδοξία για την πορεία των αμερικανικών μετοχών το επόμενο έτος εκφράζουν και άλλες μεγάλες τράπεζες, όπως η Bank of America, η Deutsche Bank και η  RBC Capital Markets, οι οποίες προβλέπουν υψηλό ρεκόρ για τον S&P 500.

Ο Γουίλσον εξακολουθεί να είναι σε γενικές γραμμές ουδέτερος για το επόμενο έτος, αναμένοντας ότι ο δείκτης θα κλείσει το 2024 γύρω στις 4.500 μονάδες, περίπου 2% κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ