Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το placement στα ΕΛΠΕ, ο πύραυλος της INTΡΑΚΟΜ και το τέλος της ΑΝΕΚ

Επενδυτική βαθμίδα:  Άμεσα ευνοημένα τα ελληνικά ομόλογα από την επενδυτική βαθμίδα

Το είχαμε επισημάνει ότι τα ελληνικά ομόλογα θα είναι άμεσα ευνοημένα ενώ οι μετοχές έμμεσα ευνοημένες μετά την επενδυτική βαθμίδα που έδωσε η αναβάθμιση από την FITCH.  Χθες όλα τα μάτια ήταν καρφωμένα στην απόδοση του 10ετους που μέσα στην ημέρα υποχώρησε μέχρι και στο 3,48% και οι συναλλαγές ήταν αυξημένες. Όλες οι σειρές των ομολόγων (από τα 2ετή μέχρι τα 30ετή) κατέγραψαν μεγάλες υποχωρήσεις στις αποδόσεις. Να θυμήσουμε ότι πριν από ένα μήνα (αρχές Νοεμβρίου) τα 10ετή διαπραγματεύονταν πάνω από το 4%.

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: H «βιαστική κατάρρευση» της ΕΧΑΕ, τo ράλι των ελληνικών ομολόγων και η καινοτομία της OPTIMA

Bloomberg: Επενδύσεις τρισεκατομμυρίων στα ελληνικά ομόλογα

Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι ανοίγει η πόρτα επενδύσεων πολλών τρισ. δολαρίων στα ελληνικά ομόλογα.  Όπως τόνισε το πρακτορείο, η κίνηση της Fitch ανοίγει το δρόμο για την επανεισδοχή των ελληνικών ομολόγων σε ειδικούς δείκτες που διαχειρίζονται επενδυτικές εταιρείες όπως ο FTSE, η IHS Markit και η JPMorgan Chase.

Ξένες αγορές : Σε φάση αποθέρμανσης λόγω τέλος του χρόνου

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη και ρευστοποιήσεις σε Αμερική είχε χθες το μενού των ξένων κεφαλαιαγορών.  Οι μειωμένοι τζίροι στα μεγάλα χρηματιστήρια δείχνουν ότι οδεύουμε προς το τέλος του χρόνου. Ήταν μία 'Καλή Χρονιά'  (όσοι έχουν δει την ομώνυμη ταινία με τον ΄χρηματιστή' Ράσελ Κρόου) και μάλλον θα ανοίξουν πολλές σαμπάνιες φέτος στα χριστουγεννιάτικα parties. Όλα τα σενάρια των επιτοκίων έχουν προεξοφληθεί και μάλλον διαφαίνει κάποια μείωση στις ΗΠΑ στο α' τρίμηνο 2024 την οποία θα ακολουθήσει και η Ευρωζώνη.

Γενικός Δείκτης :  Οι εισροές στις καλένδες του 2024 υπό την αίρεση των διεθνών αγορών

Κάποιοι περίμεναν μία αγορά 'τούρμπο' σήμερα αλλά οι επενδυτές προτίμησαν τα ομόλογα και πούλησαν τραπεζικές μετοχές. Όμως οι 1.280 μονάδες μπορεί να ξεπεραστούν μέσα στον Δεκέμβριο εάν το κλίμα στο εξωτερικό είναι καλό. Όπως σας είχαμε αναφέρει, περιμένουμε τις εισροές στις μετοχές τον Ιανουάριο (πάλι υπό προυποθέσεις εξωτερικού).

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το προγεφύρωμα του Χ.Α, το «πάρτι» του ελληνικού ΑΕΠ και το discount των ΕΛΠΕ

FAST FINANCE : Καλή η εικόνα της αγοράς , να βλέπουμε και τις συναλλαγές

“Σημαντικότερη παρατήρηση και από τις μεγάλες θετικές αποδόσεις, είναι εκείνη της αυξημένης συναλλακτικής δραστηριότητας. Κάτι που ενισχύει τα ευρήματα της ανοδικής τάσης, και θέτει σοβαρές πιθανότητες συνέχισης” αναφέρει η εβδομαδιαία έκθεση της Fast Finance. 

Kρίσιμη θεωρείται και η πορεία των εισηγμένων μας σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, καθώς πολλές συνεχίζουν να παραδίδουν άριστα μεγέθη και η μερισματική απόδοση (ιστορικό ρεκόρ, φέτος) είναι ελκυστική.  “Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, κοιτάμε τις 1330 μονάδες, με στήριξη της 1240.

Η κατοχύρωση των 1260 λίγες ημέρες νωρίτερα δίνει ακόμα περισσότερο αέρα, ενώ η συμπεριφορά είναι συμπαγής με άριστη απορρόφηση της οποίας προσφοράς.”

ΕΧΑΕ: 'Εδειξε τα δόντια της χθες η μετοχή της ΕΧΑΕ

Η μετοχή της ΕΧΑΕ για μεγάλο διάστημα δεν έπειθε τους επενδυτές. Χρειάστηκε να συσσωρεύσει πέριξ των 5,2 ευρώ για να κάνει σήμερα μία ορμητική συνεδρίαση με αυξημένους όγκους και να ξεπεράσει τα 5,4 ευρώ.  Η αγορά θεωρεί ότι μία fair value αποτίμηση της μετοχής (μετά και την επενδυτική βαθμίδα) θα είναι γύρω στα 6 ευρώ. Για να δούμε  

ΕΛΠΕ: Αυξάνονται οι φήμες για placement, υποχωρεί η μετοχή

Ενώ η αγορά βοά ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει placement, η εταιρεία δεν έχει βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε ακούγονται ονόματα συμβούλων. Εν τω μεταξύ η μετοχή συνεχίζει να υποχωρεί κάτω από τα 7,5 ευρώ.

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανοίξει επιταχυνόμενο βιβλίο προσφορών (accelerated book building) για την ιδιωτική τοποθέτηση. Book runners οι JP Morgan και Goldman Sachs, ενώ στο σχήμα συμμετέχουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και οι Euroxx, Axia, Pantelakis, όπως ακούγεται τουλάχιστον. Στο παρασκήνιο, τα Σωματεία Εργαζομένων αντιδρούν στην διαδικασία.

OPTIMA Bank: Διαψεύδει τους απαισιόδοξους και βλέπει τα 8 ευρώ η μετοχή

Σε τροχιά προς τα 8 ευρώ είναι η μετοχή της Optima Bank.  Μετά τις αρχικές φάσεις συσσώρευσης (τον Οκτώβριο) η μετοχή επέστρεψε σε ανοδικό κανάλι και από τα 7 ευρώ έχει φτάσει αισίως στα 7,82 ευρώ με σαφείς προοπτικές τα 8 ευρώ εάν συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

ΑΔΜΗΕ: Σε ανοδική τροχιά πάνω προς τα 2,2 ευρώ η μετοχή

Αφού ολοκλήρωσε- πριν από ένα μήνα την συσσώρευσή της- στα χαμηλά των 1,9-2 ευρώ, η μετοχή έχει επιστρέψει σε ανοδικό κανάλι και πλέον φαίνεται ότι μπορεί να φτάσει και τα 2,5 ευρώ μέχρι το τέλος εάν δεν διακόψει κάτι την δυναμική της. Τα αποτελέσματα χρήσης προεξοφλούνται ότι θα είναι καλά.

INTΡΑΚΟΜ: Πύραυλος η μετοχή (και χωρίς εισαγωγικά)

Η μετοχή της Ιντρακόμ έχει απογειωθεί και χθες έκανε ακόμη ένα +5% με μεγάλους όγκους. Οι πληροφορίες σχετίζονται τόσο με την πορεία των θυγατρικών του ομίλου αλλά και τις νέες δουλειές με παροχή τεχνογνωσίας σε πολεμικό υλικό προς το Ισραήλ. Τώρα δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο ισχύει το τελευταίο.

Αlpha Bank: Εμφαση στο χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό.  

“Μάθε παιδι μου οικονομία”.  Σειρά δράσεων για την τόνωση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα αναλαμβάνει η Alpha Bank, κάνοντας πράξη τον εταιρικό της σκοπό για την στήριξη της προόδου στη ζωή και την επιχειρηματικότητα, για ένα καλύτερο αύριο.
Στόχος της πρωτοβουλίας της Alpha Bank είναι να προωθήσει την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν πολίτες και επιχειρήσεις στη λήψη υπεύθυνων αποφάσεων οι οποίεςβελτιώνουν την οικονομική τους ευημερία, καθώς και να ενισχύσει την περιβαλλοντική τους συνείδηση

ANEK: “Τέλος εποχής”  μετά από 25 χρόνια για τη μετοχή στο Χ.Α.

H νομική έγκριση της απορρόφησης της ΑΝΕΚ Lines από την Attica Group , οδήγησε στην έξοδο της μετοχής της από το Χρηματιστήριο. Χθες ήταν η τελευταία συνεδρίαση για την μετοχή που μετρούσε 25 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό χρηματιστήριο

Orilina Properties: Ξεκίνησε χθες η διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς (IPO)

Η δημόσια προσφορά – εγγραφή επενδυτών μέσω του ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών – ξεκίνησε χθες  4 Δεκεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί 6 Δεκεμβρίου. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α. εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Η Συνολική Αξία του Χαρτοφυλακίου ακινήτων της Orilina (15 ακίνητα) την 30.06.2023 ανερχόταν σε 137,46 εκατ., ενώ η αγοραία αξία επενδύσεων σε 135,93 εκατ. ευρώ. Πέντε είναι γραφεία, 3 καταστήματα, 2 μικτής χρήσης και 5 οικόπεδα.

Η πληρότητα του Χαρτοφυλακίου επί της συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας του Ομίλου κατά την 30.06.2023 ήταν 94,13%. Οι σημαντικότεροι μισθωτές της ΑΕΕΑΠ είναι ο Σκλαβενίτης και η Ελλάκτωρ οι οποίοι συνδυαστικά αντιπροσώπευαν περίπου το 61% των ετήσιων εσόδων της.

XΡΥΣΟΣ:  Οι 'χρυσοδάκτυλοι'  traders και οι  πιθανότητες για 2.200 $/ ουγγιά

Όπως ανέφερε το CNBC, «η αναμενόμενη υποχώρηση τόσο του δολαρίου ΗΠΑ όσο και των επιτοκίων σε όλη τη διάρκεια του 2024 αποτελούν βασικούς θετικούς παράγοντες για τον χρυσό», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής στρατηγικής αγορών της UOB, Heng Koon How. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να φθάσουν έως και τα 2.200 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ