Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ.Α.: Η αποκόμιση κερδών από blue chips έφερε μικρή διόρθωση

 

Kόντρα  στο ρεύμα της ανόδου  των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών κινήθηκε για μία ακόμη συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο με πρωταγωνίστριες της διόρθωσης τις τράπεζες.  Η αποκόμιση κερδών στις μετοχές του κλάδου μετά την επενδυτική βαθμίδα δείχνει ότι η αγορά είχε προεξοφλήσει τις εξελίξεις, ειδικά για τις τράπεζες.  

Ηπια πτώση της Wall Street

Στην Αμερική, οι αγορές ξεκίνησαν ήπια πτωτικά εξαιτίας στοιχείων για την απασχόληση αλλά και λόγω ανησυχιών για την πορεία της κινέζικης οικονομίας.  Ο Dow Jones υποχωρούσε κατά (-0,37%),  , ο S&P 500 κατά (-0,22%)  ενώ οριακά ανοδικά κινούνταν ο Nasdaq (0,01%).  Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX σημείωνε άνοδο κατά 0,5%, ο γαλλικός CAC κατά 0,53%, ο ιταλικός MIB κατά 0,25% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,59%.

Χ.Α.: Επιστροφή στις 1.270 μονάδες

Η εμφάνιση αγοραστών προς το τέλος της συνεδρίασης βελτίωσε την εικόνα που είχε δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της συνεδρίασης όπου οι πιέσεις στις τράπεζες αλλά και σε άλλα blue chips οδήγησαν τον Γεν. Δείκτη προς τις 1.260 μονάδες (χαμηλό ημέρας στις 1.258 μονάδες).  Τα άξια αναφοράς της συνεδρίασης ήταν το νέο εκδηλωθέν ενδιαφέρον για τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης (ή κάποιες εξ’ αυτών) και η αυξημένη αξία συναλλαγών που έφτασε στα 99 εκατ. ευρώ περίπου.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.270,35 μονάδες με μικρή υποχώρηση (-0,39%).  Η αξία συναλλαγών στα 99 εκατ. ευρώ.  Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 44 έκλεισαν ανοδικά και οι 60 πτωτικά.  Ο δείκτης FTSE Large Cap υποχώρησε κατά (-0,44%) και ο δείκτης FTSE Mid Cap αυξήθηκε κατά 0,43%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (1,35%), Χρηματοοικονομικών (0,74%), τεχνολογίας (0,04%).  Πτωτικά, κινήθηκαν οι τηλεπικοινωνίες (-1,21%), οι πετρελαιακές (-1,13%), οι πρώτες ύλες (-0,87%) και οι τράπεζες (-0,61%) αν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχαν αυξήσει τις απώλειές τους. Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν Eurobank, ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, ΔΕΗ. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ