Νέα
  • ΓΔ: 1424.35 +0.14%
  • Τζίρος: 109,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αγορές: «Κοκκινίζουν» οι ευρωπαϊκοί δείκτες στην αρχή των συνεδρίασεων

Πηγή: Eurokinissi

Μετά από την άνοδο κοντά σε υψηλά πολυετιών, η σημερινή συνεδρίαση ξεκινά πτωτικά για τις ευρωπαϊκές αγορές. Ο λόγος αποδίδεται στην οικονομική κατάσταση της Κίνας και άλλων ασιατικών οικονομιών. Όμως και τα υψηλά επίπεδα που έχουν βρεθεί οι ευρωπαϊκές αγορές, αποτελούν αιτίες για αποκόμιση κερδών.

Στα πρώτα λεπτά των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά (-0,22%) , ο γαλλικός CAC κατά (-0,14%) , ο ιταλικός MIB κατά (-0,12%) και ο Eurostoxx 50 κατά (-0,22%).

Επίσης, αναμένονται σήμερα στοιχεία για την ανάπτυξη στο γ' τρίμηνο στην Ευρωζώνη που θα διαμορφώσουν τάσεις.

Eλληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, δεν είχαμε χρηματιστηριακές ανοδικές ακρότητες όπως στις ευρωπαϊκές αγορές κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης συσσωρεύει μεταξύ 1.260 και 1.280 μονάδων με επιλεκτικό επενδυτικό ενδιαφέρον σε συγκεκριμένες μετοχές υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφονταν στις 1.272 μονάδες με οριακή υποχώρηση (-0,09%). Το ισοζύγιο των μετοχών είναι ανοδικό με αναλογία 2 ανοδικές προς 1 πτωτική. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχωρούσε κατά (-0,19%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (00,09%).

Τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις έχουν οι κλαδοι των χρηματοοικονομικών (-0,91%), των τραπεζών (-0,83%), των κατασκευαστικών (-0,65%). Ανοδικά κινούνται η Υγεία (2,66%) λόγω Lavipharm, τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (0,8%) λόγω Jumbo (ανακοίνωσε πωλήσεις 11μηνου), τα τρόφιμα-ποτά (0,42%) λόγω Coca Cola HBC, οι πρώτες ύλες (0,41%) και οι πετρελαϊκές με άνοδο 0,35% με την μετοχή των ΕΛΠΕ να αυξάνεται προς τα 7,84 ευρώ εν αναμονή του απογευματινού placement

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ