Νέα
  • ΓΔ: 1471.78 -0.29%
  • Τζίρος: 96,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α: Τραπεζική αφύπνιση με τον Γενικό Δείκτη να «σκαρφαλώνει» στις 1.283,12 μονάδες

Η τραπεζική 'αφύπνιση' οδήγησε τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.280 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο, κινούμενος κόντρα στην πλαγιολίσθηση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αγορών.

Στις ΗΠΑ η ανακοίνωση του πληθωρισμού (3,1%) συνοδεύτηκε από ήπιες ρευστοποιήσεις κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ εξίσου ήπιες (αν όχι και ελάχιστες) ρευστοποιήσεις είχαμε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά πολυετίας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν ξεκινήσει ανοδικά την σημερινή ημέρα αλλά επηρεάστηκαν από τις πτωτικές κινήσεις των αμερικανικών αγορών. Επί της ουσίας, ο Δεκέμβριος μοιάζει να κλείνει με άνοδο την ήδη πολύ ανοδική χρηματιστηριακή χρονιά σε Αμερική και Ευρώπη.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Οι αγορές σε τράπεζες έφεραν ανοδική αντίδραση στην αγορά

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η εικόνα μέχρι τα μισά της συνεδρίασης έδειχνε ότι οδεύουμε προς μία συσσώρευση κάτω από τις 1.280 μονάδες και τότε ξεκίνησαν οι αγορές σε τραπεζικές μετοχές που ώθησαν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τα επίπεδα αυτα, ενώ μαζί με τις τράπεζες βγήκαν αγοραστές και σε μη χρηματοοικονομικά blue chips

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.283,12 μονάδες με άνοδο 0,6%.

Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 95 εκατ. Ευρώ ενώ υπήρχε απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις ανοδικές και στις πτωτικές μετοχές (57).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,85%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap ) είχε άνοδο 0,45%.

Ο τραπεζικός δείκτης αυξήθηκε κατά 1,86%, ο δείκτης προσωπικών-οικιακών προιόντων είχε άνοδο 1,14% και ο βιομηχανικός αυξήθηκε κατά 0,82%.  Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες Υγείας (-1,84%), Πρώτων Υλών (-0,46%), Εμπορίου (-0,38%) και τηλεπικοινωνιών (-0,37%).

Οι μετοχές με την  μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΕΤΕ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Eurobank , ΟΠΑΠ. 

Μετά την σημερινή ανάκαμψη -κόντρα στην διεθνή τάση- υπάρχουν οι προοπτικές να φτάσει μέχρι το τέλος του χρόνου τις 1.300 μονάδες. Ωστόσο θα απαιτηθεί να παραμείνει θετικό και το κλίμα στο εξωτερικό. Εάν αυξηθούν οι διορθωτικές κινήσεις, η στήριξη για τον Γενικό Δείκτη θα είναι πέριξ των 1.250 μονάδων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ