Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Βλέπει υψηλότερα τον S&P 500 το 2024 μετά τη στροφή της Fed

Μαζί με τις εκτιμήσεις τους ότι η Fed θα μειώσει νωρίτερα τα επιτόκια το 2024, οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αναθεωρούν ανοδικά και τις προβλέψεις τους για τους δείκτες της Wall Street το επόμενο έτος.

Με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να μειώνεtαι ταχύτερα από ό,τι πολλοί αρχικά προέβλεπαν, τη Fed να σηματοδοτεί τη στροφή στη νομισματική πολιτική της και τις αποδόσεις των ομολόγων να κάνουν βουτιά, η Goldman Sachs βλέπει τώρα τον S&P 500 να κλείνει το 2024 στις 5.100 μονάδες.

Στις αρχικές της προβλέψεις που δημοσιεύτηκαν πριν από περίπου ένα μήνα, η Goldman Sachs ανέμενε ότι ο δείκτης αναφοράς θα έκλεινε το επόμενο έτος στις 4.700 μονάδες, κάτι που αντιστοιχούσε με τα τότε επίπεδά του μία άνοδο της τάξης του 5%.

Καλύτερα τα στοιχεία για πληθωρισμό και λιανικές πωλήσεις

Στη νέα πρόβλεψή του, ο χρηματοπιστωτικός οίκος επικαλέστηκε τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, μεταξύ άλλων τη χαμηλότερη από τη αναμενόμενη αύξηση τιμών παραγωγού και τις καλύτερες από τις αναμενόμενες λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο.

«Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων περισσότερο από τη μέση πρόβλεψη απέδειξε περαιτέρω την ανθεκτικότητα της οικονομίας, ενώ οι χαμηλότερες από το αναμενόμενο αιτήσεις ανεργίας επιβεβαίωσαν ότι η αγορά εργασίας παραμένει εύρωστη», ανέφερε η ομάδα στρατηγικής για τις μετοχές της Goldman Sachs με επικεφαλής τον David Kostin.

Ο S&P 500 ξεπέρασε πρόσφατα τον αρχικό στόχο της Goldman για το 2024, με τον δείκτη αναφοράς να φθάνει στο υψηλό ρεκόρ των 4.796 μονάδων και να κλείνει την Παρασκευή στις 4.754 μονάδες.

Πρόβλεψη για μείωση επιτοκίων τον Μάρτιο

Η ταχύτερη άνοδος των μετοχών έρχεται καθώς οι αγορές έχουν αυξήσει σημαντικά τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων, αφού οι αξιωματούχοι της Fed διαμήνυσαν ότι αναμένουν τώρα τρεις μειώσεις το 2024, μία επιπλέον σε σχέση με τις προβλέψεις του Σεπτεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Goldman προέβλεψε ότι η πρώτη μείωση θα γίνει τον Μάρτιο, ενώ πριν από ένα μήνα έβλεπε τις μειώσεις επιτοκίων να ξεκινούν από το τέταρτο τρίμηνο.

Μια έναρξη των μειώσεων των επιτοκίων νωρίτερα θα ήταν θετική  για τις εταιρείες με ασθενέστερους ισολογισμούς, σύμφωνα με την ομάδα της Goldman.

«Ενα περιβάλλον μειωμένων επιτοκίων και βελτιωμένων προσδοκιών οικονομικής ανάπτυξης ιστορικά έχει λειτουργήσει υποστηρικτικά για τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες διαπραγματεύονται πρόσφατα σε υποεκτιμημένες αποτιμήσεις", έγραψε η ομάδα του Kostin.

Η Goldman δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναμένει ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Σε νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η Bank of America βλέπει τώρα μειώσεις επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης το 2024. Η BofA βλέπει τώρα μειώσεις επιτοκίων από τον Μάρτιο, ενώ προηγουμένως έβλεπε μειώσεις επιτοκίων από τον Ιούνιο.

S&P 500

Πηγή: yahoo finance

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ