Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρή άνοδος με τον S&P 500 μια ανάσα από το ιστορικά υψηλό επίπεδο

Wall Street
Πηγή: APImages

Μικρά κέρδη σημειώνουν σήμερα οι τιμές των μετοχών στην Wall Street, στην τελευταία εβδομάδα του έτους και μετά το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί του S&P 500 από το 2017.

Ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,3% μετά το άνοιγμα της αγοράς και βρίσκεται μία ανάσα από το ιστορικά υψηλό επίπεδό του. Κέρδη 0,1% για τον Dow Jones και 0,4% για τον Nasdaq.

H τελευταία εβδομάδα αναμένεται να είναι πολύ πιο ήρεμη, πάντως, μετά το πρόσφατο έντονο ράλι. Η στροφή στη νομισματική πολιτική της Fed, στην κατεύθυνση της μείωσης των επιτοκίων, στα μέσα Δεκεμβρίου οδήγησε στην ενίσχυση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου, φέρνοντας τον S&P 500 σε απόσταση μικρότερη του 1% από το υψηλό επίπεδό τους.

Το λεγόμενο ράλι του Santa Claus περιλαμβάνει τυπικά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις του έτους και τις δύο πρώτες της νέας χρονιάς. Κατά μέσο όρο, ο S&P 500 σημείωνε από το 1969 κέρδη 1,3% στις επτά αυτές συνεδριάσεις.

Το οικονομικό καλεντάρι είναι μικρό αυτή την εβδομάδα, ενώ στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για ένατο συνεχόμενο μήνα, φθάνοντας σε νέο ρεκόρ καθώς η προσφορά είναι περιορισμένη.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 2% το απόγευμα καθώς παραμένει η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης κατά πλοίων.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ