Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η υπέρβαση στο Χ.Α, το «κόψιμο» στα ΕΛΠΕ και η αναβάθμιση της Motor Oil

Ξένες αγορές : Η Αμερική έδωσε δυναμική στα χρηματιστήρια

Οι ευρωπαικές αγορές πήραν θάρρος από την άνοδο των αμερικανικών δεικτών και ενώ καθόλη τη διάρκεια των συνεδριάσεων είχαν οριακές μεταβολές, προς το τέλος έκλεισαν οι περισσότερες στα υψηλά ημέρας.  Πάντως οι επενδυτές εστιάζουν πλέον σε μετοχές και όχι δείκτες.

Deutsche Bank : Ιστορικά, είναι δύσκολο να διατηρηθεί ο ρυθμός του ράλι των μετοχών που είδαμε το 2023.

Πέρυσι ο S&P 500 είχε συνολική απόδοση +26,3%. Σύμφωνα με  τα στοιχεία του Bloomberg από το 1928, κάθε φορά ο S&P 500 κατέγραψε μια τόσο μεγάλη ετήσια συνολική απόδοση  ακολούθησε μια επιβράδυνση του ρυθμού των κερδών το επόμενο έτος, όπως επισημαίνει η Deutsche Bank.

Ελληνικό χρηματιστήριο :  Στόχος η υπέρβαση των 1.350 μονάδων

Μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση και μάλιστα με ενδοσυνεδριακή διόρθωση , είχαμε χθες στο ελληνικό χρηματιστήριο. Εκτός από τις τράπεζες που πάνε ‘τρένο’ από την αρχή του χρόνου, χθες είχαμε νέα υψηλά 52 εβδομάδων για την ΔΕΗ και την Cenergy. Πολύ καλές συνεδριάσεις, είχαν η  AVAX, η Motor Oil, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ.  Για τις επόμενες συνεδριάσεις, αναμένεται η υπέρβαση των 1.350 μονάδων και η προσέγγιση των υψηλών 13 ετών που είναι στις 1.365 μονάδες.

Τράπεζες : Ρεκόρ κερδοφορίας , ρεκόρ ανόδου

Με φορά ξεκίνησαν οι τραπεζικές μετοχές το 2024.  Ο κλαδικός δείκτης καταγράφει πλέον άνοδο πάνω από 5% από την αρχή του έτους. Οι αναλυτές την αποδίδουν ότι αφ’ ενός τα τραπεζικά αποτελέσματα θα έχουν ρεκόρ 15ετίας στις κερδοφορίες τους, θα μοιράσουν και οι 4 μέρισμα και οι μετοχές υπολείπονται σε όρους πολλαπλασιαστών κερδών έναντι των ευρωπαικών.

Eurobank : Φρενάρησε η μετοχή λίγο πριν τα 1,7 ευρώ

Πολύ καλή η πορεία της μετοχής της Eurobank στις τελευταίες συνεδριάσεις. Έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα 52 εβδομάδων και βέβαια βάσει των εκθέσεων εγχώριων και ξένων μπορεί να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα.  Η Eurobank θα είναι πιθανότατα η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα μοιράσει μέρισμα από το 2008.

Autohellas : Εγκρίθηκε  από το Χρηματιστήριο Αθηνών η εισαγωγή και διαπραγμάτευση του  ομολόγου

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 200.000 κοινών ονομαστικών ομολογιών της εταιρίας, οι οποίες θα προκύψουν από την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως €200.000.000.  Τώρα αναμένεται και η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μάλλον από την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το book building.

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το ράλι της Viohalco, οι προφητείες για τον Μυτιληναίο και οι νέοι υπερταχυφορτιστές της ΔΕΗ blue

ΕΛΠΕ : Έκοψε το δικαίωμα στο μέρισμα και κάλυψε μεγάλο μέρος από τις απώλειες

Μέρισμα 0,3 ευρώ ανά μετοχή έκοψε χθες η μετοχή των ΕΛΠΕ και μετά την αποκοπή του δικαιώματος επέστρεψαν κάποιοι αγοραστές με αποτέλεσμα να κλείσει υψηλότερα. Μία καλή συμπεριφορά που δείχνει ότι η μετοχή μπορεί να επιστρέψει σε υψηλότερα επίπεδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας . Τα αποτελέσματα χρήσης 2023 , αναμένονται πολύ υψηλά και υπόσχονται νέες μερισματικές διανομές ή επιστροφές κεφαλαίων.

Μυτιληναίος : Ξεκίνησε η πληρωμή των τοκομεριδίων του ομολόγου του. Επεκτείνεται και στη Νότιο Αμερική (Χιλή)

Η ημερομηνία προσδιορισμού (Record Date) των δικαιούχων τόκου του ΚΟΔ για την 1η Περίοδο Εκτοκισμού, ήταν η Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024. Από χθες ξεκίνησαν τις πληρωμές.  Ταυτόχρονα, ο όμιλος ολοκλήρωσε τη διαδικασία χρηματοδότησης (χωρίς αναγωγή ή εγγυήσεις από τη μητρική εταιρεία -non-recourse financing), ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων  στη Χιλή ισχύος 588 MWp, μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων BNP Paribas, Intesa San Paolo, Sumitomo Mitsubishi Banking Corporation, Rabobank και Santander Chile.

Το χαρτοφυλάκιο αυτό αποκτήθηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2020 και του 2021 στο πλαίσιο της στρατηγικής επένδυσης της MYTILINEOS στην αγορά της Χιλής.

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το 9αρι της Cenergy, ο στόχος του Μυτιληναίου και το 500αρι της Πειραιώς

Tράπεζα Πειραιώς :  Με απόδοση 7,25% τιμολόγησε το νέο ομόλογο του

Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε.  ολοκλήρωσε με επιτυχία την τιμολόγηση νέου Ομολόγου Μειωμένης Εξασφάλισης Tier 2 ύψους €500 εκατ. , με κουπόνι 7,250%, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού θεσμικών επενδυτών. Το Ομόλογο είναι διάρκειας 10,25 ετών, με δικαίωμα ανάκλησης μεταξύ 5ου και 5,25ου έτους. Ημερομηνία διακανονισμού είναι η 17η Ιανουαρίου 2024. Το Ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου - Euro MTF Market και θα λάβει πιστοληπτική διαβάθμιση B1 / B από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και Fitch αντίστοιχα.

Jumbo : Πολύ υψηλές οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου

Ανέκαθεν , οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου της  Jumbo ανέρχονταν στο 30% των συνολικών πωλήσεων του έτους.  Φέτος ο Δεκέμβριος θα κάνει μάλλον ρεκόρ στις πωλήσεις , όπως λένε οι περισσότεροι χρηματιστές.

Motor Oil : Μεγάλη αναβάθμιση της τιμής στόχου από την Alpha Finance

H Alpha Finance,  προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 32,38 ευρώ από 25,56 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 36% και με την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση για το τρέχον έτος να τοποθετείται στο 6%.

Η χρηματιστηριακή αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τη μετοχή έπειτα από την πρόσφατη επικαιροποίηση του στρατηγικού πλάνου 2030 της Motor Oil, ύψους 4 δισ., το οποίο οριοθετεί μία ολιστική προσέγγιση της πράσινης μετάβασης μέσω τεσσάρων διακριτών στρατηγικών πυλώνων, με στόχο να αναδείξει τον Όμιλο σε έναν Διαφοροποιημένο Ενεργειακό Ηγέτη στην ευρύτερη περιοχή.

AVAX : Η Edison αναβαθμίζει την μετοχή  στα 3,2 ευρώ 

Σε 3,2 ευρώ ανά μετοχή ή 87% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα υπολογίζει τη «δίκαιη τιμή» για τη μετοχή της AVAX η Edison, όπως αναφέρει σε έκθεσή της. Ο οίκος προβλέπει ότι τα έσοδα και τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA για την εταιρία το 2024 θα ενισχυθούν κατά 112% και 76%, στα 851 εκατ. ευρώ και 90 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να υπερβούν τα €40 εκατομμύρια το 2024.

Αμοιβαία κεφάλαια : Εισροές σε όλες τις κατηγορίες από την αρχή του χρόνου

Εισροές κεφαλαίων σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες που βρίσκονται στην ελληνική αγορά καταγράφονται από την αρχή του χρόνου.  Κερδισμένα και τα μετοχικά και τα ομολογιακά, μικρότερες εισροές στα μικτά , αν και όπως μάθαμε, οι τράπεζες τα συνέστηναν στους πελάτες τους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ