Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Ανοδος με αέρα από την αγορά ομολόγων - Τοποθετήσεις σε blue chips

 

H ανθεκτικότητα που δείχνει η αμερικανική οικονομία, τα εταιρικά αποτελέσματα και το γεγονός ότι οι αναπτυγμένες οικονομίες οδεύουν σε ομαλή προσγείωση (soft landing) αντί για ύφεση είναι τα στοιχεία που συντηρούν την ανοδική κίνηση στα ξένα χρηματιστήρια ακόμη και μεταβλητότητα. 

Λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, οι αμερικανικές αγορές καταγράφουν συγκυριακές υποχωρήσεις για αποκόμιση κερδών. Ο  Dow Jones υποχωρεί οριακά (-0,06%), ο S&P 500 επίσης (-0,07%) και ο Nasdaq (-0,24%).

Στον αντίποδα, οι ευρωπαΐκές αγορές, παρά τα προβλήματα της υποτονικής ανάπτυξης και του πληθωρισμού, συνεχίζουν ανοδικά. Ο DAX αυξάνεται κατά 0,13%, ο γαλλικός CAC κατά 0,52%, ο ιταλικός MIB αυξάνεται κατά 0,74% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,45%.

X.A.: Εκλεισε με άνοδο 0,31% 

Μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, η εικόνα των συναλλαγών να ήταν πολύ χαμηλή (μόλις 35 εκατ. ευρώ κατά τις 13.00), αλλά η επιτυχία της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου και η μεγάλη ζήτηση για το IPO του Δ.Α.Α έφεραν πολλούς αγοραστές και σε τράπεζες και σε μη χρηματοοικονομικά blue chips. Γενικότερα, είχαμε και πάλι αντίρροπες τάσεις και σε κλάδους και σε μεμονωμένες μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.355,12 μονάδες με άνοδο 0,31%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 103,9 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 58 έκλεισαν ανοδικά και οι 53 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,31%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) είχε άνοδο 0,1%.

Στους επιμέρους κλάδους , άνοδο είχαν οι τράπεζες 1,11%, οι πρώτες ύλες 0,89%, οι τηλεπικοινωνίες 0,18% και τα οικιακά προιόντα.  Υποχώρηση κατέγραψαν οι κλάδοι των Βιομηχανικών (-0,37%), τα τρόφιμα-ποτά (-0,3%) και οι πετρελαικές (-0,23%).  Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες συναλλαγές ήταν οι:  Τράπεζα Πειραιώς, η ΕΤΕ, η Μυτιληναίος, η ΔΕΗ, η Alpha Bank και η Eurobank.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ