Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Οι βίλες της Orilina, τα 70 χαρτιά της Trade και η βιασύνη της Πειραιώς

Aμερικανικές αγορές : Σήμερα η ημέρα της FED 

Σήμερα θα έχουμε ανακοινώσεις ή δηλώσεις από την FED. Οι επενδυτές ασχολούνται όχι τόσο με την μη μείωση των επιτοκίων (το θεωρούν δεδομένο) αλλά κυρίως με τις προβλέψεις για το α' εξάμηνο της αμερικανικής οικονομίας σε ότι αφορά τα δύο βασικά θέματα. Πληθωρισμό και Ανάπτυξη. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει soft landing (ήρεμη προσγείωση) και όχι ύφεση. Θα δούμε τους χρησμούς του κ. Πάουελ. Χρηματιστηριακά, πλησιάζει τις 38.500 μονάδες ο Dow Jones. 'Στρατόσφαιρα'.  Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους αμερικανούς πλέον είναι οι προεδρικές εκλογές. 

Ευρωπαϊκές αγορές : Προβλήματα εντός και εκτός από την Ευρωζώνη αλλά οι αγορές στα ύψη. Το φαινόμενο του ιταλικού ΜΙΒ  

Πολυ κοντά σε ιστορικά υψηλά και σε υψηλά πολυετίας είναι οι ευρωπαικές αγορές. Ο πληθωρισμός χρημάτων που επέτρεψε (και καλά έκανε) η ΕΚΤ έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές ανοδικές αντιδράσεις. Άνοδος σε ομόλογα , μετά άνοδος σε μετοχές, μετά άνοδος σε ακίνητα, μετά άνοδος σε εμπορεύματα και πρώτες ύλες. Όταν κάποιος κρίκος της αλυσίδας αυξηθεί πολύ, σπάει και τα λεφτά τροφοδοτούν άλλους κλάδους. Γι' αυτό και βλέπεται ότι δεν ξεθυμαίνει η άνοδος.  Παρακολουθώ τον ιταλικό MIB και δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας δείκτης που υποχωρεί στα μισά της συνεδρίασης στο Μιλάνο, γυρνάει θετικός και κλείνει  μάλιστα με άνοδο 1,3% . Περιττό να πούμε ότι ο MIB είναι στα υψηλά 20ετίας. 

Γενικός Δείκτης : Πολλές δραστηριότητες αλλά οι μετοχές συνεχίζουν ανοδικά 

Το ελληνικό χρηματιστήριο βιώνει την πλέον δραστήρια και ενδιαφέρουσα περίοδο των τελευταίων 25 ετών (από το σημαδιακό 1999). Και road show στη Νέα Υόρκη έχουμε, και μεγάλο IPO έχουμε και έκδοση κρατικού 10ετούς ομολόγου έχουμε και ο τζίρος στο χρηματιστήριο ξεπέρασε και πάλι τα 100 εκατ. Ευρώ. Βάλτε τώρα που γυρίζει... 

Tράπεζες : New York , New York 

“Ήλθον, είδον και απήλθον” οι τραπεζίτες στο Big Apple και πήραν την 'ευχή' της JP Morgan για το 2024. Οι αμερικανοί βλέπουν θετικές εξελίξεις για τις ελληνικές τράπεζες. Τώρα ας μην  παίρνουν τα μυαλά των τραπεζιτών μας αέρα. Τα ίδια λένε σε όλους όσους φιλοξενούν. Το θέμα είναι να επιστρέψουν στην Αθήνα (οι έλληνες τραπεζίτες) με μεγάλες συμφωνίες και να ακολουθήσουν ροές κεφαλαίων. 

Τράπεζα Πειραιώς : Βιάζεται να αποτινάξει την παρουσία του ΤΧΣ 

Πολύ κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Νέα άνοδο 4,5% και με αυξημένους τζίρους στα 18,8 εκατ. Ευρώ (περίπου το 20% του συνολικού χθεσινού τζίρου στο Χ.Α). Λέτε να έχουμε εκπλήξεις κατά την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου;  Κάποιο placement αρχές Φεβρουαρίου;  

Mezzanino's : Έντονη κινητικότητα από 'μερακλήδες' επενδυτές 

Τα τιτλοποιημένα χαρτοφυλάκια φαίνεται ότι βιώνουν την καλύτερη περίοδό τους. Το γεγονός ότι γίνεται πολύ 'παιχνίδι' σε τίτλους τους οποίους ούτε έχει ούτε γνωρίζει το μικρομεσαίο επενδυτικό κοινό, δείχνει ότι ξένοι και εγχώριοι θεσμικοί καθώς και τα ίδια τα Mezzanino's  βγάζουν καλά 'μεροκάματα'.  Να δείτε που θα τελειώσουν τον Ιανουάριο με κέρδη στις λογιστικές τους καταστάσεις. 

Trade Estates : Νέα μεγάλη επένδυση 70 εκατ. Ευρώ  στον Ασπρόπυργο 

H TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, κατόπιν ενημερωτικού σημειώματος από το Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε την ανάπτυξη νέου Διεθνούς Κέντρου Διανομής (DC) στην περιοχή του Ασπροπύργου Αττικής που θα εξυπηρετεί τη διανομή προϊόντων ΙΚΕΑ σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου.

Μέσω της νέας επένδυσης η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου ενισχύοντας τη στρατηγική της στον πυλώνα Κέντρων Διανομής νέας γενιάς που εξυπηρετούν ομίλους Λιανικής ενώ η σημαντικού μεγέθους ανάπτυξη αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό της, μετά τη λειτουργία των δύο επιτυχημένων Κέντρων σε Σχηματάρι και Οινόφυτα Βοιωτίας.

Το Κέντρο Διανομής 50.000 τμ που θα αποτελεί ιδιοκτησία της Trade Estates ΑΕΕΑΠ θα σχεδιαστεί και αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Ten Brinke Hellas, ενώ τη λειτουργική διαχείριση θα έχει η Trade Logistics, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ (κτηριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικός εξοπλισμός) και σχεδιάζεται να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και στις προβλέψεις Επιχειρηματικού Πάρκου (ΜΜΜ) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Orilina Properties :  'Και βίλες δίπλα στην θάλασσα στο Elliniko θα έχουμε, διαλέχτε...'  

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του πολυτελούς συγκροτήματος των 20 κατοικιών «Marina Residences by Kengo Kuma» που η Εταιρεία αναπτύσσει δίπλα στη μαρίνα Αγ. Κοσμά. Για το έργο αυτό, η Εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης των κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες θα
ξεκινήσουν έως το τέλος του 2024.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ανέλαβε την κατασκευή συγκροτήματος γραφείων “το πλέγμα” 

Η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την κατασκευή του συγκροτήματος γραφείων “THE GRID” (πλέγμα , δίκτυο) 
Υπογράφηκε μεταξύ της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και της THE GRID Α.Ε. (εταιρεία συμφερόντων της NOVAL PROPERTY και της BROOKLANE) η σύμβαση για την κατασκευή του νέου συγκροτήματος γραφείων στο Μαρούσι, συνολικού προϋπολογισμού 96,5 εκατ. ευρώ. Η ΤΕΡΝΑ έχει ήδη εγκατασταθεί στο χώρο και το συνολικό έργο, περιλαμβανομένου περιβάλλοντος χώρου, αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2026, ενώ αρκετά νωρίτερα θα παραδοθεί στους μισθωτές για εγκατάσταση και ολοκλήρωση των εσωτερικών εργασιών διαρρύθμισης.  Πολύ οικοδομή έχει πέσει στη στήλη απόψε παιδιά... 

ΔΕΗ: Η Optima Bank βλέπει ελκυστικές τις αποτιμήσεις της 

«Κοιτάζοντας μπροστά, η δέσμευση της διοίκησης στην αναβάθμιση των ΑΠΕ, η γεωγραφική επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη, η καθετοποίηση στους τομείς παραγωγής/παροχής/διανομής, οι συνέργειες από τη διασυνοριακή εμπορία ενέργειας και το τμήμα λιανικής αναμένεται να οδηγήσουν την κερδοφορία του Ομίλου πάνω από τα 2 δισ. ευρώ έως το 2025, γεγονός που σε συνδυασμό με την αναμενόμενη επαναφορά της πολιτικής διανομής μερίσματος φέτος, αναμένεται να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στη μετοχή της ΔΕΗ.

Παρά το ράλι +64% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με ελκυστικό EV/EBITDA για τα έτη 2024-2025 στις 5,5 φορές και στις 4,6 φορές αντίστοιχα, περίπου 29-39% έκπτωση σε σχέση με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας/ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», επισημαίνει η Optima Bank.

Πειραιώς Securities : Ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις τραπεζικές μετοχές 

Έντονη μεταβλητότητα βλέπει η Πειραιώς Securities στις τιμές των τραπεζών αλλά δεν παραβλέπει την θετική εικόνα που θα βγάλουν στο επόμενο διάστημα λόγω μεγεθών γι' αυτό αυξάνει τις τιμές στόχους. Οι τιμές στόχοι είναι για την Alpha Bank είναι τα 2,55 ευρώ, τα 2,60 ευρώ για τη Eurobank και τα 8,80 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα.

Η περίοδος των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα ανακοινώσει αποτελέσματα για το 2023 στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσουν η Alpha Bank και η Eurobank στις 7 Μαρτίου (η Εθνική Τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το ημερολόγιο). Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι οι διοικήσεις των τραπεζών θα παράσχουν ενημέρωση για τις προοπτικές 2024-2025 και θα ανακοινώσουν το προτεινόμενο μέρισμα από τα φετινά κέρδη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ