Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με άνοδο 14% ξεκίνησε η μετοχή του ΔΑΑ - Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

Πηγή: Eurokinissi

Η εκτίναξη των ασιατικών αγορών (ειδικά των κινέζικων δεικτών) σε συνδυασμό με τη χθεσινή ανοδική πορεία των αμερικανικών αγορών, δημιουργούν θετικές προϋποθέσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές και το ελληνικό χρηματιστήριο. Ωστόσο, η μεταβλητότητα είναι μεγάλη και μέχρι τη λήξη των συνεδριάσεων θα συνεχιστεί.

Διαβάστε επίσης: Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την έναρξη των συνεδριάσεών τους, κινούνται «ανιχνευτικά» με οριακές μεταβολές. Ο γερμανικός DAX ξεκίνησε με ήπια υποχώρηση (-0,14%), ο γαλλικός CAC κινείται οριακά ανοδικά στα πρώτα λεπτά όπως και ο ιταλικός MIB ενώ σταθεροποιητικά κινείται και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Να διατηρήσει και να αυξήσει τα επίπεδα άνω των 1.400 μονάδων

Μετά τη χθεσινή υπέρβαση των 1.400 μονάδων Γενικού Δείκτη, ο στόχος είναι να διατηρηθούν κατ’ αρχήν τα επίπεδα αυτά και υπό προϋποθέσεις να αυξηθούν. Κλειδί και πάλι είναι οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες βρίσκονται σε ανοδικό momentum και εν συνεχεία να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των περισσότερων μη χρηματοοικονομικών blue chips. Σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Kατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης η μετοχή αυξάνεται κατά 14%.

Η απελευθέρωση των δεσμευμένων κεφαλαίων από την δημόσια προσφορά οδήγησε χθες σε εκτίναξη των συναλλαγών στα 177 εκατ. ευρώ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.407 μονάδες με άνοδο 0,26%. Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα