Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ δεν θα οδηγήσει σε διόρθωση στις τιμές των μετοχών

H προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ δεν οδηγεί σε διόρθωση των τιμών των μετοχών, όπως έχει δείξει η εμπειρία, αναφέρει η ελβετική τράπεζα UBS σε ανάλυσή της, με αφορμή την ένταση που δημιουργείται στη αμερικανική πολιτική σκηνή μετά τις νίκες του Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες προκριματικές εκλογές, ενώ είναι σε εκκρεμότητα οι δικαστικές διώξεις εναντίον του.

«Οι επενδυτές είναι ανήσυχοι συχνά και θέλουν να ξέρουν αν κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις επιδόσεις των χαρτοφυλακίων τους. Ενώ, όμως, οι δημοσιονομικές και ρυθμιστικές πολιτικές μπορεί να επηρεάσουν την επίδοση συγκεκριμένων κατηγοριών asset βραχυπρόθεσμα, οι μακροπρόθεσμες αποφάσεις διαχείρισης χαρτοφυλακίου πρέπει να θεωρούνται ως μη πολιτικές ασκήσεις», αναφέρει η UBS.

Αν, προσθέτει, εξαιρεθεί η προεκλογική περίοδος του 2008, η οποία είχε συμπέσει με τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση, οι επιδόσεις του S&P 500 στα προεκλογικά έτη ήταν περίπου ίδιες, ανεξάρτητα με το κόμμα που κέρδισε την προεδρία.

Οι πολιτικές για διεθνές εμπόριο και δημόσια οικονομικά

Οσον αφορά στις αλλαγές που θα υπάρξουν στις πολιτικές, η UBS σημειώνει ότι αν εκλεγεί ο Τραμπ είναι πιθανότερο να επιβάλει περιορισμούς στο διεθνές εμπόριο των ΗΠΑ και δασμούς για λόγους εθνικής ασφάλειας, ώστε να αποσπάσει παραχωρήσεις από τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ

Αντίθετα, αν επανεκλεγεί ο σημερινός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα ακολουθήσει πολιτική περιορισμού για προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας, αλλά δεν θα επηρεασθεί το εμπόριο σε λιγότερο ευαίσθητα καταναλωτικά προϊόντα.

Η διαχείριση του αυξανόμενου δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ αποτελεί βασική πρόκληση σήμερα για πολλά μέλη του Κογκρέσου. Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιθανό να προτείνουν περιορισμούς σε εγχώρια προγράμματα δαπανών, ενώ οι Δημοκρατικοί είναι πιθανό να εστιάσουν στην αύξηση πρόσθετων φορολογικών εσόδων για να στηρίξουν τα τρέχοντα προγράμματα.

Διαφοροποιημένο και ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο

«Συνεπώς, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, συνεχίζουμε να τονίζουμε τη σημασία ενός διαφοροποιημένου και ισορροπημένου χαρτοφυλακίου. Εναντι του σημερινού περιβάλλοντος χαμηλότερου πληθωρισμού και πιθανό χαμηλότερης αλλά θετικής ανάπτυξης, συνιστούμε στους επενδυτές να αναζητούν ποιότητα τόσο στα ομόλογα όσο και στις μετοχές.

Βλέπουμε, επίσης, ευκαιρίες σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες πιθανόν να υπεραπέδιδαν σε ένα ιδανικό σενάριο.

Για τους επενδυτές που επιδιώκουν να καλύψουν τους κινδύνους της αγοράς, βλέπουμε αξία σε αμυντικές στρατηγικές, στο πετρέλαιο, τον χρυσό και τα hedge funds», σημειώνει η UBS.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα