Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ.Α: Στις 1.394,08 μονάδες υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης (-0,49%) - Οι μετοχές που ξεχώρισαν

H ελληνική χρηματιστηριακή αγορά φάνηκε κουρασμένη (σε πορεία και τζίρους) και δεν κατάφερε να ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές σε άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης συσσώρευσε πέριξ των 1.400 μονάδων και με χαμηλούς τζίρους στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, έχοντας μικτές τάσεις και στις τράπεζες και στα υπόλοιπα- μη χρηματοοικονομικά- blue chips.

Aνοδικά ξεχώρισαν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση η Coca Cola, η Jumbo τα ΕΛΠΕ, o ΟΠΑΠ ,  η ΙΝΤΡΑΚΑΤ,  η ΕΧΑΕ και ο Φουρλής. Η μετοχή του Αερολιμένα κατέγραψε έντονη υποχώρηση (-3,38%) με αυξημένες συναλλαγές. Προφανέστατα είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν τα γρήγορα κέρδη από την πρώτη άνοδο.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1394,08 μονάδες με υποχώρηση (-0,49%). Η αξία συναλλαγών ήταν 85 εκατ. Ευρώ.

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 39 έκλεισαν ανοδικά και οι 74 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά (-0,38%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά (-0,13%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες , άνοδο είχαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (0,19%), τροφίμων-ποτών (0,52%) και υποχώρηση οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (-1,83%), Βιομηχανικών (-0,95%), Τραπεζών (-0,58%), Πετρελαιοειδών (-0,56%), Τηλεπικοινωνιών (-0,19%).  Από τις μετοχές που είχαν τις μεγαλύτερες συναλλαγές ξεχώρισαν το Αεροδρόμιο (ΔΑΑ) , Τράπεζα Πειραιώς , ΕΤΕ, Eurobank, Αlpha Bank, ΔΕΗ.

Ξένες αγορές : Σταθεροποιητικά στις ΗΠΑ , ανοδικά στην Ευρώπη

Μέχρι τις 17.00 ώρα Ελλάδος, οι αμερικανικοί δείκτες κινούνταν με ήπιες μεταβολές (κάποιοι αμετάβλητοι). Mε δεδομένο ότι δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις για τις μακροοικονομικές εξελίξεις και τα περισσότερα έχουν προεξοφληθεί, οι αγορές ασχολήθηκαν κυρίως με τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones αυξάνονταν κατά 0,06%, ο S&P 500 ήταν αμετάβλητος και ο Nasdaq αυξάνονταν μόλις κατά 0,04%. Πιο έντονες ήταν οι ανοδικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον γερμανικό DAΧ να αυξάνεται κατά 0,4% (στις 17.000 μονάδες), ο γαλλικός CAC είχε άνοδο 0,46%, ο ιταλικός MIB αυξάνονταν κατά 0,9% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά 0,44%.

Οι λόγοι της ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών , πέρα από τα εταιρικά αποτελέσματα, είναι κυρίως η τεράστια ρευστότητα που έχει ριχθεί στο χρηματιστήριο είτε από τα κέρδη των ομολόγων και των Εμπορευμάτων είτε από τις προηγούμενες πολιτικές των κεντρικών τραπεζών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ