Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το θηρίο που ξυπνάει, η ανατολίτικη Eurobank και η διάψευση της Motor Oil

Γενικός Δείκτης :  Διόρθωσε και συσσώρευσε ενδοσυνεδριακά και μετά εκτοξεύθηκε

Μία εντελώς αυτόνομη συνεδρίαση για το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν η χθεσινή.  Και με τεχνική τελειότητα. 

Ο Γενικός Δείκτης συσσώρευσε μέχρι τα μισά της συνεδρίασης κάτω από τις 1.410 μονάδες και μετά άρχισε να απογειώνεται προς τις 1.422,41 όπου και έκλεισε (οριακά χαμηλότερα των υψηλών ημέρας). 

Η φαινομενικά χαμηλή αξία συναλλαγών (περίπου 86 εκατ. ευρώ) είναι αρκετά υψηλή αν σκεφτούμε ότι οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές. 

Προβλέπαμε πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση,  υπέρβαση των 1.468 μονάδων μέχρι το τέλος του μήνα και φαίνεται ότι θα την κάνει μέσα στο Φεβρουάριο  αφού απέχει λιγότερο από 3% απ’ τα επίπεδα αυτά

Ευρωπαϊκές αγορές :’ Ψιλόβροχο διορθώσεων’ στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακές μεταβολές (και προς τα κάτω και προς τα πάνω) στους ευρωπαικούς δείκτες μετά από μία περίοδο που βρέθηκαν στα υψηλά πολυετιών. 

Μία θετική εξέλιξη αν δεχθούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο νέο σενάριο στον ορίζοντα πλην των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ουκρανία, στο Ισραήλ και τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Αλλά αυτές θα απασχολήσουν προς το καλοκαίρι τις αγορές και ειδικά τις αμερικανικές.  Οι οποίες- παρεμπιπτόντως-  ήταν κλειστές χθες.

ΟΤΕ :  Ξύπνησε το ‘θηρίο’. Εισροές και από ξένους

Δεν θυμόμαστε πόσο καιρό έχει να κάνει τέτοια ανοδική κίνηση η μετοχή του ΟΤΕ.  Κατευθύνεται προς τα 14 ευρώ και μάλιστα με μεγάλες συναλλαγές.

Το ‘θηρίο’ ξύπνησε και χρωστά μία ανοδική πορεία στην αγορά.  Εισροές από Γερμανία και Βρετανία στη μετοχή.

Τράπεζες :  Ρυθμίζεται το θέμα του αναβαλλόμενου φόρου;

Ο SSM δεν κάνει πίσω στο θέμα του αναβαλλόμενου φόρου (DTC) των ελληνικών τραπεζών.  Ωστόσο στην κυβέρνηση μαζί με την ΤτΕ  ψάχνουν μία φόρμουλα για να παρατείνουν την διαδικασία και να μοιράσουν μερίσματα οι τράπεζες. Η αγορά προεξοφλεί ότι θα βρεθεί τρόπος.

Eurobank : Θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες συναντήσεις στην Ινδία με απώτερο στόχο την δημιουργία καταστήματος

Η Eurobank θέλει να δώσει παρουσία και στην αγορά της Ινδίας. Η παρουσια του κ. Φωκίωνα  Kαραβία στο πρωθυπουργικό ταξίδι ίσως συνδυαστεί με επαφές και με ινδούς τραπεζίτες.  Υποθετικά μιλάμε βέβαια γιατί δεν έχουμε επίσημη  ενημέρωση  των επαφών των επιχειρηματιών.

Eλλάκτωρ : Διέψευσε ότι υπάρχει πρόταση εξαγοράς της Ηλεκτωρ από την Motor Oil

Ο όμιλος Ελλάκτωρ σε απάντηση Επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί πρόσφατου (17.02.2024) δημοσιεύματος εφημερίδας, σχετικά με υπογραφή μνημονίου για την εξαγορά από τον Όμιλο ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ της θυγατρικής της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ανακοινώνει με την παρούσα στο επενδυτικό κοινό ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για την εξαγορά των μετοχών της στην εν λόγω θυγατρική εταιρεία.

Όμως ανεξάρτητα με την Ηλέκτωρ θα πρέπει να πληροφορήσει για τις επόμενες κινήσεις.  Έχει 600 εκατ. ευρώ ρευστά διαθέσιμα. Η φημολογία οργιάζει και δεν είναι προς το καλό αυτό.

Motor Oil : Αντίστοιχη διάψευση από την εταιρεία

«Ουδεμία συμφωνία υφίσταται, ούτε έχει υποβληθεί από την Εταιρεία οιαδήποτε προσφορά (δεσμευτική ή μη) προς την εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την απόκτηση του ποσοστού που κατέχει στην ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.» δηλώνει η Motor Oil.  Για να δούμε εάν θα υπάρξει διόρθωση σήμερα.

Ιntrakat : Μείωσε βασικός μέτοχος

Η εταιρεία ENVIRTUS INVESTMENSTS LTD, με έδρα την Κύπρο, σχετικά με τα δικαιώματα ψήφου αυτής επί μετοχών της Εταιρείας, γνωστοποίησε ότι την 15/02/2024 το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της ENVIRTUS INVESTMENSTS LTD στην Εταιρεία κατήλθε του ορίου του 5%.

Η εταιρεία ENVIRTUS INVESTMENSTS LTD δεν ελέγχεται από κάποιο πρόσωπο καθόσον οι μετοχές της κατέχονται κατά 50% από την XAVIER INVESTMENTS S.A. και κατά 50% από την AL MAVA HOLDING S.A. και οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο κ. Λουκάς Λαζαράκης, ως μοναδικός μέτοχος, ελέγχει την XAVIER INVESTMENTS S.A., και ο κ. Δημοσθένης Στασινόπουλος, ως μοναδικός μέτοχος, ελέγχει την AL MAVA HOLDING S.A

Intralot : Με απόδοση μεταξύ του 5,5-6,5% βλέπουν στην αγορά το ομόλογο. 

Προβλέψεις τολμούν να κάνουν κάποιοι στην αγορά για την απόδοση που θα έχει το ομόλογο της Intralot.  Βλέπουν 5,5% χαμηλό όριο και 6,5% υψηλό όριο.  Δεν ξέρουμε εάν είναι αισιόδοξες ή απαισιόδοξες οι προβλέψεις. Τις βγάζουν συγκριτικά με το μέγεθος και τις αντίστοιχες εκδόσεις άλλων ομολόγων (μη τραπεζικών).

Τράπεζα Πειραιώς : Η JP Morgan ανεβάζει τον πήχυ ενόψει του placement

H αμερικανική τράπεζα J.P. Morgan προχώρησε σε αύξηση της τιμής στόχου στα €5,35 από €5 προγενέστερα με τη διατήρηση της σύστασης overweight.  Φαίνεται ότι γίνονται εναρμονισμένες κινήσεις για να ανέβει και η τιμή ενόψει της αποεπένδυσης του ΤΧΣ.

Jumbo : Συνεχίζει προς τα  ιστορικά υψηλά η μετοχή

Η μετοχή της Jumbo είχε κάνει τα ιστορικά της υψηλά πέρυσι τον Ιούλιο (2023) και ήταν πάνω από τα 28 ευρώ.  Η μετοχή τώρα κάλυψε τις προηγουμενες απώλειες και επιστρέφει προς τα επίπεδα αυτά.  Και , πιστέψτε με, δεν είναι μακριά για την μετοχή.

Titan Int : Ο στόχος είναι στα 30 ευρώ. Ο χρόνος επίτευξης άγνωστος

Διόρθωσε ενδοσυνεδριακά η μετοχή του Τιτάνα και από τα 25,4 ευρώ (υψηλά ημέρας) έκλεισε στις 24,95 ευρώ.  Οι μέτοχοι δεν ανησυχούν θεωρώντας ότι τα αποτελέσματα 2023 και κυρίως οι προοπτικές του 2024 δείχνουν πορεία προς τα 30 ευρώ.  Είτε βγουν οι Ρεπουμπλικάνοι είτε οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ , συμπληρώνω εγώ.

ΕΛΠΕ : Στις παρυφές των 8 ευρώ που είχε πριν το πρώτο lockdown. Έχει και ESG δράσεις  

Το πρόσφατο μίνι ράλι στη μετοχή την οδήγησε στις παρυφές των 8 ευρώ αφού έκανε υψηλό ημέρας στα 8,1 ευρώ .  Πιθανότατα να τα σπάσει τα επίπεδα αυτά μέσα στην εβδομάδα. Το θέμα είναι που θα πάει μετά.  Πάντως η μετοχή είχε τα επίπεδα αυτά, τον Ιανουάριο 2020, λίγο πριν ξεκινήσει η πανδημία και το lockdown.  

Η HELLENiQ ENERGY, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της ταχείας παρέμβασης για την αναγέννηση των καμένων δασικών εκτάσεων της Δυτικής Αττικής, ανέλαβε άμεσα τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση της μελέτης, αλλά και την υλοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων, στο πλαίσιο του θεσμού του Αναδόχου Αποκατάστασης.

Coca Cola – HBC : Πλησιάζει και αυτή τα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2022

Δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η οποία –σε οικονομικό επίπεδο- οδήγησε την Coca Cola HBC να χάσει το 35% της κεφαλαιοποίησής της , η μετοχή δείχνει να επιστρέφει προς τα 30 ευρώ κλείνοντας το κενό.  Όσοι διέβλεπαν ανάκαμψη και είχαν αγοράσει στα χαμηλά των 19 ευρώ τώρα γράφουν πολλά κέρδη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ