Νέα
  • ΓΔ: 1435.55 +1.06%
  • Τζίρος: 44,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ανιχνευτική πορεία κατά την έναρξη της συνεδρίασης - Στις 1.423 μονάδες ο ΓΔ

Πηγή: Eurokinissi

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές και τη σημερινή συνεδρίαση αλλά χωρίς στοιχεία πανικού. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παραμένουν σε ανοδική τροχιά εδώ και δύο εβδομάδες και αυτό συντηρεί τις πιέσεις και στα χρηματιστήρια μετοχών. Με δεδομένο ότι οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι η μείωση επιτοκίων θα αργήσει μέσα στο 2024, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις επιχειρηματικές εξελίξεις, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Γύρω στις 10.30 ώρα Ελλάδος, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά (-0,37%) , ο γαλλικός CAC κινούνταν σταθεροποιητικά , ο ιταλικός MIB υποχωρούσε οριακά και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 υποχωρούσε κατά (-0,21%)

Ελληνικό χρηματιστήριο: Χθες αυτονομήθηκε, σήμερα θα συνεχίσει ανοδικά;

Στο ελληνικό χρηματιστήριο χθες είδαμε αυτονόμηση και ανοδική κίνηση, ιδιαίτερα προς το τέλος της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει στις 1.422 μονάδες. Η άνοδος προήλθε από την αντίδραση των τραπεζικών μετοχών αλλά κυρίως από την καλή εικόνα που είχαν μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η Jumbo, η Ιντρακατ, η Ιντραλοτ (ξεκινά αύριο η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της) , τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil, η Titan Int, η Coca Cola HBC , η Μυτιληναίος και η ΔΕΗ.

Kατά τη σημερινή έναρξη της ελληνικής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται ανιχνευτικά στις 1.423 μονάδες με ήπιες ρευστοποιήσεις σε τραπεζικές μετοχές αλλά άνοδο σε άλλα μη χρηματοοικονομικά blue chips και μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο δείκτης FTSE Large Cap υποχωρεί κατά (-0,03%), ο δείκτης FTSE Mid Cap κατά (-0,02%). Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά (-0,36%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ