Νέα
  • ΓΔ: 1437.72 +1.20%
  • Τζίρος: 64,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Στο διάστημα 6-6,4% υπολογίζουν ότι θα διαμορφωθεί η απόδοση του εταιρικού ομολόγου

Ξεκινά  αύριο (Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου) η δημόσια πρόταση της Intralot για την έκδοση του εταιρικού ομολόγου ύψους  και θα διαρκέσει μέχρι μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου. 

Οι εκτιμήσεις για την απόδοση από τα στελέχη της εταιρείας είναι ότι θα κυμανθεί μεταξύ 6-6,4%. Με το εταιρικό ομόλογο θα αναχρηματοδοτηθεί το προηγούμενο εταιρικό ομόλογο που λήγει τον Σεπτέμβριο αλλά κάποια από τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για τις επενδύσεις της εταιρείας. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας κ. Σφάτος δήλωσε ότι «έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τις τράπεζες και η έκδοση θα προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Είμαστε ένας ολοκληρωμένος πάροχος λογισμικού στοιχηματισμού που χαρακτηρίζεται από την εξωστρέφεια. 

Ο ισολογισμός μας μετά και την πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Οκτωβρίου είναι υγιής  και η εταιρεία διαμορφώνει  περιθώρια EBITDA της τάξης του 36%.

Ταυτόχρονα έχουμε προχωρήσει σε μείωση της μόχλευσης  (μείωση δανεισμού) έχουμε μπει σε μεγάλα έργα σε πολυετή συμβόλαια  και οι δαπάνες μας είναι εμπροσθοβαρείς. 

Ο χαμηλός πλέον δανεισμός μας δίνει την δυνατότητα να  προχωρήσουν σε δανεισμό με στοχευμένο προσανατολισμό.

Σε ότi αφορά τις εργασίες υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη 3ετία.

Η εταιρεία φέρει υπόλοιπο συμβάσεων ύψους 2 δισ. ευρώ από το 2027 έως και το 2033. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για τη χρήση 2023 η Ιntralot σημείωσε ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 35-40 εκατ., ενώ ισχυρά θετικές ταμειακές ροές αναμένονται τουλάχιστον κατά την επόμενη διετία.

Η χρηματοδότηση των καινούριων συμβάσεων που θα αναληφθούν, προγραμματίζει να γίνεται μέσα από τη διαδικασία του Project Finance.

Νέα παιχνίδια (slot machines) με νέο λογισμικό

Ο υπεύθυνος CTO , κ. Φαρρής αναφερόμενος στην ανάπτυξη του λογισμικού τόνισε ότι η εταιρεία είναι μπροστά στον τεχνολογικό ανταγωνισμό δημιουργώντας νέους «κουλοχέρηδες» (slot machines) με νέο λογισμικό «ανοικτής αρχιτεκτονικής» ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «εστιάζουμε και στο A/I (τεχνητή νοημοσύνη)». 

Διεθνής τεχνολογία με ελληνική υπογραφή

Η Intralot  αναπτύσσεται  σε 39 κράτη σε όλο τον κόσμο  ενώ έχει την έδρα της στην Ελλάδα.  Πρόκειται για ελληνική τεχνολογία από 300 στελέχη τεχνολογίας με διεθνή προορισμό και εξωστρέφεια. Εστιάζει σε Αμερική , Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ευρώπη και Βραζιλία.  Στις 26 Μαίου ξεκινά η νέα λοταρία στον Καναδά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ