Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α: Το cash out στις τραπεζικές μετοχές και τον ΟΤΕ «κράτησαν» τον Γενικό Δείκτη στις 1.420,28 μονάδες

Ήπιες ρευστοποιήσεις στις ΗΠΑ και μικρές ανοδικές κινήσεις οι δείκτες στην Ευρώπη

Mε το επενδυτικό ενδιαφέρον να εντοπίζεται στις διάφορες εκτιμήσεις για την στάση FED σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων οι διεθνείς αγορές δείχνουν διαφοροποιημένες.

Οι αμερικανικοί δείκτες υποχωρούν ενώ οι ευρωπαικοί δείκτες κινούνται ανοδικά. Πέρα όμως από τις εκτιμήσεις, υπάρχουν τα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων ομίλων σε Αμερική και Ευρώπη που είναι η 'γυμνή αλήθεια' για την πορεία των μετοχών και της οικονομίας ευρύτερα.

Κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, οι αμερικανικοί δείκτες υποχωρούσαν και οι ευρωπαϊκοί αυξάνονταν. Ο Dow Jones κατά (-0,29%), ο S&P 500 κατά (-0,24%), ο Nasdaq (-0,56%) με ρευστοποιήσεις κυρίως σε τεχνολογικές μετοχές.

Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,38%, ο γαλλικός CAC κατά 0,18%, ο ιταλικός MIB κατά 0,91% και ο πανευρωπαϊκός  Eurostoxx 50 κατά 0,31%.  

Ελληνικό χρηματιστήριο:  Στις τράπεζες και ΟΤΕ οι ρευστοποιήσεις , στα μη χρηματοοικονομικά τοποθετήσεις

Με αποκομίσεις κερδών αλλά και κάποιον προβληματισμό σχετικά με τον SSM και τα τραπεζικά μερίσματα  οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές συνεχίστηκαν και οδήγησαν και τον Γενικό Δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αντίθετα πιο ισορροπημένη ήταν η κατάσταση στα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Η μετοχή του Αεροδρομίου (ΔΑΑ) κινήθηκε ανοδικά μετά την μίνι διόρθωση, όπως ανοδικά κινήθηκαν η Jumbo, η Τέρνα Ενεργειακή, τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil και η Coca Cola HBC.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε με μικρές απώλειες και διαμορφώθηκε στις  1420,28 μονάδες με υποχώρηση (-0,28%). 

Η αξία συναλλαγών ήταν 120,76 εκατ. Ευρώ.  Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 41 έκλεισαν ανοδικά και οι 69 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης μεταβλήθηκε κατά (-0,41%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά (-0,85%) Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των τροφίμων-ποτών (0,46%), των προσωπικών-οικιακών προιόντων (0,46%) και υποχώρηση οι κλάδοι των πρώτων υλών (-1,75%), τηλεπικοινωνιών (-1,51%), τραπεζών (-0,62%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε Eurobank (περίπου 30 εκατ. Ευρώ τζίρο), ΕΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, ΔΕΗ, Μυτιληναίο.

Η υποχώρηση κάτω από τις 1.420 μονάδες δεν αλλάζει την τάση που παραμένει ανοδική. Το γεγονός ότι εμφανίζονται αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στα blue chips ουσιαστικά δίνει ισορροπία στην αγορά  στα παρόντα επίπεδα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ