Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

 Χ.Α: Σταθεροποιητικά ο Γενικός Δείκτης στις 1.419,25 μονάδες (-0,07%)

Εκτόξευση των χρηματιστηριακών αγορών με τα αποτελέσματα της NVIDIA και άλλα εταιρικά αποτελέσματα. 

Η εκτίναξη των κερδών της NVIDIA που πλέον εξειδικεύεται στο AI αποτελέσε την θρυαλίδα που εκτίναξε τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και Αμερική (με χρονική σειρά).

Από το πρωί οι μεγάλες ευρωπαικές αγορές κινούνται έντονα ανοδικά αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι γι' αυτό.

Ο γερμανικός DAX στις 17.00 ώρα Ελλάδος κατέγραφε άνοδο 1,75% και ήταν σε ιστορικά υψηλά. Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής (PMI) ήταν καλύτερος απ' ότι ανέμεναν οι αγορές.

Ο γαλλικός CAC αυξάνονταν κατά 1,39%, ο ιταλικός MIB κατά 1,4% και ο Eurostoxx 50  κατά 1,86%.

Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν και αυτές -αναμενόμενα- έντονα, με τον Dow Jones να αυξάνεται στις 17.00 ώρα Ελλάδος κατά 0,81%, ο S&P 500 κατά 1,57% και ο Nasdaq -που εμπεριέχει την μετοχή της NVIDIA (14%) - να αυξάνεται κατά 2,34%.  Και οι 3 αμερικανικοί δείκτες βρίσκονται κοντά στα ιστορικά υψηλά τους.

Ελληνικό χρηματιστήριο : Ισορροπημένη συνεδρίαση μακριά από τις ανόδους των ξένων αγορών. Υποχώρησε η μετοχή του ΟΤΕ γιατί τα αποτελέσματα είχαν προεξοφληθεί

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε με μεταβλητότητα αλλά σε μικρό εύρος διακύμανσης εξαιτίας των αντίρροπων τάσεων που εξισορροπούσαν την πορεία του πέριξ των 1420 μονάδων. Οι τραπεζικές εξελίξεις και τα θετικά αποτελέσματα του ΟΤΕ δεν φάνηκε να τον επηρεάζουν την πορεία του Γενικού Δείκτη. 

Ειδικά η μετοχή του ΟΤΕ, παρά το γεγονός ότι είχε αύξηση κερδών / μετοχή πάνω από 40% και θα προτείνει αυξημένο κατά 25% μέρισμα, υποχώρησε και μάλιστα με αυξημένες πιέσεις. Η αγορά είχε αγοράσει στην φήμη και πούλησε στην είδηση  (buy the rumour, sell the fact) την μετοχή του ΟΤΕ που η πτώση της επηρέασε και το σύνολο της αγοράς. 

Στις τραπεζικές μετοχές, και οι 4 συστημικές έκλεισαν με θετική μεταβολή.  Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Μυτιληναίος που ανακοίνωσε νέα μονάδα παραγωγής στη Μαγνησία. Αρκετές μετοχές  της υψηλής κεφαλαιοποίσης όπως  ΕΛΠΕ, Titan,  ΟΠΑΠ, ΔΕΗ,  Mυτιληναίος AΔΜΗΕ βοήθησαν να ισορροπήσει η αγορά.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1419,25 μονάδες με οριακή υποχώρηση (-0,07%).

Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 110,5 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 44 έκλεισαν ανοδικά και οι 65 πτωτικά. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά (-0,08%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά (0,25%). 

Στους επιμέρους κλάδους, άνοδο είχαν οι κλάδοι των τραπεζών (0,38%), των τροφίμων ποτών (1,09%), πετρελαίου (0,34%), βιομηχανικών αγαθών (0,26%). 

Πτωτικά εκτός από τις τηλεπικοινωνίες (-1,28%), υποχώρησαν τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (-0,51%) και οι πρώτες ύλες (-0,19%).  Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν  ΕΤΕ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ