Νέα
  • ΓΔ: 1435.56 +1.06%
  • Τζίρος: 59,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανακούφιση από τα στοιχεία για τον δείκτη πληθωρισμού που προτιμά η Fed

Πηγή: AP

Ανακούφιση προκάλεσαν στην Wall Street τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο δείκτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που προτιμά η Fed, αυτός των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών  (PCE), δεν επεφύλασσε κάποια δυσάρεστη έκπληξη, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια το επόμενο τρίμηνο.

Τα futures των μετοχών αυξήθηκαν και αναμένεται να επεκτείνουν τα κέρδη που έχουν τον Φεβρουάριο στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης για τον μήνα. Παράλληλα, οι απώλειες που είχαν τα ομόλογα εξαλείφθηκαν.

Ο δομικός δείκτης PCE - που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων - αυξήθηκε 2,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, διαλύοντας την ανησυχία που υπήρξε μετά τα πιο δυσμενή από το αναμενόμενο στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα στον μήνα για την πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI).

«Το μήνυμα είναι καλύτερο σε σχέση με το πιο προβληματικό μήνυμα που έστειλε o CPI νωρίτερα στον μήνα», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Natixis WM.

Τα futures του S&P αυξήθηκαν κατά 0,3%, ενώ οι αποδόσεις των διετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου κινούνταν κοντά στο 4,66%.

Αν και η αύξηση του δομικού PCE ήταν η χαμηλότερη από τον Μάρτιο του 2021, σε μηνιαία βάση αυξήθηκε 0,4% που ήταν ο υψηλότερος ρυθμός ενός έτους.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ