Νέα
  • ΓΔ: 1435.58 +1.06%
  • Τζίρος: 67,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

X.A: Στις 1422,75 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με υποχώρηση (-0,14%)

Η ανακοίνωση υποχώρησης  του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στο 2,6%  ώθησε ανοδικά τις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές κάτω από την εκτίμηση  ότι μπορεί να οδηγηθούμε γρηγορότερα σε μείωση επιτοκίων.  Ταυτόχρονα οι αμερικανικοί δείκτες επηρεάστηκαν από τα αποτελέσματα των μεγαλύτερων τεχνολογικών ομίλων κατά την έναρξή τους.

Ξένες αγορές : Σταθεροποιητικά οι αμερικανικοί δείκτες, ανοδικά οι ευρωπαϊκοί

Στις ξένες αγορές, λίγο πριν τις 17.00 ώρα Ελλάδος, οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνταν με οριακές μεταβολές. Ο Dow Jones υποχωρούσε (-0,16%), ο S&P 500 αυξάνονταν κατά 0,03%, ο Nasdaq είχε άνοδο 0,2%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια , συνεχίστηκε η κίνηση προς ιστορικά υψηλά με τόνωση από την υποχώρηση του μεσοσταθμικού πληθωρισμού Ευρωζώνης στο 2,6%. 

Ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,35%, ο γαλλικός CAC είχε σταθεροποιητική κίνηση, ο ιταλικός MIB είχε εκτοξευτεί κατά 1,03% και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 κατά 0,21%.

Ελληνικό χρηματιστήριο :  Στα  ίδια επίπεδα ο Γενικός Δείκτης αλλά με έντονη μεταβλητότητα

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής,  οριακές μεταβολές και ήπιες ρευστοποιήσεις στα περισσότερα blue chips. 

Το επενδυτικό κρεσέντο της προηγούμενης συνεδρίασης βοήθησε  στην υλοποίηση και  αποκόμιση των υπεραξιών από πολλές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και έτσι  ο Γενικός Δείκτης  συσσώρευσε σε  μικρό εύρος διακύμανσης.

Αντίρροπες τάσεις τραπεζικών και μη τραπεζικών blue chips  

Στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1422,75 μονάδες με μεταβολή (-0,14 %) λόγω των αντίρροπων τάσεων μεταξύ των τραπεζικών και μη τραπεζικών blue chips.

Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 89 εκατ. ευρώ  και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 66  έκλεισαν ανοδικά και οι 43 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης μεταβλήθηκε κατά (-0,25 %) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,59%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε  κατά (-0,71%)  με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να έχει τις περισσότερες συναλλαγές λόγω  του επικείμενου placement.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι τηλεπικοινωνίες (-0,15%).

Στους υπόλοιπους κλαδικούς  δείκτες, άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των  Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (0,87%), οι βιομηχανικές (0,68%), τα Τρόφιμα-Ποτά (0,65%) και τα Διυλιστήρια (0,34%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν οι  Τράπεζα Πειραιώς, ΕΛΠΕ, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΤΕ.

Τα εταιρικά αποτελέσματα και η επιχειρηματικότητα έδωσαν  κινητικότητα στο χρηματιστήριο την προηγούμενη εβδομάδα

Τα εταιρικά αποτελέσματα χρήσης 2023 λειτούργησαν καταλυτικά  καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας στην διαμόρφωση μετοχικών αποτιμήσεων.

Στις τραπεζικές μετοχές οι ειδήσεις που κυριάρχησαν ήταν οι εξελίξεις με το επικείμενο placement των μετοχών του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και οι επιχειρηματικές συμφωνίες της Eurobank στην Ινδία. 

Ο τραπεζικός κλάδος κατάφερε να ανακάμψει ιδιαίτερα στις τελευταίες συνεδριάσεις του Φεβρουαρίου. 

Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, μετοχές όπως ΕΛΠΕ, Coca Cola HBC, Lavipharm , Titan Ιnt  που ανακοίνωσαν αυξημένες κερδοφορίες  κατέγραψαν  και σημαντικές ανοδικές κινήσεις. 

Εβδομαδιαία ανάκαμψη είχαν και μετοχές ενέργειας (Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ), κατασκευαστικές (Ιντρακατ, Ελλάκτωρ, AVAX, ΓΕΚΤΕΡΝΑ), τεχνολογίας (Quest, Entersoft, Epsilon Net) , υποδομές (ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ), εμπορίου (Φουρλής, Jumbo) ενώ επενδυτική ζωηρότητα έδειξαν και ο  ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ.

Η μετοχή του Μυτιληναίου παρά το γεγονός ότι  είχε ανακοινώσει και επενδύσεις στα τέλη Φεβρουαρίου συσσώρευσε προς και κάτω από τα 36 ευρώ και δείχνει σημάδια αντίδρασης.

Iδιαίτερη άνοδο είχε και η μετοχή της Cenergy που πήρε τη σκυτάλη από την ΕΛΧΑ.

Επίσης είχαμε έντονη κινητικότητα και  σε μετοχές  μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Intralot έβαλε το νέο της ομόλογο σε διαπραγμάτευση,  Πλαστικά Θράκης , Δομική Κρήτης, ΕΚΤΕΡ, Alpha Αστικά Ακίνητα, AΛΟΥΜΥΛ)

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ