Νέα
  • ΓΔ: 1435.55 +1.06%
  • Τζίρος: 44,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Τον Ιούνιο η πρώτη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ

Σύμφωνα με σημείωμά της, η Goldman Sachs αναφέρει ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώνει τα επιτόκια, καθώς τα στοιχεία έδειξαν πως ο πληθωρισμός ήταν ελαφρώς πιο ανεβασμένος από το αναμενόμενο.

Οι αναλυτές της Wall Street είχαν νωρίτερα προβλέψει πως η ΕΚΤ θα ξεκινήσει τις μειώσεις τον Απρίλιο, με την Goldman πλέον αναμένει πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε πέντε μειώσεις των 25 μονάδων βάσης, μία λιγότερη από αυτές που ανέφερε σε προηγούμενη εκτίμησή της.

Ειδικότερα, για τον επόμενο χρόνο, η Goldman αναμένει ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δύο μειώσεις των 25 μονάδων βάσης, αντί για μία που έβλεπε μέχρι πρότινος.

Ο πληθωρισμός στις 20 χώρες της ευρωζώνης μειώθηκε στο 2,6% τον Φεβρουάριο από 2,8% έναν μήνα νωρίτερα, λίγο λιγότερο από τις προσδοκίες για 2,5%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Τα στοιχεία για δομικό πληθωρισμό, από τον οποίον εξαιρούνται οι τιμές των τροφίμων και των καυσίμων, δείχνουν ότι μειώθηκε στο 3,1% από 3,3%, υψηλότερα από τις προσδοκίες για 2,9% – και αρκετά υψηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι traders στοιχηματίζουν σε μια πιθανότητα 77,6% για την κεντρική τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

«Οι δύο διαδοχικές ανοδικές εκπλήξεις στο ρυθμό του δομικού πληθωρισμού στις ανακοινώσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, μείωσαν τις πιθανότητες για να μειωθούν τα επιτόκια νωρίτερα», αναφέρουν οικονομολόγοι της Goldman σε σημείωμά τους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ