Νέα
  • ΓΔ: 1418.49 +1.82%
  • Τζίρος: 66,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Νέο ρεκόρ πάνω από τα 73.000 δολάρια - Πάνω από 1 δις. δολάρια σε αμερικανικά spot Bitcoin ETFs 

bitcoin, χρυσός

Εκ νέου χαμόγελα για το Bitcoin, καθώς σήμερα κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό για τέταρτη φορά σε έξι ημέρες, κυρίως εξαιτίας των εισροών -ρεκόρ στα ETFs που συνδέονται με το κρυπτονόμισμα.

Συγκεκριμένα, σκαρφάλωσε μέχρι τα 73.664 δολάρια την Τετάρτη, πριν περιορίσει ελαφρώς τα κέρδη του και υποχωρήσει περίπου στα 73.080 δολάρια νωρίτερα στη Νέα Υόρκη και στις 4:24 στα 72.669 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καθαρές ημερήσιες εισροές σε αμερικανικά spot Bitcoin ETFs την Τρίτη ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε το Bloomberg.

«Οι λόγοι πίσω από το ράλι είναι αρκετά ξεκάθαροι. Μια ανεξέλεγκτη ζήτηση για τα ETFs που υποστηρίζονται παρά το περιορισμένο βάθος της αγοράς», δήλωσε ο Manuel Villegas, αναλυτής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer.

«Τα χρηματιστήρια έχουν ενισχυθεί από την προοπτική περικοπών των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αναλύτρια της Rabobank, Τζέιν Φόλεϊ.

Που οφείλεται η άνοδος

Η πρόωρη άνοδος μπορεί εν μέρει να οφείλεται σε επενδυτές που στάθμιζαν την έκθεση για τις θέσεις (στην αγορά spot) του Φεβρουαρίου - ελπίζοντας ότι ένα υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και χαμηλότερη από την αρχική αύξηση της απασχόλησης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα άνοιγαν το δρόμο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα προκειμένου να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια αργότερα εντός του έτους.

Θα ξεφουσκώσει το bitcoin;

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν αποφασίσουν να επενδύσουν γενικότερα και πόσο μάλλον σε ένα ψηφιακό κρυπτονόμισμα όπως το Bitcoin, το οποίο τόσο το 2017, όσο και το 2021- 2022 είχε ξεφουσκώσει επικίνδυνα φτάνοντας κοντά στα 15.000 δολάρια με τους επενδυτές να παραμένουν σκεπτικοί για το εάν θα «τα παίξουν χοντρά» ή θα αναμένουν το ψυχολογικό φράγμα των 100.000 δολαρίων για να επενδύσουν σε μεγαλύτερο βαθμό.

Επομένως σε περίπτωση που κάποιος  αποφασίσει αν θα επενδύσει σε κάτι, είτε πρόσκαιρα είτε μακροπρόθεσμα, πρέπει πρώτα να σιγουρευτεί ότι:

α) αντιλαμβάνεται τα υπέρ και τα κατά, ότι κατανοεί δηλαδή τι είναι αυτό στο οποίο θέλει να τοποθετηθεί -και πώς λειτουργεί.

β) ότι έχει ασφαλή τρόπο να επενδύσει, χωρίς να χάσει τα χρήματά του από μεσάζοντες.

 

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ