Νέα
  • ΓΔ: 1417.87 +1.78%
  • Τζίρος: 52,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

«Ελεύθερη πτώση» -2% στο Χ.Α - Εχασε τις 1.400 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Επιταχυνόμενη υποχώρηση του Γενικού Δείκτη κάτω από τις 1.400 μονάδες με πιέσεις σε όλους τους κλάδους καταγράφηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου. 

Η έντονη υποχώρηση διέψευσε τις προσδοκίες ότι η έναρξη του β' τριμήνου θα είχε κάποια ανοδική αντίδραση. Η πτώση ουσιαστικά αντικατοπτρίζει αφ' ενός την διάψευση κάποιων προσδοκιών για μακροοικονομικές εξελίξεις και αφ' ετέρου την αύξηση του πολιτικού κινδύνου.

Διορθωτική κίνηση στις αμερικανικές αγορές

 H επιδείνωση της εικόνας κατά την σημερινή συνεδρίαση προήλθε την τελευταία ώρα μετά το πτωτικό άνοιγμα των αμερικανικών αγορών. Ενδεικτικά λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones υποχωρούσε (-1,04%), ο S&P 500 (-1,04%), o Nasdaq (-1,43%). 

Η διόρθωση στις αμερικανικές αγορές μεταδόθηκε και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τον DAX να υποχωρεί κατά (-1%), τον CAC κατά (-0,88%) και τον Eurostoxx 50 κατά (-1,16%).

Η πτώση ξεκίνησε από τις τράπεζες και μετεδόθηκε σε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό

Η πτώση των τραπεζικών μετοχών μετέδωσε την πτωτική τάση σ' ολόκληρη το 'χρηματιστηριακό ταμπλό' με αποτέλεσμα όχι μόνο να υποχωρήσουν οι περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές αλλά να μην εκδηλώνεται και αγοραστικό ενδιαφέρον, γεγονός που όξυνε τις πιέσεις.

Από την έναρξη της συνεδρίασης χάθηκαν σταδιακά τα επίπεδα των  1.420 μονάδων, μετά οι 1.410 μονάδες και οι 1.400 μονάδες.  

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στα χαμηλά ημέρας στις 1393,84 μονάδες με υποχώρηση (-2%).  Η αξία συναλλαγών αυξήθηκε προς το τελευταίο δίωρο της συνεδρίασης όταν κορυφώθηκαν οι πωλήσεις και διαμορφώθηκε στα 120 εκατ. Ευρώ.

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 22 ήταν ανοδικές και οι 94 πτωτικές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά (-1,95%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά (-3,13%). 

Από τις μετοχές που 'επέπλευσαν' σήμερα (έκλεισαν με θετική μεταβολή)  ήταν ο ΟΤΕ, η Τέρνα Ενεργειακή, η Jumbo και ο Δ.Α.Α (Αεροδρόμιο).  Οι τράπεζες υποχώρησαν κατά (-3,85%) ενώ μεγάλες υποχωρήσεις είχαν οι Πρώτες Ύλες (-3,85%), οι βιομηχανικές (-2,39%) και τα τρόφιμα-ποτά (-2,16%).

Oι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν  Τράπεζα Πειραιώς, ΕΤΕ, ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank και Μυτιληναίο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ