Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανοδος προς τις 1.410 μονάδες - Πτώση των ευρωπαϊκών αγορών

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαΐκές αγορές εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.  Ο γερμανικός δείκτης DAX στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης υποχωρεί (-0,44%), ο γαλλικός CAC (-0,28%) και o ιταλικός MIB. Η μεταβλητότητα είναι αυξημένη με δεδομένο ότι η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια.

Χ.Α. :Ανοιγμα στις 1.402 μονάδες

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η επέλαση των αγοραστών στις δύο τελευταίες ώρες της χθεσινής συνεδρίασης οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.400 μονάδες, επιβεβαιώνοντας ότι οι 1.380 μονάδες είναι μία ισχυρή στήριξη και ότι είχε ολοκληρωθεί η συσσώρευση που ξεκίνησε από τις 15 Μαρτίου. 

Σήμερα, η αγορά καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να επιστρέψει προς τα υψηλά των 1.430 μονάδων που είχε πριν ξεκινήσει η διορθωτική κίνηση. Βέβαια, το διεθνές περιβάλλον βρίσκεται σε μία αυξημένη μεταβλητότητα και το εγχώριο δεν έχει να δώσει σημαντικές ειδήσεις που θα τροφοδοτήσουν την νέα άνοδο.

Ωστόσο μία βραχυπρόθεσμη άνοδος προς τις 1.410 μονάδες είναι πιθανή. 'Κλειδί' για την άνοδο είναι η πορεία των τραπεζικών μετοχών. Η ανάκαμψη του κλάδου θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην άνοδο.

Προς το παρόν, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1.402 μονάδες με οριακή ανοδο. Από τις μετοχές που συναλλάσονται στα πρώτα λεπτά, οι 36 είναι ανοδικές και οι 17 πτωτικές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξάνεται κατά 0,18%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κινείται με οριακή μεταβολή και ο τραπεζικός καταγράφει άνοδο 0,07%.

Η τάση είναι ανοδική και λίγο μετά το άνοιγμα , ο Γενικός δείκτης έχει αυξηθεί στις 1.407 με άνοδο 0,4%. Ανοδικά κινούνται επίσης οι πετρελαιακές (διυλιστήρια) και προσωπικά-οικιακά προιόντα. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ