Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α: Νέο ράλι 1,17% με το Γενικό Δείκτη στις 1.417,75 μονάδες - Πάνω από 120 εκατ. η αξία συναλλαγών

Στις 1.417,75 μονάδες  ολοκλήρωσε την συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης

Το ελληνικό χρηματιστήριο συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα την άνοδο σε υψηλότερα επίπεδα λόγω της αύξησης του ενδιαφέροντος για τραπεζικές μετοχές και μη χρηματοοικονομικά blue chips.  Tην ίδια ώρα, οι ξένες αγορές δείχνουν να ‘φρενάρουν’ από το προηγούμενο ράλι.

Έντονα πτωτικά  συνεχίζουν  στις 17.00 ώρα Ελλάδος  οι ευρωπαϊκές αγορές  μετά και την ενδοσυνεδριακή αλλαγή τάσης και στα αμερικανικά χρηματιστήρια. 

Η αλλαγή τάσης (υποχώρηση) αποδίδεται αφ’ ενός στις εκτιμήσεις για τις κινήσεις της ΕΚΤ αφ’ ετέρου στην αποκόμιση κερδών από την προηγούμενη ανοδική κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά (-1%), ο γαλλικός CAC κατά (-0,8%), ο ιταλικός MIB (-0,82%)  και ο Eurostoxx 50 κατά (-0,39%). Οι αμερικανικές αγορές είχαν ξεκινήσει με μικτές τάσεις.

O Dow Jones υποχωρούσε οριακά, ο S&P 500  είχε οριακή άνοδο και μόνο ο Nasdaq  κινούνταν με άνοδο λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων.  

Προσέγγιση των 1.420 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και με αυξημένες συναλλαγές

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, είχαμε σήμερα την προσέγγιση των 1.420 μονάδων  με έντονη άνοδο από τις τραπεζικές μετοχές  (ιδιαίτερα δυναμική η Eurobank) αλλά και μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως  Μυτιληναίος,  ΟΠΑΠ, Jumbo  ενώ η πλειονότητα των υπόλοιπων δεικτοβαρών  μετοχών κατέγραψε ανοδική κίνηση.

Στο  τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1417,75  μονάδες με άνοδο 1,17%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 121 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι  68 έκλεισαν ανοδικά και οι 40 πτωτικά. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 1,17% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,39%. 

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Τραπεζών (3,18%), οι πετρελαϊκές (1,28%), οι πρώτες ύλες (1,17%) και οι τηλεπικοινωνίες (1,06%).  Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε Τράπεζα  Πειραιώς, ΕΤΕ, Eurobank, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Jumbo.  

Με την σημερινή άνοδο , φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε  η συσσώρευση που ξεκίνησε από τις 15 Μαρτίου  και πλέον η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα αναζητήσει στα αποτελέσματα  α’ τριμήνου και σε μακροοικονομικές προβλέψεις (σημερινή έκθεση της ΕΤΕ) για  την ώθηση για υψηλότερα επίπεδα. 

Οι επόμενες 3 συνεδριάσεις της εβδομάδας θα δείξουν εάν είναι εφικτή η προσέγγιση των επιπέδων 1.430-1.450 μονάδων ή θα μπούμε πάλι σε πλαγιοκαθοδικό κανάλι προς τις 1.400 μονάδες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ