Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Ανοιξε με κέρδη - Εντονη ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών

Μετά την πίεση που δέχθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές χθες λόγω της ΕΚΤ, σήμερα ξεκίνησαν με έντονη ανάκαμψη και επιστροφή των δεικτών -στα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων- σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 1,04%, ο γαλλικός CAC κατά 0,97%, ο ιταλικός MIB κατά 0,96% ενώ ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 αυξάνεται και λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων κατά 1,03%.

X.A.: Ευκαιρία ανόδου

Η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να κινηθεί ανοδικά και πάνω από τις 1.420 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο. Η εβδομάδα είχε μεν την χρηματιστηριακή άνοδο του Γ.Δ. πάνω από τις 1.400 μονάδες, αλλά και την αντίσταση που φαίνεται να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 1.430 μονάδων.

Η μεταβλητότητα στις περισσότερες συνεδριάσεις ήταν αυξημένη εξαιτίας της έλλειψης τάσης. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, αναζητεί καταλύτες για να κινηθεί ανοδικά και μοιάζει επηρεασμένη και από την αύξηση του πολιτικού ρίσκου.

Kατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης αυξάνεται κατά 0,38% στις 1.421,86 μονάδες και από τις μετοχές που συναλλάσσονται οι 28 είναι ανοδικές και οι 18 πτωτικές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξάνεται κατά 0,4%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) αυξάνεται κατά 0,18%. 

Στους επιμέρους κλάδους, ο τραπεζικός μειώνεται οριακά. Ανοδικά κινούνται οι πετρελαϊκές (0,8%), τα τρόφιμα-ποτά (0,73%), τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (0,53%) και με μικρότερες ανόδους οι βιομηχανικές και οι τηλεπικοινωνίες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ