Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στις 1.381,07 μονάδες ο ΓΔ- Στα 116 εκατ. η αξία των συναλλαγών

Πηγή: Eurokinissi

Την προσδοκόμενη πορεία προς τις 1.380 μονάδες επιβεβαίωσε σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο. Όπως έχουμε αναφέρει τα επίπεδα των 1.380 μονάδων αποτελούν ίσως το πιο κομβικό σημείο που καθορίζει τις τάσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την περίοδο.

Η άνοδος προς και πάνω από τις 1.380 μονάδες σήμερα προήλθε κυρίως από το αυξανόμενο αγοραστικό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και ευθυγράμμισε την πορεία του Χ.Α με τις ευρωπαικές αγορές.

Ταυτόχρονα υπήρξε και εγχώριο ενδιαφέρον για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης πλην τραπεζών με κυριότερες τοποθετήσεις σε Jumbo, Mυτιληναίο, Αegean , Lamda Development,  ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola HBC και τα δύο διυλιστήρια ενώ έντονα κινήθηκαν και ισχυροί κλαδικοί leaders της μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως η Ιntralot, η Epsilon Net , η Q&R.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στα υψηλά της συνεδρίασης, στις 1.381,07 μονάδες με άνοδο 1,14%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 116 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 77 έκλεισαν ανοδικά και οι 31 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε κατά 1,2%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 1,37%

Kαλή η τεχνική εικόνα του τραπεζικού δείκτη με άνοδο 0,85% και άνοδος και στις 6 τραπεζικές μετοχές (4 συστημικές, Optima, Attica Bank), τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (λόγω Jumbo), τα βιομηχανικά προιόντα (1,6%) λόγω Μυτιληναίου, Πετρέλαιο-Αέριο (1,34%), τηλεπικοινωνίες (1,2%), Τρόφιμα-ποτά (1,12%).  Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν Jumbo Μυτιληναίος, ΕΤΕ, Πειραιώς, Eurobank, Αlpha Bank, ΟΤΕ.

Άνοδος στις αγορές Αμερικής και Ευρώπης

Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά βασιζόμενες κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα (α' τριμήνου 2024). Ο Dow Jones αυξάνεται κατά 0,56%, ο S&P 500 έχει άνοδο 0,17% και ο Nasdaq κινείται οριακά ανοδικά.  Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX καταγράφει σταθεροποιητική κίνηση λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 0,42%, ο ιταλικός MIB κατά 0,21% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,28%. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι ευρωπαικοί δεικτες έχουν επιστρέψει κοντά στα ιστορικά υψηλά τους καλύπτοντας μεγάλο μέρος από τις απώλειες της προηγούμενης διόρθωσης.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ