Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ξεπέρασε τις 1.400 μονάδες - Ανοδικά και οι ευρωπαϊκές αγορές

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Η χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκινά με σχετική εκτόνωση των πιέσεων από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και ανοδική τάση στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Είχε προηγηθεί μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές (άνοδος σε Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Κορέα, πτώση σε Κίνα και Ταιβάν). 

Στην Ευρώπη, οι χρηματιστηριακοί δείκτες ξεκίνησαν ανοδικά πριν από λίγο ανοδικά με τον DAX να αυξάνεται κατά 0,67%, τον γαλλικό CAC κατά 0,51% και τον Eurostoxx 50 κατά 0,57%. Πτώση καταγράφει ο ιταλικός (-0,68%).  

Εκτός από τους γεωπολιτικούς κινδύνους, η πρόσφατη σύνοδος του ΔΝΤ ανέφερε ως μεγάλο κίνδυνο το παγκόσμιο δημόσιο χρέος, ειδικά των ισχυρών οικονομιών. 

Χ.Α : Ανοδος 0,8% στις 1.404 μονάδες

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γεν. Δείκτης εκτινάχθηκε στις 1.404 μονάδες με άνοδο 0,8%.  Η άνοδος προέρχεται κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο (1,3%).

Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 1% και ο δείκτης MID Cap κατά 0,54%.  Εκτός από τις τράπεζες, έντονα ανοδικά κινούνται τα διυλιστήρια (1%) όπου αναμένονται θετικά αποτελέσματα λόγω περιθωρίων διύλισης στο α’ τρίμηνο και εξελίξεις με το placement στα ΕΛΠΕ, οι βιομηχανικές λόγω Μυτιληναίου και Cenergy, τα προσωπικά οικιακά προϊόντα λόγω ΟΠΑΠ και Jumbo.

Μετά από μία έντονη μεταβλητότητα κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γενικός Δείκτης θα κάνει ακόμη μία προσπάθεια υπέρβασης των 1.400 μονάδων μέσω του τραπεζικού δείκτη. 

Η εικόνα στα μη χρηματοοικονομικά blue chips ήταν αρκετά καλή την προηγούμενη εβδομάδα και ουσιαστικά ήταν αυτά που συντήρησαν την πορεία του Γενικού Δείκτη κοντά στις 1.400 μονάδες. 

Εάν η σημερινή συνεδρίαση ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές τάσεις, τότε θα δούμε μία προσπάθεια προσέγγισης και υπέρβασης των 1.400 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Στην αντίθετη περίπτωση (πτώση), ίσως υπάρξει μία νέα συσσώρευση μεταξύ 1.380-1.390 μονάδων.  Το μόνο σίγουρο από την πορεία της αγοράς κατά το τελευταίο διάστημα είναι ότι οι 1.380 μονάδες αποτελούν κομβικό σημείο και στήριξης και αντίστασης της αγοράς

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ