Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στις 1.448,7 μονάδες ο Γ.Δ. με οριακή άνοδο 0,06%

Πηγή: Eurokinissi χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

 

Ο Γενικός Δείκτης κατά την σημερινή συνεδρίαση επηρεάστηκε από την μεταβλητότητα  στις ευρωπαϊκές αγορές .

Μετά την αρχική ήπια άνοδο προς τις 1.450 μονάδες, επικράτησε μία σταθεροποιητική κίνηση και  την τελευταία ώρα της συνεδρίασης γύρισε  πτωτικός λόγω πωλητών σε δεικτοβαρή blue chips όπως ΟΤΕ, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ. Προς το τέλος της συνεδρίασης, επιλεκτικοί  αγοραστές έφεραν τον Γ.Δ  σε οριακή άνοδο και έκλεισε στις 1448,7 μονάδες με 0,06%.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα υψηλά επίπεδα των 176 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 40% περίπου το έκαναν οι τραπεζικές μετοχές. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 46 εκλεισαν ανοδικά και οι 61 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,06% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap)κατά (-0,58%).  Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,58% κυρίως με αγοραστές σε Πειραιώς, ΕΤΕ, Eurobank και Optima. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης τα τρόφιμα-ποτά (0,62%), προσωπικά-οικιακά προιόντα (0,13%) λόγω Jumbo . Πτωτικά κινήθηκαν οι τηλεπικοινωνίες (-0,45%), οι βιομηχανικές (-0,31%) και τα διυλιστήρια (-0,33%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, ΕΤΕ, Alpha Bank , Mυτιληναίο και ΟΠΑΠ.

Ξένες  Αγορές: Aνοδικά ξεκίνησαν οι αμερικανικές αγορές, καθοδικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά με τον Dow Jones να αυξάνεται κατά 0,04%, ο S&P 500 κατά 0,25% και ο Nasdaq κατά 0,66% κατά την πρώτη ώρα των αμερικανικών συνεδριάσεων.  Στην Ευρώπη, η αρχική άνοδος των περισσότερων αγορών μετατράπηκε σε ήπια υποχώρηση η οποία επηρέασε και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Λίγο μετά τις 17.30 ώρα Ελλάδος, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά (-0,11%), ο γαλλικός CAC ήταν σταθεροποιητικός, ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 (-0,13%)  και ο ιταλικός MIB (-0,17%).

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ