Νέα
  • ΓΔ: 1418.07 +0.98%
  • Τζίρος: 58,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Υπέρβαση των 1.450 μονάδων με νέα υψηλά 13 ετών και οδηγό Epsilon net, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Jumbo

Σε νέα υψηλά 13 ετών εκτινάχθηκε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την σημερινή συνεδρίαση, τροφοδοτούμενος από το αγοραστικό ενδιαφέρον για όλες τις κατηγορίες μετοχών.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν κυρίως μετοχές που είχαν επιχειρηματικές ειδήσεις χθες όπως η Epsilon Net (κλειδωμένη άνοδος 18,81% στα 12 ευρώ), ο Μυτιληναίος, η Doppler, αλλά και ο ΟΠΑΠ, η Jumbo, η Motor Oil που πρωταγωνιστούν σε μερισματικές αποδόσεις.

Επίσης η Lavipharmλόγω εταιρικών κερδών και με αγορές από θεσμικά χαρτοφυλάκια, η Ελλάκτωρ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Coca Cola HBC, που προσέγγισε τα 30 ευρώ, η Τιτάν Int και γενικότερα οι περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης σε βιομηχανία, υποδομές και ενέργεια όπως η ΔΕΗ. Βεβαίως πολύ ισχυρή παρουσία σε άνοδο και σε όγκους συναλλαγών είχαν και οι 6 τραπεζικές μετοχές.

Εσπασε το φράγμα των 1450 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης, ακολουθώντας από το πρωί τις ευρωπαικές αγορές, ξεπέρασε γρήγορα τις 1.445 μονάδες και σταδιακά όσο παγιωνόταν το θετικό κλίμα και οι αγοραστικές διαθέσεις, κινούνταν προς τις 1.450 μονάδες τις οποίες υπερέβη στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.454,98 μονάδες με άνοδο 1,38%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 150 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 92 έκλεισαν ανοδικά και οι 28 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά 1,26% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE MidCap κατά 2,51%.

Οι επιμέρους δείκτες

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των:

  • Τηλεπικοινωνιών (4,23%) λόγω Epsilon Net,
  • Βιομηχανιών (1,89%),
  • Πρώτων Υλών (1,45%) και
  • Τροφίμων (1,33%). 

Πρωταγωνιστής η Epsilon Net

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν η Epsilon Net με περίπου 25 εκατ. ευρώ συναλλαγές, η Τράπεζα Πειραιώς, η ΕΤΕ, η Alpha Bank, η Eurobank, η Μυτιληναίος, ο ΟΠΑΠ και η Jumbo. 

Η εβδομαδιαία μεταβολή ήταν 4,48% και επανέφερε την απόδοση από την αρχή του χρόνου σε 12,52%.

Ξένες αγορές: Έντονα ανοδικά οι δείκτες

Μετά το «μπουρίνι» των ρευστοποιήσεων που κυριάρχησε κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις στις ξένες αγορές σε Αμερική και Ευρώπη, σήμερα ήταν η ανάκαμψη με την εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος για όλες τις κατηγορίες μετοχών.

Αποδείχθηκε ότι η προηγούμενη διόρθωση δεν ήταν δομική αλλά απλώς συγκυριακή για την αποκόμιση κερδών και εκδηλώθηκε με αφορμή την ισχνή ανάπτυξη στις ΗΠΑ. 

Σήμερα και οι 3 μεγαλύτεροι αμερικανικοί δείκτες είναι ανοδικοί. Κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones αυξάνεται κατά 0,29%, ο S&P 500 αυξάνεται κατά 0,78% και ο Nasdaq είχε άνοδο 1,46%. 

Οι  ευρωπαικές αγορές από το πρωί κινούνται έντονα ανοδικά. Ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 1,15%, ο γαλλικός CAC αυξάνονταν κατά 0,92%, ο Eurostoxx 50 είχε άνοδο 1,24%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ