Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Gamestop: Μνήμες από τη φρενίτιδα του 2021 αναβίωσε το άλμα 110% της μετοχής

GameStop / Πηγή: AP
GameStop / Πηγή: AP

Αλμα πάνω από 110% έκανε σήμερα η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας πώλησης βιντεοπαιχνιδιών, GameStop, καθώς ο επενδυτής που ήταν στο επίκεντρο του ιστορικού ράλι της καθώς και άλλων μετοχών που προωθήθηκαν από τα social media (meme stocks) έκανε ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα, για πρώτη φορά μετά από περίπου τρία χρόνια.

Πρόκειται για τον Keith Gill, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Roaring Kitty στο You Tube και το ψευδώνυμο DeepF------Value στο Reddit.

Στην ανάρτησή του στην πλατοφόρμα Χ, ο Gill έδειξε την εικόνα ενός video gamer που γέρνει προς τα εμπρός στην καρέκλα του, σαν να δείχνει ότι παίρνει το παιχνίδι στα σοβαρά.  Η ανάρτησή του συγκέντρωσε 63.000 likes μέσα σε 13 ώρες.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της GameStop διακόπηκε πολλές φορές λόγω των μεγάλων μεταβολών στις πρωινές συναλλαγές. Η AMC, μια άλλη μετοχή meme, σημείωσε άλμα 22% σήμερα, ενώ η Reddit διαπραγματευόταν 11% υψηλότερα.

O ρόλος του Gill το 2021

Ο Gill είχε προσελκύσει μια στρατιά από day traders που αλληλοσυγχαίρονταν αγοράζοντας τη μετοχή της GameStop μεταξύ 2020 και 2021.

Η φρενίτιδα αφορούσε μεμονωμένους επενδυτές που έβαζαν στο στόχαστρο short sellers και hedge funds, οι οποίοι ήταν απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της GameStop και άλλων εταιρειών, αναγκάζοντάς τους να καλύψουν τις short θέσεις τους και να αυξήσουν την τιμή των μετοχών-στόχων.

Η πρωτοβουλία του Gill οδήγησε στην εκτίναξη της αξίας της GameStop έως και 21 φορές μέσα σε δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο του 2021, για να προσγειωθεί τις επόμενες ημέρες στα προ της εκτίναξης επίπεδα. 

Σήμερα, οι θέσεις short στις μετοχές της GameStop ανέρχονται σε ποσοστό άνω του 24% του συνόλου των μετοχών της που είναι ελεύθερα διαθέσιμες προς διαπραγμάτευση.

Στο επίκεντρο ήταν το hedge fund Melvin Capital, το οποίο είχε σορτάρει σε μεγάλο βαθμό την GameStop και έγινε στόχος της στρατιάς των ερασιτεχνών traders, με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστιες απώλειες που ώθησαν την Citadel του Ken Griffin, καθώς και την Point72, να στηρίξουν τη Melvin με σχεδόν 3 δις. δολάρια.

Με πληροφορίες από CNBC

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ