Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η «καυτή» Aegean, το ράλι της Ελλάκτωρ και το μέρισμα του ΟΛΘ

Ευρωπαικές αγορές : Αποκομίσεις κερδών από τα ιστορικά υψηλά

Οι επενδυτές την περίμεναν αυτή την εξέλιξη από την Παρασκευή. Όταν οι δείκτες φτάνουν σε ιστορικά υψηλά τότε επιστρέφουν οι πωλητές προκειμένου να αποκομίσουν τα κέρδη τους. Άλλωστε συστημικός κίνδυνος από μία μικρή διόρθωση δεν φαίνεται να υπάρχει.

Οι εκθέσεις των ξένων οίκων και ειδικά των αμερικανικών δείχνουν τώρα μία προτίμηση στις ευρωπαικές μετοχές αφού συγκριτικά με τις αμερικανικές είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα. Όμως ο βασικός λόγος είναι ότι η ΕΚΤ θα μειώσει πρώτη τα επιτοκια μέσα στον Ιούνιο. Αντίθετα η FED , δείχνει ότι θα συνεχίσει με υψηλά επιτοκια την προσπάθεια για τιθάσευση του πληθωρισμού.

Eλληνικό Χρηματιστήριο : Ακολούθησε την διόρθωση των ευρωπαίων

Από την έναρξη της συνεδρίασης ήταν σαφής η τάση να ακολουθήσει η αγορά τις αποκομίσεις κερδών όπως στις ευρωπαικές συνεδριάσεις.

Οι ξένοι πάλι πρωτοστάτησαν σε πωλήσεις μετοχών που έχουν δώσει κέρδη και δεν δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν μεγάλο άλμα.  Έτσι ουσιαστικά οι πωλήσεις βγήκαν και στις τράπεζες και σε μετοχές που είχαν κάνει ράλι.  Ο στόχος των 1.500 μονάδων απομακρύνθηκε αλλά είναι εφικτός για να επιτευχθεί μέσα στο Μάιο.

Τράπεζες : Μεικτές τάσεις και αποθέρμανση

Ήπιες διορθωτικες κινήσεις, έντονο trading και τελικά αρνητική μεταβολή είχαν οι 3 συστημικές τράπεζες ενώ μόνο η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε ανοδικά. Τα ξένα και εγχώρια funds αυξομειώνουν ποσοστώσεις στις 4 μετοχές.

Alpha Bank : Θα αλλάξει η τάση την Πέμπτη ;

Αυτό που έχουν παρατηρήσει οι περισσότεροι εγχώριοι και ξένοι είναι ότι η μετοχή της Alpha Bank δεν συνάδει με τα θετικά αποτελέσματα και την πορεία της τράπεζας. Ίσως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου , στις 16 Μαίου, θα αλλάξει την βραχυπρόθεσμη τάση.

Aegean : Το 'καυτό καλοκαίρι' οδηγεί σε 'καυτή μετοχή'

Μία κλισέ έκφραση (καυτό καλοκαίρι) έχει ουσία στην περίπτωση της Aegean όπου σύμφωνα με τις κρατήσεις για το επόμενο 6μηνο, φαίνεται ότι θα έχει ρεκόρ στους επιβάτες. Επίσης δεν θα υπάρξουν επιδράσεις από την πολεμική κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Αντίθετα φαίνεται ότι θα κερδίσει κάποια μερίδια αγοράς από τις κινήσεις προς την Ασία.

ΕΛΠΕ : Υποτιμημένη έναντι του ανταγωνισμού

Μ' αυτά τα λόγια μας εξήγησαν την άνοδο της μετοχής χθες, στελέχη χρηματιστηριακών. Θεωρούν ότι έχει υποαποδώσει έναντι του ανταγωνισμού (εγχώριου και ξένου), τα αποτελέσματα θα είναι καλά και δικαιούται μίας υψηλότερης αποτίμησης με δεδομένο ότι μοιράζει και υψηλό μέρισμα.

Ελλάκτωρ : Συνεχίζει το ράλι λόγω της επιστροφής κεφαλαίου

Η μερισματική απόδοση της μετοχής με την επιστροφή κεφαλαίου παραμένει κοντά στο 20% για όποιον μπήκε στα επίπεδα των 2,6 ευρώ. Άρα οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές έχουν περιθώριο για διψήφια απόδοση ακόμη και εάν ανέβει υψηλότερα ο πήχυς.

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει μετά την πληρωμή του κεφαλαίου; Αυτό δεν έχει ενημερώσει η διοίκηση. Και αυτό (ενημέρωση) θα πρέπει να ζητήσουν οι μέτοχοι και οι θεσμοί ( Xρηματιστήριο και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).

CENERGY: Νέα ανάθεση έργου για την θυγατρική  Σωληνουργεία Κορίνθου σε συνεργασία με την Arcelor Mittal

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε  ότι η νέα ανάθεση έργου στη Σωληνουργεία Κορίνθου, τοντομέα σωλήνων χάλυβά της, θα υλοποιηθεί με χάλυβα που συνοδεύεται από πιστοποιητικάμειωμένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2 ). Η Subsea7, ένας από τους μακροχρόνιους πελάτες της, επέλεξε σε αυτή την ανάθεση την καινοτόμα πρόταση της Σωληνουργεία Κορίνθου που υλοποιείται σε συνεργασία με τον παραγωγό χάλυβα ArcelorMittal.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το discount της Jumbo, το κολύμπι των τραπεζών και το υπερατλαντικό ταξίδι του Τιτάνα

ΟΤΕ : Η Optima Bank θεωρεί ότι εξάντλησε τα όρια άνοδου

Σε  neutral από buy αξιολόγησε  η Optima Bank τον ΟΤΕ  σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 15 ευρώ. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η υποβάθμιση οφείλεται στο πρόσφατο ράλι της μετοχής, με το ανοδικό περιθώριο -με βάση την τιμή-στόχο- να περιορίζεται στο 4,4%. 

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με λόγο EV/EBITDA2024 στο 4,8, με σημαντικό discount 25% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου.   

Foodlink : Βασικοί μέτοχοι πούλησαν με 4 πακέτα το 5% της εταιρείας για να αυξηθεί το free float

Tέσσερα πακέτα πέρασαν μέσω του Χρηματιστηρίου στη μετοχή της Foodlink. Tα πακέτα  αφορούσαν 1.667.627 μετοχές ή το 5% της εισηγμένης.

Τα πακέτα πέρασαν στην τιμή του 0,41 ευρώ, με μικρό premium σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή. Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή έγινε για να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά της εταιρείας.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το μέρισμα Ελλάκτωρ και ΟΛΘ, το φλερτ του ΧΑ με τις 1500 μονάδες και οι πωλήσεις της Jumbo

OΛΘ :'Κόβει σήμερα' το πολύ καλό μέρισμα

Η ΟΛΘ Α.Ε. Ανακοίνωσε  ότι την 10η  Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, στην έδρα της Εταιρείας στην Θεσσαλονίκη, η οποία έλαβε χώρα από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.Παρέστησαν νόμιμα αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 15 μέτοχοι εκπροσωπούντες 8.172.597 μετοχές, ήτοι ποσοστό 81,08% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Η Γενική Συνέλευση συζήτησε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και κατόπιν ψηφοφορίας, έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις:Ενέκρινε την διάθεση των κερδών χρήσης 2023 και τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της Εταιρείας, ανερχομένου στο ποσό των € 1,30 ανά μετοχή (μικτό).

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος την 14η  Μαΐου 2024, ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων λήψης μερίσματος (record date) την 15η  Μαΐου 2024 και ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος την 20η Μαΐου 2024.

HELLAS FIN : Τι βλέπει η τεχνική ανάλυσή της

Μακροπρόθεσμα, ο Γενικός δείκτης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market). Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περι το 1715 περιοχή τιμών.

Βραχυπρόθεσμα, η αδυναμία υποχώρησης σε τιμές χαμηλότερα του 1430, εφοδιάζουν τον δείκτη με ανοδικό δυναμικό ικανό να οδηγήσει μέχρι τον επόμενο στόχο τις 1535 μονάδες.

Μέσοι όροι τιμών

• 1422 μονάδες / μέσος όρος 50 ημερών

• 1318 / μέσος όρος 200 ημερών

KPMG : Πτώση στις παγκόσμιες εργασίες του Venture Capital

Μία είδηση που ίσως πρέπει να προβληματίσει για την πορεία των οικονομιών το 2024 Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης της KPMG “Private Enterprise Venture Pulse”, οι παγκόσμιες επενδύσεις Venture Capital (VC) κατέγραψαν ελαφρά μείωση το α’ τρίμηνο του 2024, σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών εντάσεων, παρατεταμένης υποτονικότητας και συνεχιζόμενης συγκράτησης στις επενδύσεις σε συναλλαγές μεταγενέστερου σταδίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ