Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η ζωηρή Epsilon net και το story της TeamSystem, τα γενέθλια της Aegean και η άνοδος της Lavipharm

Πηγή: Pixabay

Λίγο χαμηλότερα από τις 40.000 μονάδες (με φοβίζει και να το γράψω)  βρίσκεται ο Dow Jones μετά τα στοιχεία για την Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ που δείχνουν επιβράδυνση. Απίστευτο και όμως αμερικανικό. Μακάρι να μην 'σκάσει η φούσκα' και γίνει η αντίστροφη κίνηση, δηλαδή η επιστροφή κάτω από τις 30.000 μονάδες. Είναι πολύ υψηλά επίπεδα και διαμορφώνουν πολλάπλασιαστές κερδών πάνω από το 30x, όπως λένε ξένοι αναλυτές.

Eυρωπαϊκές αγορές: Σε “τρελή πτήση” 

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες και οι μετοχές στις μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά. Κάποιοι σε νέα υψηλά, κάποιοι άλλοι σε παλιά υψηλά.  Η ουσία είναι ότι βιώνει η Ευρώπη, από το 2020 μέχρι και σήμερα, το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό ράλι που γίνεται παράλληλα με μία πανδημία, έναν ευρωπαϊκό πόλεμο, μία ενεργειακή κρίση,  μία πληθωριστική 'έκρηξη'  και ένα πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Έχει ανατραπεί όλη η οικονομική και επενδυτική (investing) επιστήμη. Σκίστε τα βιβλία σας.

Γ. Δ.: Φτάσαμε αισίως κοντά στις 1.500 μονάδες

Ήταν θέμα χρόνου - σας γράφαμε- να φτάσει ο Γ.Δ. στις 1.500 μονάδες. 'Φώναζε' από την προηγούμενη εβδομάδα. Και απ' ότι φαίνεται δεν θα είναι το τέλος του ράλι. Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε μεγάλο discount και με τα ευρωπαϊκά και με τα αμερικανικά χρηματιστήρια. Εάν συνεχιστεί η διαφορά των ρυθμών ανάπτυξης θα πρέπει να κλείσει το discount και ο Γ.Δ να βρεθεί υψηλότερα των 1.600 μονάδων. Έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε πόσο πίσω πάμε πλέον στο χρόνο. Προς το παρόν είμαστε στις αρχές Απριλίου 2011 (δηλαδή πριν 13 χρόνια και 1 μήνα). Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Γ.Δ. ήταν πάνω από τις 1.600 μονάδες. Τότε άρχισε η ελεύθερη πτώση.

OTE: Πολύ καλή επιλογή από την “Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ”

Διαπραγματευόμενος τουλάχιστον 21% κάτω από τη δίκαια τιμή του, με μερισματική απόδοση σε ένα δίμηνο άνω του 5% και την πιθανή πώληση της θυγατρικής στη Ρουμανία, ο ΟΤΕ αποτελεί πολύ καλή επενδυτική επιλογή. Η χρηματιστηριακή, δίνει τιμή στόχο τα 17 ευρώ.

ΔΑΑ: Εισήλθε στον MSCI Small Cap

Η είσοδος της μετοχής στον MSCI Small Cap φαίνεται ότι 'ξύπνησε' και την μετοχή που είχε χαμηλώσει τις συναλλαγές της το τελευταίο διάστημα. Μία θετική εξέλιξη την οποία προσδοκούσε και το Αεροδρόμιο και το Χρηματιστήριο (λόγω αύξησης συναλλαγών).

Χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο υπόλοιπο μέρισμα) θα διαπραγματεύονται από την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι μετοχές της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. Δικαιούχοι του υπολοίπου μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της Εταιρείας την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 (record date). Το υπόλοιπο μέρισμα (μείον τις σύμφωνα με το νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις / κρατήσεις) θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024.

ΑΔΜΗΕ: Στη 2η φάση του διαγωνισμού για την σύνδεση ΑΡΙΑΔΝΗ

Συνεχίζεται η 2η φάση του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού 20% της εταιρείας ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ», με δύο επιχειρηματικά σχήματα. Την Κοινοπραξία των εταιρειών Meridiam Europe IV A SAS - ΦΑΕΘΩΝ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και την εταιρεία State Grid International Development Belgium Limited.

► Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η προθεσμιακή της OPTIMA, ο ξέφρενος ρυθμός του ΟΤΕ και η άγκυρα της ALPHA BANK

EΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ: Η NBG Securities μειώνει την τιμή στόχο

Η NBG Securities θεωρεί πως η μετοχή της ElvalHalcor παραμένει φθηνή, εκτιμώντας πως θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες για την εισηγμένη. Έτσι, συνεχίζει να αναδεικνύει την ισχυρή θέση της στην αγορά, τη διαφοροποιημένη παραγωγική βάση και τις θετικές προοπτικές ζήτησης των τελικών αγορών της με που λαμβάνουν ώθηση από τις τάσεις. Ωστόσο η χαμηλή ρευστότητα της μετοχής της και το χαμηλό free-float επηρεάζουν την  απόδοσή της στο ταμπλό. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου κατά 18% και στα 2,45 ευρώ από 3,0 ευρώ προηγουμένως, λόγω κυρίως της υποβάθμισης της κερδοφορίας

Epsilon Net: Πολλές συναλλαγές

Πολλές συναλλαγές έκανε η μετοχή της Epsilon Net χθες και οι oποίες προέρχονται από ένα ιταλικό fund την TeamSystem. Το fund ανακοίνωσε ότι απέκτησε τις τελευταίες ημέρες το 0,57% στο μετοχικό κεφάλαιο της Epsilon Net, όμως ύστερα με νεότερη ανακοίνωσή της σήμερα γνωστοποίησε ότι θα το διαθέσει στο όχημα που έχει υποβάλει την υποχρεωτική δημόσια πρόταση, δηλαδή στην Ginger Digital BidCo Μονοπρόσωπη. To θέμα είναι εάν θα ζητήσει υψηλότερη τιμή overt the counter (ΟTC). Θα έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη.

Lavipharm: Oι τιμές των φαρμάκων φέρνουν άνοδο

Πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται με το claw back και το rebate στα φάρμακα από το Υπουργείο Υγεία δείχνουν ότι θα απελευθερωθεί ρευστότητα στην Lavipharm. H μετοχή κινήθηκε πολύ επιθετικά ανοδικά χθες.

Aegean: Χαιρετίσματα στο Ντουμπάι για τα γενέθλια

Το “αεροπλάνο (αντί για πλοίο) της αγάπης” με δημοσιογράφους, διαφημιστές και λοιπούς πέταξε για το Ντουμπάι για να γιορτάσει τα γενέθλια της εταιρείας. Έχει πλημμυρίσει το FB με φωτό. Να περνάτε καλά. Όσο για τους μετόχους, δεν τους αφήνει παραπονεμένους. Ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους θα είναι η Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 εξέδωσε η Aegean. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ημερομηνία αποκοπής από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος ορίζεται η Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024,

Alpha Trust: Αλλαγή Δ.Σ. και μέρισμα 

Άλλαξε το Δ.Σ στον όμιλο της Alpha Trust εν μέσω βαρύ κλίματος λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Ιωσήφ Παπαδογιάννη πριν από μερικές μέρες. Ενός πολύ έμπειρου διαχειριστή κεφαλαίων, και Αντιπροέδρου του ομίλου. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια της Alpha Trust.

O όμιλος (Alpha Trust Συμμετοχών) θα μοιράσει μέρισμα  0,5348378434 ευρώ ανά μετοχή. H Τακτική Γενική Συνέλευση όρισε, ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος την 20η Μαΐου ημέρα Δευτέρα  και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του (μείον τις σύμφωνα με τον νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις/κρατήσεις) την 27η Μαΐου, ημέρα Δευτέρα.

Το μέρισμα που θα πληρώσει η Revoil

Το μέρισμα για την χρήση 2023 ανέρχεται σε 0,0485 ευρώ ανά μετοχή.  Μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 5% το καθαρό μέρισμα ανά μετοχή είναι 0,046075 ευρώ. Το προς διανομή ποσό έχει προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 208.902 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία.

Χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος (ημέρα αποκοπής) θα διαπραγματεύονται από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 οι μετοχές της Εταιρείας.

Δικαιούχοι είσπραξης του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Εταιρείας στις 21/5/2024 (record-date). Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ