Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α: Oριακή ημερήσια υποχώρηση στις 1477,69 μονάδες για Γενικό Δείκτη - Σε χαμηλό διμήνου οι συναλλαγές

Διόρθωσε κατά 0,8% ο Γενικός Δείκτης κατά την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω διεθνών αναταράξεων

Πτωτικά ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η διορθωτική τάση που επικράτησε στις ευρωπαικές αγορές επηρέασε και τις ελληνικές δεικτοβαρείς μετοχές με αποτέλεσμα , η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας να ολοκληρωθεί με πτωτικό ισοζύγιο στις μετοχές. Στις ξένες αγορές, επικράτησαν και σήμερα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας πτωτικές τάσεις επηρεασμένες κυρίως από την εκτίμηση της FED ότι ο πληθωρισμός και τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. 

Oι ευρωπαικές αγορές και σήμερα κινήθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος των συνεδριάσεων πτωτικά. Ο γερμανικός DAX υποχωρούσε λίγο μετά τις 17 κατά -0,4%, ο γαλλικός CAC κατά -0,3%, ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά -0,4%.  Aντίθετα οι περισσότερες αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά βασιζόμενες σε εταιρικά κυρίως αποτελέσματα.

Eλληνικό Χρηματιστήριο: Πτωτικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε πτωτικά στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης  και η χρηματιστηριακή εβδομάδα ολοκληρώθηκε με αρνητική μεταβολή, επηρεασμένο από την ευρωπαική μεταβλητότητα. 

Επίσης οι επιχειρηματικές κινήσεις μεγάλων εισηγμένων επηρέασαν το βραχυπρόθεσμο momentum της αγοράς. Ο Γενικός Δείκτης συσσώρευσε πέριξ των 1.480 μονάδων και πλέον περιμένει το επόμενο  ‘κύμα ανόδου’ για να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα και προς τις 1.500 μονάδες.  Οι πιθανότητες – εάν δεν συμβεί κάτι εξαιρετικά δυσμενές- να βρεθεί στις 1.400 μονάδες το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανές. 

Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων έχουν ολοκληρωθεί στη πλειονότητα των εισηγμένων και πλέον οι διανομές κεφαλαίων (μερισμάτων) αλλά και οι επιχειρηματικές κινήσεις είναι αυτές που δίνουν δυναμική στην αγορά ή αφαιρούν ρευστότητα.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακές απώλειες. Ωστόσο, προς το τέλος της συνεδριασης (δημοπρασίες) οι πιέσεις εντάθηκαν από τους τελευταίους πωλητές της εβδομάδας. Κατά το τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής , διαμορφώθηκε στις 1477,69 μονάδες με υποχώρηση (-0,27%). 

Η αξία συναλλαγών ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων δύο μηνών, δείγμα ότι η αγορά έχει φρενάρει. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 39 έκλεισαν ανοδικά και οι 66 πτωτικά. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά -0,24%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap (-0,53%).  O τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά (-0,15%). Πιέσεις είχαν οι βιομηχανικές (-0,98%), οι πετρελαικές (-0,33%) και οι τηλεπικοινωνίες (-0,3%). 

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν Μυτιληναίος, ΕΤΕ, ,Πειραιώς, Eurobank , Αlpha Bank.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ