Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κράτησαν Τράπεζες και ΟΤΕ - Στις 1.481,23 μονάδες ο Γ.Δ. με άνοδο 0,24%

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Ανοδικά μεν ξεκίνησε την χρηματιστηριακή εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά με μία άνοδο εξαιρετικά εύθραστη και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Ο Γενικός Δείκτης αν και έδειχνε ότι μπορούσε να κάνει την υπέρβαση των 1.490 μονάδων, δεν τα κατάφερε και τελικά έκλεισε με οριακή άνοδο πάνω από τις 1.480 μονάδες και με συναλλαγές -για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση- κάτω από τα 90 εκατ. Ευρώ

Ξένες αγορές : Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση

Tην ίδια ώρα, οι ξένες αγορές σε Αμερική και Ευρώπη συνέχισαν την ανοδική τους κίνηση μέσα σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον (πόλεμος στη Μέση Ανατολή) που μοιάζει να επιδεινώνεται. Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,33%, ο γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 0,29% , ο MIB κατά 0,28% ενώ ο Eurostoxx 50 αυξάνεται κατά 0,26%.

Αδυναμία έντονης ανόδου

Η συσσώρευση πέριξ των 1.480 μονάδων συνεχίστηκε και κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.  Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, έγινε μία αρχική προσπάθεια υπέρβασης των 1.490 μονάδων (υψηλό ημέρας στις 1.494 μονάδες)  η οποία όμως απέτυχε αφού βγήκαν πωλητές σε πολλά δεικτοβαρή blue chips.  Αποτέλεσμα ήταν να υποχωρήσει μέχρι τις 1.477 μονάδες (χαμηλό ημέρας) για να ανακάμψει στις δημοπρασίες στο τέλος της συνεδρίασης με επιλεκτικούς αγοραστές σε συγκεκριμένες μετοχές. Αν δεν υπήρχαν και οι τραπεζικές μετοχές μάλλον θα είχαμε μία αρνητική συνεδρίαση.

Οι τράπεζες και ΟΤΕ 

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.481,23 μονάδες με άνοδο 0,24%. Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,54% λόγω της αντίδρασης των τραπεζών και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap υποχώρησαν κατά (-0,41%). Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 50 έκλεισαν ανοδικά και οι 59 πτωτικά. Ο τραπεζικός δείκτης αυξήθηκε κατά 1,59% και ουσιαστικά κράτησε την αγορά (Γ.Δ) σε θετική μεταβολή. Άνοδο κατέγραψαν και οι τηλεπικοινωνίες (1,04%) με σημαντική άνοδο στον ΟΤΕ ενώ θετικά κινήθηκαν και τα διυλιστήρια (0,84%). Υποχώρησαν οι πρώτες ύλες (-1,27%), τα τρόφιμα-ποτά (-1,10%) , τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (-0,76%) με πωλητές και σε Jumbo και σε ΟΠΑΠ.

Η αγορά συσσωρεύει πέριξ των 1.480 μονάδων και αναζητεί κάποια ευκαιρία για περαιτέρω ανοδική κίνηση. Η πορεία των ξένων αγορών και η αξιολόγηση της FITCH την Παρασκευή ίσως αποτελέσουν ευκαιρίες ανόδου ή βαρίδια πτώσης.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ