Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Με ...ίωση η Ευρώπη, οι πιέσεις στα ομόλογα, η διακύμανση του Γ.Δ. και η Eurobank που ανεβαίνει

Δύο εικόνες είχαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις ευρωεκλογές. Πρώτα ήταν η εικόνα του sell off, ειδικά στο γαλλικό χρηματιστήριο, και μετά εμφανίζονταν σποραδικά αγοραστές που μετρίασαν και διαχειρίστηκαν την πτώση. Το αποτέλεσμα ήταν ελεγχόμενες πωλήσεις. Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα συνεχιστούν και σήμερα οι πωλήσεις και ίσως από Τετάρτη ή Πέμπτη να έχουμε ανάκαμψη. Κάθε 'ίωση' θέλει τον χρόνο της για να περάσει. Στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, ο γαλλικός CAC (αυτός που πιέστηκε περισσότερο) περιόρισε τις απώλειες του στο (-1,35% από -2,3% που είχε στην αρχή). Πολύ μικρότερες απώλειες, της τάξης του -0,3% είχαν οι περισσότεροι δείκτες. 

Η τεταμένη σχέση Λαγκάρντ – Λεπέν

Η “Διεθνής της Δεξιάς” έχει απέχθεια στις Βρυξέλλες (Ε.Ε) και στην Φρανκφούρτη (ΕΚΤ). Εκπροσωπεύουν την Νέα Τάξη πραγμάτων που θέλει να διαλύσει τα κράτη τους και αγνοούν τις τοπικές κοινωνίες. Έτσι τους βολεύει να λένε αγνοώντας τα τεράστια κονδύλια που διοχετεύθηκαν και σε περιφέρειες της Ευρώπης και σε επιχειρήσεις. Αυτό που φοβούνται οι επενδυτές των χρηματιστηρίων είναι ότι η 'επόμενη μέρα' στην Γαλλία θα επιφυλάξει μία τεταμένη σχέση ανάμεσα σε δύο ισχυρές κυρίες. Την κα Λαγκάρντ (ΕΚΤ) και την κα Λεπέν.

Πιέσεις και στα κρατικά ομόλογα

H πολιτική πίεση μεταδόθηκε βέβαια (και ίσως πριν από τις μετοχές) και στα κρατικά ομόλογα.

Η απόδοση των γαλλικών 10ετών ομολόγων άγγιξε το 3,2%, των ιταλικών 10ετών έχει ξεπεράσει το 4% και των ισπανικών το 3,5%. Τα γερμανικά 10ετή καταγράφουν άνοδο 0,65% και έχουν ξεπεράσει το 2,6%.  Τα ελληνικά 10ετή εκτινάχθηκαν στο 3,7% και θέλει προσοχή για να μην ξαναεπιστρέψουμε στην περιοχή του 4%.

Γενικός Δείκτης: Μεγάλη διακύμανση

Πορεία 20 μονάδων πραγματοποίησε χθες ο Γενικός Δείκτης.  Ξεκίνησε με πτώση στις 1.440 μονάδες και έφτασε στα υψηλά ημέρας στις 1.461 μονάδες , για να κλείσει στις 1.458 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι έβγαλαν πολλά ενδοσυνεδριακά κέρδη, αγοράζοντας blue chips στα χαμηλά και πουλώντας μερικές ώρες αργότερα υψηλότερα. Γενικά τα πολλά και εύκολα κέρδη βγαίνουν σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις, λένε οι χρηματιστές.

Τράπεζες: Το πήραν επάνω τους

Οι τραπεζικές μετοχές και ειδικά η μετοχή της Eurobank ήταν αυτές που αντέδρασαν ανοδικά και 'πήραν την συνεδρίαση' επάνω τους. Σαφής λόγος αντίδρασης δεν υπάρχει. Ίσως εν όψει νέων συνθηκών να θέλουν να εδραιώσουν τις κεφαλαιοποιήσεις τους σε υψηλά επίπεδα.

Eurobank: Πλησιάζει τις τιμές στόχους

Η μετοχή της Eurobank είναι αυτή που πλησιάζει στις τιμές στόχους που δίνουν οι ξένοι οίκοι. Έχοντας απελευθερωθεί από τα παλιά 'βαρίδια' εδώ και ένα χρόνο ετοιμάζεται να μοιράσει μέρισμα (0,09 ευρώ / μετοχή) και κυρίως να προχωρήσει σε νέες εξαγορές. Τα NPE's της πλησιάζουν στο 3% και είναι πολύ κοντά στον ευρωπαικό μέσο όρο (2,5%).

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Ο Γ.Δ. ψάχνει στήριξη, οι ξένοι πουλάνε, η Ελλάκτωρ πληρώνει και οι τράπεζες διόρθωσαν

Τέρνα Ενεργειακή: “Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι...“

Οι φήμες μιλούν για την μεγάλη συμφωνία μέσα στην εβδομάδα. Η μετοχή ξεκίνησε χθες ορμητικά και στο τέλος αδράνησε. Δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για παιχνίδι φημών για να πάει καλύτερα η μετοχή ή όντως θα δούμε κάποιες ανακοινώσεις μέσα στο 4ήμερο. Θα φανεί.

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει την ανοδική κίνηση

'Πλούσια τα ελέη' στην ΕΚΤΕΡ για τους μικροεπενδυτές. Το μικρό free float θα αυξηθεί με είσοδο νέων επενδυτών (για να είναι εναρμονισμένη με τον νέο κανονισμό του Χρηματιστηρίου), θα κάνει split η μετοχή με διανομές δωρεάν και θα μοιράσει και μέρισμα. 

EXAE: Ένα ενδιαφέρον tech συνέδριο

O Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναγνωρίζοντας ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν εξελιχθεί σε βασικό πυλώνα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και αποτελούν κρίσιμης σημασίας συστατικό για τις εταιρείες που θέλουν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους, διοργανώνει στις 27 Ιουνίου 2024, στο Ωδείο Αθηνών, το πρώτο συνέδριο "ATHEX Tech Summit 2024".

Το Συνέδριο απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, για τα οποία οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν πλέον βασικό κομμάτι της δικής τους καθημερινότητας αλλά και των ομάδων τους. Στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε εταιρείες, εισηγμένες και μη, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών από κορυφαία στελέχη του τεχνολογικού κλάδου.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει:

  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων
  • Ψηφιακές εφαρμογές για την κάλυψη ρυθμιστικών & επιχειρησιακών αναγκών
  • Προκλήσεις και στρατηγικές για επιτυχημένη υιοθέτηση του cloud
  • Λύσεις κυβερνοασφάλειας και ο ρόλος τους στην προστασία ενός Οργανισμού

Χαιρετισμό στο Συνέδριο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η ΕΚΤ, ο S&P 500, οι τράπεζες, η εκτίναξη του ΟΠΑΠ και η δύναμη της Μυτιληναίος

Entersoft: Εγκρίθηκε η Δημόσια Πρόταση της Unity

Η Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση του συνόλου των Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης, οι οποίες, κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ανέρχονταν σε 18.822.922 Μετοχές και αντιστοιχούσαν σε ποσοστό περίπου 62,74 % του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. 

Σημειώνεται ότι, κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης, ο Προτείνων κατέχει άμεσα συνολικά 11.177.078 Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 37,26% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Oι Βασικοί Μέτοχοι δεσμεύτηκαν ανέκκλητα, μεταξύ άλλων, να προσφέρουν τις Μετοχές των Βασικών Μετόχων, ήτοι συνολικά 16.102.481 Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 53,67% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης εντός της περιόδου αποδοχής αυτής με αντάλλαγμα σε μετρητά ίσο με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα.

O  Προτείνων προσφέρει  8,00 ευρώ σε μετρητά, για κάθε Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης που θα του προσφερθεί νόμιμα και έγκυρα  εντός της Περιόδου Αποδοχής (με έναρξη στις 11.06.2024, στις 08:00 π.μ. ώρα Ελλάδος και λήξη στις 09.07.2024, με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα)

Αustriacard: Από το Κορωπί έως τη Βιέννη

Η Inform Λύκος μέχρι πριν από μερικά χρόνια έκανε την Γενική Συνέλευση των Μετόχων, στην έδρα της στο Κορωπί. Μετά την στρατηγική συνεργασία με την Austriacard κάνει την Γενική Συνέλευση στη Βιέννη. Έτσι είναι οι 'πλούσιοι γάμοι'  Η φετινή  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024, στις 10:00 π.μ. (ώρα Βιέννης), στις εγκαταστάσεις “Säulenhalle” του Χρηματιστηρίου της Βιέννης, επί της οδού Wallnerstraße αρ. 8, 1010 Βιέννη.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Κουλτούρα!

Οι εισηγμένες εταιρείες έχουν εναρμονιστεί με τις διατάξεις του νόμου και έχει ενισχυθεί η κουλτούρα της εταιρικής διακυβέρνησης που αυτές επιβάλλουν, στην κατεύθυνση της ενίσχυση των αρχών της διαφάνειας, της αναλογικότητας και της συμπερίληψης, παράγοντες που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία της αγοράς και την ενίσχυση της προστασίας και της εμπιστοσύνης των μετόχων και των επενδυτών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ