Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Επικράτησαν οι πωλητές - Στις 1.448,75 μονάδες Γενικός Δείκτης (-0,69%)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Δεύτερη μέρα υποχώρησης για τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Αμερική με τα πρώτα (ευρωπαϊκά) να είναι επηρεασμένα από την προκήρυξη εκλογών στην Γαλλία και τα δεύτερα (αμερικανικά) να υποχωρούν περιμένοντας τις αποφάσεις της FED.  Σήμερα επηρεάστηκε και το ελληνικό χρηματιστήριο από την πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές και παρά την προσπάθεια που έκανε να φτάσει προς τις 1.470 μονάδες, στο τέλος υπέκυψε στους πωλητές.  Η αποκόμιση κερδών για την εγγραφή κεφαλαιακών εσόδων στο α’ εξάμηνο ήταν εμφανέστατη  και σήμερα.

Ξένες Αγορές

Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν πτωτικά συντηρώντας το πτωτικό κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη (Ευρωζώνη και Βρετανία).  Λίγο μετά την έναρξή τους ο Dow Jones υποχωρούσε κατά (-0,66%), ο S&P 500 μειώνονταν κατά (-0,34%), ο Nasdaq κινούνταν πλαγιοκαθοδικά. Σε καθαρά πτωτική τάση βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές με τις πιέσεις να συνεχίζονται στο Παρίσι (ο CAC λίγο πριν τις 17.00 ώρα Ελλάδος υποχωρούσε κατά -1,2%) και είχαν περάσει και στην Ιταλία (ο MIB υποχωρούσε κατά -1,8%).  Οι κινήσεις  και στα ομόλογα των κρατών αυτών έδειχναν την ένταση και την μεταβλητότητα που επικρατούσε.  Γενικότερα, οδεύουμε προς το τέλος του α’ εξαμήνου και οι πιέσεις σε μετοχές και ομόλογα ήταν αναμενόμενες. Οι παρενέργειες από τις ευρωεκλογές έρχονται να συμπληρώσουν τις αιτίες.

Χ.Α.: Τα δύο πρόσωπα της αγοράς

Δύο πρόσωπα έδειξε η χθεσινή συνεδρίαση.  Από την έναρξη και μέχρι το α’ ήμισυ ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε προς τις 1.470 μονάδες ενισχυμένος από αγορές σε όλο το φάσμα της υψηλής κεφαλαιοποίησης (τράπεζες και μη χρηματοοικονομικά blue chips).  Όμως , η αγοραστική συγκυρία δεν κράτησε πολύ και σταδιακά ο Γενικός Δείκτης πέρασε σε αρνητικό έδαφος μέχρι και το τέλος της συνεδρίασης με εντονότερες πωλήσεις στις τράπεζες, στις πρώτες ύλες και στα τρόφιμα-ποτά .  

Στη λήξη της συνεδρίασης, o Γ.Δ  διαμορφώθηκε, στο χαμηλό ημέρας, στις 1148,75 μονάδες με υποχώρηση (-0,69%). Οι συναλλαγές ήταν χαμηλές καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ενδεικτικό του πόσο έχει μειωθεί η επενδυτική δραστηριότητα και στο τέλος είχαν διαμορφωθεί στα 87,35 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 36 έκλεισαν ανοδικά και οι 65 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά (-0,76%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά (-0,54%).  Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες,  οι πρώτες ύλες υποχώρησαν κατά (-1,37%), οι τράπεζες -1,1% (αν και είχαν ξεκινήσει ανοδικά), τα προσωπικά-οικιακά προϊόντα (-1%), τα τρόφιμα-ποτά (-0,59%) και οι τηλεπικοινωνίες (-0,56%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΕΤΕ, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ