Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το δόλωμα με τις τράπεζες και η πτώση του Γ.Δ., η επένδυση της Eurobank και το ρεκόρ της Coca Cola HBC

Πηγή: Eurokinissi

Αν θέλουμε να αξιολογήσουμε τις πρόσφατες διορθωτικές κινήσεις σε Αμερική και Ευρώπη θα βάζαμε πρώτα την αποκόμιση κερδών ενόψει του τέλους του α’ εξαμήνου. Από τους βασικούς παράγοντες που πιέζουν διαχρονικά τις αγορές. Ο δεύτερος λόγος είναι οι ανησυχίες για την στάση της FED (θα καθυστερήσει κι άλλο την μείωση επιτοκίων;) και σε 3η φάση οι γαλλικές εκλογές και τα πολιτικά ‘απόνερα’ στην Ε.Ε.  Πάντως σε επιχειρηματικό επίπεδο, μία επικράτηση της Λεπέν δεν φαίνεται να ανησυχεί την ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή σκηνή

Ελληνικό χρηματιστήριο: Γκρίνια

Τι είδαμε χθες; Ξεκίνησαν οι δείκτες και οι μετοχές με δύναμη, ο Γενικός Δείκτης έφτασε στις 1.470 μονάδες σχεδόν και μετά άρχισαν να ξεφορτώνουν.  Πάντα οι παπατζήδες θέλουν τους αβανταδόρους τους. Η ουσία είναι αυτή την περίοδο να μην παρασύρεστε από ενθουσιασμούς. Ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω. Η μείωση των συναλλαγών, δείχνει ότι οι ξένοι μένουν στο περιθώριο των εξελίξεων και οι Έλληνες δεν επαρκούν να δώσουν τάση. Άσχημο που έκλεισε στα χαμηλά ημέρας ο Γενικός Δείκτης αλλά θετικό που παραμένει κοντά στις 1.450 μονάδες.

Τράπεζες: Τράβηξαν το χαλί

Οι τραπεζικές μετοχές λειτούργησαν ως ‘κράχτης’ για τους ξένους πωλητές. Τις τράβηξαν προς τα πάνω και μετά μόλις δημιουργήθηκε ζήτηση, βγήκαν πωλητές. Όσο δεν υπάρχει ξεκάθαρη τάση τόσο θα βλέπουμε τέτοια ‘παιχνίδια’. Αν πραγματικά πιστεύετε στις ελληνικές τράπεζες, οι διορθώσεις αποτελούν ευκαιρίες τοποθετήσεων.

Εurobank: Αγόρασε φθηνά την Ελληνική

Η περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής στην Ελληνική Τράπεζα θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη.

Η Eurobank έλαβε πρόσφατα έγκριση για την αγορά πρόσθετου μεριδίου 26% στην Ελληνική Τράπεζα, γεγονός που θα αυξήσει τη συνολική της συμμετοχή της στο 55%.

 Η HSBC θεωρεί ότι η αυξημένη ιδιοκτησία της HB έχει αξία γιατί:

  1. ο πολλαπλασιαστής εξαγοράς είναι στο 70%  της τελευταίας αναφερόμενης λογιστικής αξίας και είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν της Eurobank,
  2. ο δείκτης ROTE για το 2025 της Ελληνικής Τράπεζας είναι κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από εκείνο της Eurobank, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC.

Η καταθετική βάση χαμηλού κόστους της Ελληνικής Τράπεζας μπορεί να βελτιώσει το κόστος χρηματοδότησης της Eurobank, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται στο υψηλό άκρο των ελληνικών ομοειδών τραπεζών.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το νέο τοπίο, τα μερίσματα, η αγάπη της GS για την Πειραιώς και τα σούπερ Ποσειδώνια

NBG Securities: Aνεβάζει τις τιμές στόχους

Οι νέες τιμές-στόχοι που προτείνει η NBG Securities (πρώην Εθνική Χρηματιστηριακή)  είναι για την Alpha Bank τα 2,50 ευρώ από 2,00 ευρώ πριν και 54% περιθώριο ανόδου, για τη Eurobank τα 2,85 ευρώ από 2,10 ευρώ πριν και 32% περιθώριο ανόδου και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 5,30 ευρώ από 4,50 ευρώ πριν και περιθώριο ανόδου 42%

EΛΠΕ: Προετοιμάζεται το μεγάλο placement

Θέλουν να κατακάτσει λίγο η σκόνη από τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις προκειμένου να προχωρήσουν στο placement. Ο Ιούνιος δεν είναι καλός μήνας (μήνας ρευστοποιήσεων) αλλά ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος είναι αρκετά καλοί μήνες για να στηθεί η δουλειά.

Τιτάν INT: Δουλεύουν πυρετωδώς για …ΗΠΑ

Δωδεκάωρα ‘κτυπούν’ οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι και τα στελέχη της Titan Int για να εισέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: …που είναι η συμφωνία;

Δεν γνωρίζουμε εάν θέλουν να συντηρήσουν αυτή την φιλολογία ή εάν θα έχουμε πραγματικά κάποια συμφωνία στις επόμενες ημέρες ή και σήμερα, αλλά η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται χρηματιστηριακά ενοχλητική και περίεργη.

Intralot:  Η λοταρία  στο cloud

Η INTRALOT Α.Ε ανακοίνωσε  την επιτυχή μετάβαση του συστήματος τυχερών παιχνιδιών της British Columbia Lottery Corporation (BCLC) στο καινοτόμο cloud οικοσύστημα LotosX Omni της INTRALOT.

Το επίτευγμα αυτό αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την INTRALOT στη Βόρεια Αμερική, ενώ καθιστά τη BCLC μία από τις πρώτες λοταρίες στον κόσμο που υιοθετεί ένα σύστημα τυχερών παιχνιδιών βασισμένο εξ ολοκλήρου στο cloud. Το σύστημα είναι πλέον σε λειτουργία με τα τερματικά επόμενης γενιάς της INTRALOT να έχουν εγκατασταθεί στο δίκτυο λιανικής της BCLC και σε άλλα σημεία πώλησης σε ολόκληρη την περιφέρεια της Βritish Columbia.

Coca Cola HBC: Καύσωνας; Ρεκόρ πωλήσεων

Η άνοδος των θερμοκρασιών εκτοξεύει τις πωλήσεις νερών και αναψυκτικών για την Coca Cola HBC και όχι μόνο στη Ελλάδα.  Υπάρχουν βέβαια και οι καφέδες και τα αλκοολούχα ποτά για τα ζεστά βράδια.  Εν ολίγοις η Coca Cola HBC ‘πάει με όλα’ και βλέπει ρεκόρ πωλήσεων στο β’ και γ’ τρίμηνο 2024

Μotor Oil: Και τυπική έγκριση για Ηλέκτωρ

Το Διοικητικό της Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 10ης Ιουνίου 2024, παρείχε ειδική άδεια προκειμένου η θυγατρική της με την επωνυμία MANETIAL LIMITED να προβεί σε απόκτηση ποσοστού 94,44% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας "ΗΛΕΚΤΩΡ Ανώνυμη Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών" . Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έδωσε την έγκρισή του προκειμένου η MANETIAL LIMITED (Αγοραστής) να καταρτίσει Σύμβαση Αγοραπωλησίας για την απόκτηση 185.793 ονομαστικών μετοχών εκδόσεως ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. κυριότητος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (Πωλητής και συμβαλλόμενο μέρος) έναντι ποσού Ευρώ 114.731.111,11. Οι εν λόγω 185.793 μετοχές αντιστοιχούν στο 94,44% του μετοχικού κεφαλαίου της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η ΕΚΤ, ο S&P 500, οι τράπεζες, η εκτίναξη του ΟΠΑΠ και η δύναμη της Μυτιληναίος

Noval Property: Εκμίσθωση μεγάλων γραφείων στη EY

Η Noval Property ανακοίνωσε δημόσια τη δεσμευτική συμφωνία εκμίσθωσης στην EY Ελλάδος των γραφειακών χώρων των δύο από τα τέσσερα κτήρια του συγκροτήματος “The Grid Το ‘The Grid’ αποτελεί μια μεγάλη επένδυση, την οποία η Noval Property υλοποιεί από κοινού με την Brook Lane Capital. Οι εν λόγω χώροι αναμένεται να παραδοθούν στον μισθωτή εντός του 2025 για τις απαραίτητες εργασίες, ώστε η μετεγκατάσταση να ξεκινήσει μέσα στο 2026.

Η συμφωνία με την EY, η οποία προηγείται της ολοκλήρωσης κατασκευής του ακινήτου, αφορά σε μακροχρόνια μίσθωση με όρους που ανταποκρίνονται σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων και αποτελεί ορόσημο για τα συμβαλλόμενα μέρη, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης και της χαμηλής διαθεσιμότητας σε υψηλής ποιότητας, περιβαλλοντικά πιστοποιημένα ακίνητα. Θα γίνει με χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού έως 127 εκατ., με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 62 εκατ.

Jumbo: Καιροσκοπικές τιμολογήσεις καταγγέλλει ο Βακάκης

Oι γεωπολιτικές ανησυχίες ανοίγουν την όρεξη σε καιροσκοπικές τιμολογήσεις από πλευράς των φορέων που διακινούν και διαχειρίζονται εμπορεύματα.

Σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο πληθωρισμός δείχνει να υποχωρεί, η ακρίβεια ωστόσο παραμένει καθώς οι τιμές σε πολλά αγαθά πρώτης ανάγκης παραμένουν αναντίστοιχες των εισοδημάτων.

Καθώς ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα δεδομένα της αγοράς προς το παρόν δεν δικαιολογούν ενθουσιασμό, αντιθέτως προτρέπουν σε αμυντικές στρατηγικές και επιλογές αυτοσυγκράτησης.

Για τον όμιλο JUMBO, o Μάϊος 2024 ήταν ένας μήνας που κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά +10% συνολικά, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα. Oι πωλήσεις του Μαΐου περιλαμβάνουν και ένα μέρος των Πασχαλιάτικων αγορών.

 Στο σύνολο τους, στο πρώτο πεντάμηνο του 2024, οι πωλήσεις του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά +8% περίπου.

Η διοίκηση του Ομίλου JUMBO, παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά την εξέλιξη των μεγεθών για το υπόλοιπο της χρονιάς, διατηρεί -προς το παρόν- τις εκτιμήσεις της για αύξηση τζίρου και κερδών της τάξης +8% έως +10%, δεσμεύεται ωστόσο να επανεξετάσει το συνολικό πλαίσιο της καθοδήγησης της τον Ιούλιο, αφού αναλύσει τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του έτους σε συνδυασμό με το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον.

Ο όμιλος Bενέτης εξαγόρασε τα παγωτά Δωδώνη

Στην ιδιοκτησία της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ περνάει η εταιρεία ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ, καθώς ολοκληρώθηκε, ύστερα από δύο έτη, η εξαγορά των χρεών της προς τις τράπεζες, συνολικού τιμήματος περίπου 40 εκατ. €. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η αγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας από αλλοδαπή εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Η αγορά αποτελεί το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας σειράς διαπραγματεύσεων, με πέντε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν αναλάβει τη διαχείριση της ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ.

 

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ